Verwondering

Verwondering is een mooi iets, het vrij worden van oordelen en je hart openen.

Het is de sleutel tot positiviteit en innerlijke vrijheid. Als je gebeurtenissen met verwondering tegemoet komt, zul je merken dat je vrij bent van ergernissen en teleurstellingen. Mensen hebben al snel de neiging om anderen te beoordelen op de eerste indruk die ze van iemand krijgen. In plaats daarvan kan je je ook afvragen waarom die situatie zich zo afspeelt.

Verwondering

Verwonder je over de manier waarop het gebeurd, waarom het zo gebeurd. Je zal zien dat er vaak veel meer achter zit dan je op het eerste oog zou denken. Dit zorgt voor een positievere blik op de mensen en het leven om je heen.

Oefen het eens: ga in het park op een bankje zitten en kijk wat er om je heen gebeurd. Schrijf je eerste indruk op die je krijgt. Hoe is deze indruk? Positief? Goed gedaan! Zo niet, waarom niet? Hoe zou je het ook kunnen bekijken? Zet het om en verwonder je.

Negatieve situaties anders aanpakken is ook een goed voorbeeld van het leren verwonderen. Hiermee bedoel ik je afspraak die te laat is, de trein die vertraging heeft of je auto dat een lekke band heeft.

Maar vraag je eens af waarom je afspraak te laat is? Misschien is diens hond vanmorgen overleden, had diegene ook een lekke band of de trein vertraging. Als je interesse toont in waarom het fout ging en zo ook in je medemens, help je misschien nog mensen die je nodig hebben. Dit geeft jou ook een beter gevoel dan passief afwachten en jezelf ergeren, waardoor je in een negatieve sfeer komt.

Waarom ik dit graag met jullie wilde delen is omdat ik op internet de volgende video tegen kwam:

Otis Johnson kwam in de gevangenis op 25-jarige leeftijd. 44 jaar later komt hij vrij en belandt als een soort tijdreiziger in de hedendaagse wereld. In plaats van te oordelen verwonderd hij zich over de wereld om hem heen: deze is immers heel anders dan toen hij de gevangenis in ging.

Op het laatst benadrukt Otis nog dat het vasthouden aan boosheid je ontwikkeling en groei stagneert, en dat alles voor een reden gebeurd. Bekijk het filmpje zelf en verwonder je.

Waar verwonder jij je over? Ik lees graag, hieronder, je reactie ;-).

Vind je het moeilijk/lastig om positief te denken?

Om positiever te kunnen leven is één persoon erg belangrijk. En dat ben je zelf. Het begint allemaal bij jezelf. Van jezelf houden, vanuit jezelf handelen en vanuit jezelf verbinden met anderen. Neem eens een kijkje op 365 Dagen Positief …

Tip: kijk ook eens naar de mooie video: Verwonderd en zonder verwachtingen 


Tags

jezelf, positiviteit, verwonderd, verwonderd zonder verwachtingen, verwondering


Dit vind je misschien ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>