Samen op vakantie

samen op vakantieEn dan is het vakantie, eindelijk je bent er zo aan toe: vakantie. Je hebt hard gewerkt en nu is het tijd voor rust, relaxen en leuke dingen doen. De laatste nodige dingen worden afgerond en je bent helemaal klaar voor je welverdiende rust. Voor iedereen is de verwachting voor een vakantie anders. Als vrijgezel heb je andere verwachtingen dan als moeder van twee kinderen. Over het algemeen heeft men de overeenkomst dat men zich erg verheugd op deze vakantieperiode.

Ben je helemaal verliefd en je gaat met je nieuwe liefde op vakantie dan is dit de mooiste tijd om elkaar beter te leren kennen en te zien of je misschien in het dagelijkse leven met elkaar zou kunnen leven.

Heb je al een relatie dan is het een mooie tijd om weer op elkaar af te stemmen, achterstallige verhalen op te halen en met elkaar te delen en je relatie te verdiepen. Niet in de vorm van zware gesprekken, maar in de vorm van er voor elkaar zijn. Echt aandacht voor elkaar hebben en weer terugkomen bij je oude (verliefdheids)gevoelens. Op deze manier kun je je relatie een dieper ZIJN geven.

Heb je geen relatie dan is dit een hele mooie tijd om de relatie met jezelf eens te voelen en te onderzoeken. Hoe ga je met jezelf om? Waardeer je jezelf en voel je liefde voor jezelf? Is dat fijn en ben je tevreden?

Iedereen heeft een relatie, met zichzelf en/of een partner. De vakantieperiode is een mooie tijd om jouw relatie te onderzoeken, te herstellen en/of te verdiepen maar vooral ervan te genieten.

Om goed voorbereid op vakantie te gaan met je partner is het verstandig om uit te vissen wat zijn of haar verwachtingen zijn. Is je partner goed in het bedenken van te voren wat hij of zij verwacht en je kent deze eigenschap bespreek dan de verwachtingen van te voren.

In een relatie heeft ieder zijn eigen verwachtingen en manier van denken en handelen. Het belangrijkste is dat je van je partner accepteert dat hij/zij het op zijn/haar manier doet en dat jij het op jouw manier doet. Het één is niet beter dan het ander. De kunst en uitnodiging (of uitdaging) is tot overeenstemming te komen. Onuitgesproken verwachtingen van elkaar, geeft een hoop onvrede en kan een hoop stuk maken. Als je wilt dat de ander weet wat jouw verwachtingen zijn, dan dien je deze kenbaar te maken. Daarnaast moet je accepteren dat als hij/zij jouw verhaal heeft aangehoord, het niet vanzelfsprekend is dat hij/zij zich naar jouw wensen voegt.

Je verwachting vertellen en ervan uitgaan dat deze dan ook wordt vervuld, is niet realistisch. Wees wel duidelijk en eerlijk naar elkaar.

Een liefdevolle, fijne en plezierige vakantie gewenst!!


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>