Uit het oog, uit het hart… Een krachtige gewoonte.

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van deze uitspraak. En weet je ook dat deze uitspraak je leven sterk kan veranderen als je gebruik maakt van de kracht van deze uitspraak.

Het gezegde ‘uit het oog, uit het hart’  is juist. Immers als iets niet (meer) zichtbaar is, vergeet je het vaak.

Als het gaat om positieve gewoonten toevoegen om het leven te leiden dat je wilt,  dan moet je denken aan de dingen die kunnen bijdragen om positieve gewoonten in je leven te kunnen bewerkstelligen.

Een voorbeeld van ‘uit het oog, uit het hart’:

Ik heb vaak last van blaasontstekingen en voor mij is het goed om vitamine C te slikken. Dit verhoogt mijn weerstand en ik ben minder vatbaar voor ontstekingen.

Nu komt de kracht van ‘uit het oog, uit het hart’.

Ik wil elke ochtend vitamine C nemen en ik heb dit een aantal weken achter elkaar gedaan totdat ik er afgelopen week ineens achter kwam dat ik het een paar dagen niet had genomen.

Wat is er gebeurd?

Mijn man had de vitamine C in de kast gezet en het stond dus niet meer op de aanrecht.

Het was dus uit het zicht en dus uit het hart. De vitamine C was niet langer meer in mijn zicht en daarom was ik het vergeten te nemen. Hier was dus mijn nieuwe positieve gewoonte gestopt ;-).
Zorg dus, als je een positieve gewoonte wilt toevoegen in je leven, dat het “zichtbaar” voor je blijft!

Deze strategie kan worden toegepast op bijna elk aspect van je leven.

Voorbeeld:

Als je een to-do lijst in zicht wilt houden, besluit dan je to-do lijst naast je telefoon en/of autosleutels te leggen. Je zult er dan altijd aan herinnerd worden om het mee te nemen.

Je zult versteld staan hoeveel dingen die je vergeet te doen alleen maar omdat je je gewoonte vergeet omdat er niets in het zicht is om je eraan te herinneren!

Maak een post-it, plak het op je spiegel. Zet een actie in je mobiele telefoon en laat elke dag het alarm afgaan etc.

Vind je dit artikel goed? Leuk als je de “vind ik leuk” button van facebook wilt aanklikken en/of tweeten. Wil je op de hoogte blijven van de laatste informatie, technieken etc. Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.Tags

gewoonte, positieve gewoonte, uit het oog uit het hart


Misschien vind je dit ook leuk:

Een gewoonte die falen garandeert!

Een gewoonte die falen garandeert!
 • Rik de Graaff schreef:

  Ik heb een vriendin die in een andermans woont een paar keer geweest maar bij het weggaan heel vervelend maar de verwijdering is erg voelbaar na vele dagen is dat de band niet goed is of uit het oog uit het hart of ik wil dat rot gevoel niet meer

 • Lesley schreef:

  Hallo marian,

  Ik lees graag je positieve mailtjes en dankje voor het sturen.
  Daarbij heb ik geen idee hoe het komt dat ik ze binnenkrijg? Geen idee waar ik me ooit ingeschreven heb om ze te krijgen maar ik unscribe me in ieder geval niet.

  Uit het oog, uit het hart hoe toepasselijk. Want je mailtjes werken ook op de manier die je uitlegt in je mail. Eigenlijk is een ieder namelijk bekend met de feiten die je verklaart in je mail maar vergeten het doordat we het niet zien.

  Jou mail herrinnerd ons er weer aan in het oog, in het hart.

  Hou deze beweging levende, vanuit mij in ieder geval mijn dank. Het was fijn om op te staan en je mail te lezen. Toepassen zal ik zeker doen.

  Groetjes,

 • hahaha

  Het is alsof je me kent
  Je schrijft de juiste dingen op de juiste momenten
  Bedankt hiervoor…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >