Succesvolle veranderingen

Veel mensen die ik spreek willen graag veranderen en het liefst alles tegelijk. Ze weten dan niet waar  en hoe ze moeten beginnen en uiteindelijk beginnen ze niet.

Er zijn misschien te veel dingen die je wilt veranderen: gezonder leven, afvallen, stoppen met roken, meer bewegen, meer geld verdienen, productiever zijn, geen suiker eten, bouwen aan meer zelfvertrouwen, positiever worden etcetera.

Waar te beginnen?

Je kan niet alle gewoontes tegelijk veranderen. Wat is voor jou het belangrijkste om mee te starten? Ik wilde graag meer zelfvertrouwen hebben en me niet meer zo druk maken wat andere mensen over mij dachten.  Ik ben begonnen met het leren positiever te denken.

Door het positiever denken kan ik ook veel meer dingen doen. In het verleden was ik zeker tien keer begonnen met hardlopen en ook telkens weer gestopt, nu lukte het wel. Dit geeft zoveel zelfvertrouwen dat je steeds (kleine) gewoontes kunt veranderen.

Kies een gewoonte uit  die jij graag wilt veranderen, de andere komen later wel. Indien je een gewoonte kiest dan heb je een  doel en wordt het beheersbaar. Indien je je doel hebt volbracht ben je enthousiast en weet je dat je het volgende weer aan kan, zo bouw je wederom aan je zelfvertrouwen.

Heb je wel 18 verschillende gewoontes die je wilt veranderen,  dan kies je willekeurig een gewoonte. Het makkelijkst is om met een eenvoudige wijziging te beginnen

Het belangrijkste is dat je gewoon begint!


Tags

beginnen, gewoonte, veranderen


Misschien vind je dit ook leuk:

Wensen

Wensen

Het ideale plaatje

Het ideale plaatje
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>