Vier tijdverspillingen die je beter kunt vermijden

Ik ben altijd zo nieuwsgierig hoe succesvolle mensen hun hectische schema’s beheren en hoe ze komen tot productiviteit van elke dag.

Ik heb altijd vertrouwen in gehad dat Just Be You mijn fulltime baan zou worden en dat is ook zo gegaan. Niet zonder slag en/of stoot maar dat maakt niet uit. Volgens mij is het eenvoudiger dan je denkt want het belangrijkste wat je kunt doen is het stellen van duidelijke en concrete doelen voor jezelf. Niet zomaar zeggen: ‘Ik wil een andere baan’. Zo’n doelstelling is te vaag. Wees concreet, kijk naar waar je goed in bent, wat je leuk vindt maar kan ook naar wat je niet leuk vindt zodat je een concreet doel kunt bepalen.

Zet je doelen dan op papier en maak een realistische plan van aanpak. Besef dat elke stap er weer één is.

Door je doelen in kleine beheersbare stukken te verdelen, heb je minder kans overweldigd en/of ontmoedigd te raken en dit maakt het verschil tussen opgeven of doorzetten.

Om je doelen te kunnen bereiken is het beste om goed om te gaan met je tijd. Voorkom dus het verspillen van kostbare tijd. Je krijgt namelijk maar één keer tijd en je kunt het niet overdoen!
Het enige dat je kan doen is jezelf managen in hoe je je beschikbare tijd zelf invult.

Vier tijdverspillingen die je beter kunt vermijden

Zet de afleidingen uit:

Het is geen geheim – je smartphone is bijzonder handig maar het is ook een grote tijdverspiller!  Verlies jezelf niet in social media en een tip is dan ook om meldingen tijdens werkuren uit te zetten!
Onderzoek eens wat het is waar jij de meeste tijd in steekt zonder dat je dichter bij je doel komt.

Pessimisme:

Laat je niet tegenhouden door pessimisme. Negativiteit verspild je kostbare tijd. Natuurlijk, het is altijd goed om na te denken over de voors en tegens van elke beslissing! Maar richt je niet te veel op wat er allemaal mis zou kunnen gaan wonen. Waar je je op richt, dat groeit. In plaats daarvan focus je aandacht op de positieve punten en wat je allemaal kunt bereiken.

Om voluit te leven heb je lef nodig. Laat je vertrouwen in het leven altijd groter zijn dan je angsten. Wees niet te bang om verkeerd te kiezen bijvoorbeeld, iedere keuze heeft consequenties, dat klopt. Maar een andere uitkomst dan verwacht of gehoopt is niet per definitie een verkeerde uitkomst. Heb vertrouwen in je eigen veerkracht.

Blijf niet stilstaan:

De weg naar je doel is geen rechte pad en je zult zeker obstakels op je pad tegenkomen. Laat je door deze ‘obstakels’ niet tegenhouden. Laat je niet uit het veld slaan dit zal de weg naar je doel alleen maar vertragen. Wees dankbaar voor hoe ver je bent gekomen! Mijn lijfspreuk is: accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest en heb vertrouwen in wat kan zijn. Blijf werken naar je doel en vertrouw erop dat je komt waar je wilt zijn.

Niemand is perfect. Je bent goed genoeg en je doet je best, dat is voldoende.Dus stop met die oeverloze zelfkritiek en leer jezelf te respecteren.
Jij verdient respect. Met al je talenten en je tekortkomingen. Het maakt je wie je bent.

Blijf uit de buurt van zelfkritiek of tekortkomingen, omdat het je stopt van het bereiken van je komende doelstelling!

Laat je emoties niet de overhand krijgen:

Ongeacht in welke situatie je terecht komt, laat nooit je emoties de overhand krijgen op je gezond verstand. Emoties zijn sterke gevoelens, maar je bent altijd bij machte om hierop te reflecteren.
Train jezelf in het observeren van jezelf. Je bent in staat om de regie terug te nemen over de situatie, door je gedachten te sturen. Creëer rust en wordt de situatie meester.

Wacht niet op het juiste moment.
Wacht niet op de juiste persoon.
Wacht niet op de juiste gebeurtenis.
Jij bent zelf de sleutel.
Iedere verandering die je wenst begint bij jou en nergens anders.

Wat zijn volgens jou de tijd verspillende gewoontes die je beter kunt vermijden?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

afleidingen, doel, plannen, tijd, tijdsverspillingen


Misschien vind je dit ook leuk:

Just Be You Planner 2021

Just Be You Planner 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>