Van Jezelf Houden

Van Jezelf HoudenVan jezelf houden is een meer dan absolute basis om gelukkig te kunnen worden. Van jezelf houden met al je goede en minder goede kanten. Jezelf accepteren, zoals je bent, en vooral weten en erkennen dat je heel veel goede eigenschappen en talenten hebt. Maar, ook weten en erkennen dat je nog een flink aantal talenten kunt ontwikkelen of verbeteren.

Van jezelf houden is namelijk heerlijk want het geeft je een super gevoel, energie en een bonk zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen en energie om dingen die je wilt doen met liefde en plezier aan te pakken! Als je namelijk van jezelf houdt, straal je wat uit. Je straalt dat uit dat je van jezelf houdt en wat je uitstraalt wordt door anderen in je omgeving opgepikt.

Die anderen willen het liefst bij jou in de buurt zijn. Ze vinden je een aangenaam persoon, zonder dat ze eigenlijk juist onder woorden kunnen brengen waarom.

Van jezelf houden

Hoe leer je van jezelf te houden? Ten eerste: Niet zo streng zijn voor jezelf en leg vooral de lat niet zo hoog. Want, als je de lat te hoog legt voor jezelf, kun je never nooit aan je eisen voldoen.

Je bent namelijk een mens van vlees en bloed. Je mag fouten maken. Door fouten te maken leer je hoe het niet effectief is voor jou, en dan kun je het op een andere manier proberen, totdat je bij een manier komt die wel effectief is voor jou.

Wees altijd aardig voor jezelf.

Aardig zijn voor jezelf betekend ook dat je aardig kunt zijn voor een ander. Het is namelijk nergens voor nodig om een ander vol te stoppen met vervelende kritische zaken. Het zegt namelijk alles over jou, over hoe je met anderen en jezelf omgaat.

Geef voor jezelf de grenzen aan en respecteer deze grenzen.

Doe niets wat je niet wilt, want als je dingen doet die je eigenlijk niet wilt, ben je jezelf aan het ondermijnen. Je neemt jezelf niet serieus en dit werkt door in je hele lichaam. Je put je eigen lichaam uit. Terwijl je er mee moet omgaan alsof het je kostbaarste bezit is. Je hebt er maar één van. Doe dus geen dingen die niet goed voor je lichaam zijn. Je weet en voelt zelf wel wat dat zijn. Zorg dus ook altijd dat je gezond eet, voldoende ontspanning en beweging hebt. Elke dag weer. Zo word je zo oud als je lichaam wil. Je hebt het lichaam niet voor niets gekregen, ben er dus zuinig op.

Uiteraard geldt dat ook voor je geest want lichaam en geest hebben elkaar nodig. Dus, zorg ook goed voor je geest en geef het ook gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Hoe? Dat is voor iedereen anders want dat is ook afhankelijk van je lichamelijke en geestelijke toestand. Luister dus naar je lichaam en je geest en zij zullen je vertellen wat je nodig hebt om heel veel van jezelf te houden.

Van jezelf houden is de basis van het leven, van jouw leven en dat van anderen.

Hou jij van jezelf?


Tags

energie, jezelf, liefde voor jezelf, uitstraling, van jezelf houden, van jezelf leren houden, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • Prima Marlies. Dat je er aan bezig bent is alleen maar POSITIEF en dat betekend ook dat je van jezelf houdt. Daar gaat het om! Top!

 • Marlies schreef:

  Mooi geschreven, Hans. Dit is iets waar ik nog aan moet werken. Dankzij deze website al een aardig stuk op weg.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >