Het ideale plaatje

Gastblog van Jessica Lambooij. De onderstaande collage heb ik ongeveer twee jaar geleden gemaakt en hangt sindsdien in mijn werkkamer. Ik loop er iedere dag een paar keer langs en besteed er nog maar weinig aandacht aan, omdat deze bij de inboedel hoort en niet meer opvalt. Totdat ik ging nadenken over een onderwerp voor mijn blog voor Just Be You. Ineens was ie er weer. Hij kreeg weer mijn volle aandacht en wat werd ik er weer blij van.

Het ideale plaatje

het ideale plaatje

Ik zal je kort het ontstaan van de collage vertellen. Eigenlijk is het een heel lang verhaal, maar dat past niet in één blog en stukje bij beetje zul je hier meer over lezen en mij beter leren kennen. Ik ben op zoek gegaan naar mijn droombaan en heb dit gedaan door een intensief coachingstraject te volgen. Dit traject heeft een enorme positieve uitwerking gehad en tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik het heb gedaan.

De collage is een samenvatting van wat ik wil en wilde (ben er nog niet hoor) bereiken in mijn leven. Op het moment dat ik ‘m maakte liet ik alles toe wat in me op kwam. Al heel wat zekerheden had ik aan de kant gezet. Ik had bijvoorbeeld geen vaste baan meer. Dit gold hetzelfde voor mijn vriend. We wisten nog niet waar het schip zou gaan stranden.

De betekenis van de plaatjes

De dame in het midden staat centraal en staat voor mijn gevoel midden in het leven. Ze voelt zich vrij, gelukkig en ongeremd. Er is een regeltje tekst bij geplakt: ‘vielen de puzzelstukjes op zijn plek’. Dat is het gevoel dat ik inmiddels al voor een heel groot deel bereikt heb door te gaan doen wat ik leuk vind.

De plaatjes van verschillende bestemmingen staan voor reizen zowel ver weg als dichtbij. Dit is de rode draad in mijn privé leven en op werkgebied. Lauren Verster en Floortje Dessing horen hier bij. Een combinatie van hun werkzaamheden zou perfect voor mij zijn.

Mode en eten, ik kan niet zonder. Ik houd, net als vele anderen, van lekker eten en van het klaarmaken ervan. En als ik een maand geen kleren heb gekocht of er simpelweg het geld niet voor heb, dan word ik een stuk minder gezellig.

De woorden geloof, gezondheid en relaties zijn groot en erg aanwezig in de collage, omdat ik het belang hiervan wil aangeven. ‘Geloof’ staat voor het geloof in mijzelf, de keuzes die ik maak en die ik samen met mijn vriend maak. ‘Relaties’ staat voor liefde, vriendschap en familie. Gezondheid hoef ik niet toe te lichten.

‘Werken mag nooit een moetje zijn’. Dit was het op een gegeven moment wel voor mij. Als je fulltime werkt, bepaalt dit voor een groot deel je leven. Daarom heb ik het roer omgegooid en het gevoel wat hierbij hoort zal ik altijd herkennen en direct stappen ondernemen om het te veranderen.

‘De kracht van verandering’. Ik veranderde mijn leven en merkte direct het effect. De kracht die ervan uitging en welke ik ervan kreeg was verbazingwekkend. Een uitspraak die daar ook bij past en die ik, net als Marian, veel gebruik is: Wat je aandacht geeft groeit. Dit heb ik zelf ervaren en hier ben ik heilig van overtuigd.

‘Kies ervoor om (kleine) veranderingen bij jezelf door te voeren. Dan zal je omgeving anders op jou reageren’. Dit kost tijd, weet ik nu. En niet iedereen zit op die veranderingen te wachten. Dat is ook niet erg. De mensen die dit waarderen en je blijven steunen, blijven toch wel. Anderen gaan of daar neem je zelf afscheid van, en dat is ook goed.

Dan is er nog een plaatje van een bruidspaar op een fiets. Totdat ik mijn vriend tegenkwam riep ik altijd dat ik niet wilde trouwen. Ik vond het maar flauwekul. Wat wij hebben is heel speciaal en hierdoor is mijn mening bijgesteld. Maar dan wil ik het wel op mijn eigenwijze eigen wijze doen.

Probeer het ook eens, zo’n collage. Het is heerlijk om in de weer te zijn met tijdschriften, een schaar en plak. Daarnaast plak je jouw leven, zoals jij het wilt hebben, op papier. Wellicht begint de verandering voor jou hierbij en wanneer je ‘m ziet zal er zeker een glimlach op je gezicht verschijnen.

Heb jij wel eens collage gemaakt? Leuk als je een reactie wilt achterlaten.


Tags

collage, geloof, gezondheid, relaties, veranderen


Misschien vind je dit ook leuk:

Stappenteller

Stappenteller
 • Savannah schreef:

  Wat een heerlijk verhaal! En herkenbaar! Ook bij mij hangen er diverse collages (ik noem ze vision boards) die inmiddels onderdeel zijn geworden van mijn meubilair…..

  Zo nu en dan kijk ik er de laatste tijd weer op en zie ik dat ik leuk op weg ben met mijn dromen!

  Dank je voor het delen van je ervaringen! Word ik blij van!

  Aanmoedigende groet,
  Savannah

  • Jessica Lambooij schreef:

   Leuk dat je al meerdere collages hebt, Savannah. En goed om te lezen dat jij ook al aardig op weg bent. Veel succes met het verder bereiken van je dromen!
   Hartelijke groeten,
   Jessica

   • Savannah schreef:

    Dank je wel Jessica. Jij ook veel succes!!! Ik ben intussen ook even op je wordpress blogsite geweest. Leuk!! Ik ben zelf ook met de eerste stapjes bezig om een website te bouwen via wordpress. Nog een hele uitdaging! Maar leuk om te doen 🙂 Creatieve groet, Savannah

  • Dank je Savannah voor het achterlaten van je reactie. Zelf heb ik wel een moodboard maar nog een vision board en ik ben door het blog bericht en jou ook weer geïnspireerd.

   Werk aan de winkel ;-).

   Warme groet, Marian

   • Savannah schreef:

    Marian, wat versta jij onder een moodboard? Een stemmings-collage?

    Veel plezier om je vision board te maken! Ik vind het altijd zo een plezierige bezigheid. Alleen van het creatieve proces word ik al blij!

    Lente-groet,
    Savannah

    • Hoi Savannah, ik heb een moodboard met foto’s van mijn gezin en dingen die mij gelukkig maken. Een kaart die erg waardeer. Een foto met mijn vriendin, een mooie quote en bijvoorbeeld een aandenken aan de geweldige reis die ik met mijn dochter naar New York heb gemaakt. Dat soort dingen. Ik word er gelukkig van als ik er naar kijk.

     Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.