Review boek ‘Voel je Sparkle’ van Michèle Bevoort en winactie!

Voel je sparkle15 manieren om lichter te leven.

Auteur: Michèle Bevoort (1976) heeft elf jaar gewerkt voor verschillende tijdschriften als Marie Claire en Cosmopolitan. Tegenwoordig werkt ze als auteur en freelancer voor verschillende bladen en opdrachtgevers. Ze is afgestudeerd kleurentherapeut en bezig met het afronden van haar studie als levenstherapeut/coach.

Verder blogt ze over mindstyle op haar blog Free Your Dreams.

Samen met een freelance collega is ze ook auteur van Puur reisgidsen. De eerste reisgidsenserie met aandacht voor biologische en ecologische adressen, puur leven, mindfulness en duurzaamheid.

Voel je Sparkle, gaat over het verlichten van je leven. Het letterlijk lichter op vatten, speelser.

Het terug vinden van jezelf, leven vanuit je hart, doen waar je blij van wordt.

Dit boek biedt 15 handvatten om die sprankeling weer te voelen. Have fun, durf te leven en wees weer wie je in essentie bent. Dat is wat de omslag van het boek alvast verklapt.

Het boekje is bescheiden van omvang 16×16 cm, 175 bladzijden, met een mooie heldere witte, foam, kaft, met een prachtige turquoise print. Het ziet eruit als een lief cadeau-boekje.

Maar de inhoud is verrassend pittig!

Voel je Sparkle

In de inleiding gaat Michèle meteen goed van start. Het belang van spelen, de redenen waarom we er bijna allemaal mee opgehouden zijn. En welke consequenties dat heeft voor ons welzijn, creativiteit en levenslust.

Vervolgens komen er 15 hoofdstukken aan bod, elk ingeleid door een stukje tekst uit een liedje wat mooi past. Muziek raakt immers soms heel intens de essentie, een snaar diep in je en dat kan je leiden.

Hoofdstuk 1 gaat b.v. over “Weer leren spelen”,  over het meer dingen doen waar we blij van worden, waardoor we in een ‘flow’ raken. Expressie geven aan wat in je leeft, je uiten. We hebben allemaal een vat vol talenten in ons, het is de kunst om die tot bloei te, durven, laten komen.

Je hoeft er geen doel aan te verbinden, plezier aan beleven is voldoende. Door het plezier verbind je je met het NU. Plezier opent je hartchakra. En het hartchakra gaat over liefde, verbinding. Blokkades in dat gebied hebben verstrekkende gevolgen voor je welzijn.

Dat is meteen zo’n beetje de toon van het boek. Heel veel wijsheden compact verpakt!

Dat maakt het meteen ook een boek wat je niet even één twee drie uitleest.

Hoofdstuk 2 “Thuiskomen’’ gaat bv o.a. over onveilige inprints die we als kind oplopen en hoe die de rest van ons leven van invloed zijn, in de vorm van belemmerende overtuigingen, blokkades en patronen. Beschermingsmechanismen die ooit zinvol waren maar in de loop van de jaren eerder een ballast vormen. Door je hiervan bewust te zijn kun je er doelgericht mee aan de slag en jezelf letterlijk bevrijden en lichter gaan leven. Met meer compassie naar jezelf.

Voel je spartelIedereen heeft met een of meerdere onveilige inprints te maken. Je kunt dit hoofdstuk dan ook onmogelijk lezen zonder dat je zelf geraakt wordt, en na gaat denken hoe dat bij jou zit. Pittig lesje.

Zo gaat het boek verder, met steeds een ander facet rondom de ontwikkeling van jezelf, je kern, het contact herstellen met je ziel.

De connectie mind-body krijgt uitgebreid de aandacht. Hoe je lichaam reageert op hoe je denkt en doet en welke belangrijke informatie het je vervolgens continu geeft.

Over hoe alles energie is en hoe dat werkt in interactie met iedereen en alles om ons heen.

Het belang van ‘vertrouwen op jezelf’, durven loslaten, acceptatie van wat is. Dat alles een golfbeweging is, niets blijft wat het is.

En zo pelt Michèle door tot de kern van het verhaal: volg je hart, daar zit je sparkle, daar vind jij wat je ziel bedacht heeft hier op aarde te komen doen.

Het hele boek ademt Michèle. Ze spreekt uit eigen ervaring, geeft voorbeelden en refereert volop aan het geleerde uit haar opleidingen. En je merkt aan het het boek dat ze zich flink verdiept heeft in allerlei zaken rondom de ontwikkeling van de ziel. Een soort sneltrein aan informatie komt voorbij en ik kan me voorstellen dat het voor sommigen, die wat minder bekend zijn met de materie, af en toe wat snel gaat en meer verduidelijking behoeft.

Voor de meer ‘ervaren’ lezers is het een hele goede samenvatting van hoe je je ziel tot bloei kan brengen.

Michèle pleit voor meer plezier, zachtheid, liefde en humor in het leven. Het maakt het leven zoveel lichter.

De boodschap van ‘vreugde’ is een eeuwenoude boodschap. Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar ook veel te kort en kostbaar om te blijven hangen in de zwaarte. Er is maar een klein lichtje nodig om de duisternis te verdrijven.

Dit is typisch zo’n boek dat je op moet pakken als je er de tijd voor hebt, weg moet leggen om te laten bezinken en vervolgens weer oppakken. Het maakt je bewust van jouw processen en je kan er voor kiezen om stapje voor stapje jouw sparkle weer te ontdekken.

Gelukkig heeft Michèle een hele prettige, toegankelijke schrijfstijl, want het is beslist geen makkelijke kost. Dus als je zin hebt in een uitdaging verpakt als cadeautje, dan raad ik je dit boek ten zeerste aan.

Veel succes met het vinden en voelen van jouw Sparkle!

Winactie van ‘Voel je Sparkle’

Justbeyou.nl mag drie boeken weggeven van Michèle. Maandag 7 oktober om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Wat moet je doen?

Beantwoord de onderstaande vraag door een reactie onder dit blog bericht achter te laten. Delen hoeft niet om te winnen maar ik zal het natuurlijk wel waarderen!

Wanneer voel jij een ‘Sparkle’?


Tags

lichter leven, michele bevoort, voel je sparkle


Misschien vind je dit ook leuk:

 • jacqueline schreef:

  Ik voelde me sparkle toen ik van de week met m’n motor door de Dolomieten reed in Italie . Als ze dat tien jaar geleden hadden gezegd,had ik ze echt voor gek verklaard. Wow en lieve groeten allemaal………..

 • Margo de Kort schreef:

  Meer plezier en humor zijn nooit weg.

 • Lianne schreef:

  Ik voel een sparkle als ik mijn hart volg, ik me omring met de mensen waar ik van hou, ik leuke dingen doe waar ik energie van krijg zoals shoppen, uiteten gaan, drankje doen enz. en ik voel een sparkle als ik bezig ben met mijn nieuwe opleiding. Ik voel een sparkle omdat ik nu op het juiste pad voor mij beland!!!

 • Marian schreef:

  Zojuist een email ontvangen van een oplettende lezer van Just Be You dat de aktie zou zijn verlopen.

  Excuus, excuus er heeft een verkeerde datum in gestaan. Volgende maandag 7 oktober om 20.00 uur wordt de winnaars bekend gemaakt!

  Warme groet, Marian

 • Serina schreef:

  Ik voel mij sparkle als alles in harmonie is! Lichaam en geest een zijn en je leeft van uit je hart.
  Dat je happy bent met jezelf en en dingen doet waar je blij van word.

 • bekooij schreef:

  Ik voel mij sparkle als ik met mijn dochter op de kermis ben, en mij zelf weer een klein kind voel en enthousiast overal aan mee doe en dan samen hand in hand weer naar huis toe lopen met een grote lach op ons gezicht.

 • Als ik lekker in mijn vel zit,me leuk aankleed en geniet van wat de dag mij brengt
  Iedere dag brengt wel iets positiefs als je er oog voor hebt,ik probeer me iedere dag sparkle te voelen.

 • als ik gewoon lekker rustig zit te tekenen en kleuren van mijn mandala’s

 • Karin M schreef:

  De grootste sparkle voel ik als ik bij mijn paard of in ieder geval bij dieren ben. Deze geven mij zo’n fijn gevoel.
  Je kunt altijd je ei kwijt zonder dat ze commentaar leveren of een oordeel over je vellen.
  Dieren zijn er altijd voor je en hebben je lief om wie je bent.

 • Ik voel me een enorme sparkle in mijn lijf als mijn man als verrassing de afwas heeft gedaan en daarbij zo trots kijkt alsof hij de voorjaarsschoonmaak achter de rug heeft.

 • Ik voel me “Sparkle” als ik herkenbare verhalen lees bij Just be you. Bedankt om deze te delen.

 • Sparkle voelde ik me toe ik minder energie in anderen stopte en meer in mezelf. De energie die je dan weer terug krijgt is de energie die er toe doet en maakte me bewust van mijn handelen en gedrag! Sinsdien heb ik meer momenten van een Sparkle!

 • Miranda schreef:

  Ik voel een “Sparkle” als ik in mijn diepste geraakt word en daar vreugde en liefde voor mezelf voel, blij mag zijn met wie ik ben 😉 Het lijkt me een geweldig boek om te winnen, ik heb er zeker wel wat aan!

 • Laurentia schreef:

  Ik voel me sparkle als ik samen met mijn drie kinderen tikkertje aan het spelen bent, ondertussen gillend en brullend als leeuwen/tijgers of draken.

 • Marrit schreef:

  Ik voel mijn Sparkle vooral als ik voor mezelf opkom of als ik mijn pasgeboren neefje in mijn armen heb:) Ik denk dat iedereen de hele dag hoort te stralen, maar dat dit niet altijd lukt door onze hectische maatschappij en de druk die we op onszelf leggen.

 • nicoline schreef:

  Ik voel me helemaal sparkle als ik na een dag hard werken, lekker op de bank plof voor een heerlijk relaxed avondje tv kijken, met goede series en een kat die heerlijk bij mij komt liggen. Het liefste komt ze nog bovenop me liggen zodat wel lekker kunnen kroelen. Nou dan ben ik helemaal sparkle en kan ik alles weer aan 🙂

 • Lieve Marian,

  Ik voel een sparkle als ik loop met of zonder hond en ruimte om me heen heb, weiland, mooie hoge blauwe luchten, wind om me heen, geen mensen. Ik noem het meestal een gevoel van verbonden zijn [met alles] maar je zou dat ook ‘sparklen’ kunnen noemen… denk ik 🙂

 • IK voel me Sprakles als ik in de ochtend me honden weer zie, die zijn altijd blij je te zien. En na een dagje werken je thuis komt en het eten klaar staat, en nu het weer donkerder wordt en de kaarsjes en de houtkachel weer aan kunnen.
  Life is good!

 • Vol met Sparkles hier! Wat een heerlijk gevoel om mn hart te volgen en dat bedrijfje te beginnen waar ik al zo lang van droom. Stuiterend van energie een nieuwe weg in slaan, wat een goed gevoel geeft dat. En het gaat me gewoon lukken! 😉

 • Ik voel me sparkle, als ik mijn kinderen zie lachen, en weet dat ze gelukkig zijn,
  en zo’n kinderlach werkt altijd aanstekend. Vooral omdat kinderen nog echt zonder zorgen zijn
  en echt kunnen genieten van elk klein detail in het leven. Soms zou ik willen dat ik ook nog een kind was, zonder zorgen.

 • Ik voel me Sparkle,iedere dag,door mijn kinderen en 9 kleinkinderen! Straks komt kleindochter Karlijn van 7 , die Lach,Ogen die verzonken zijn in de mijne,haar hand huppelend aan mijn hand! Daar word ik blij van! Positiviteit,en beslissingen nemen,waar de grens ligt,met mijn Zware Reuma,maakt dat de pijn wat minder wordt!
  Ik voel me Sprankle,wanneer mijn man na 35 jaar weer thuiskomt van zijn werk! Nog altijd blij en gelukkig,vertrouwd! Tja,kan wel door blijven gaan?.

 • lenneke schreef:

  Ik sparkel het liefst aan de rand van de zee, langs de vloedlijn lopen op mijn blote voeten.
  het ruisen van de golven degolven die steeds weer terug komen en nooit hetzelde zijn.
  Dan voel ik me weer zo blij en onbevangen als een kind.
  liefs Lenneke

 • Ik moet er mijn best voor doen om weer te sprankelen het weer leren of waarderen…. Zoeken waar ik van ga sprankelen dat moet weer een tweede natuur worden, genieten… Zomaar een momentje en niet nu moet ik gaan genieten maar hoe zet je die knop weer om? Hoe zie je de bomen in het bos weer als je niet meer weet waar het bos is? Alle hulp is welkom. Sprankel your self…. Succes iedereen….X

 • Ik sprankel als ik met positieve, enthousiaste mensen praat die positief en zonder oordeel in het leven staan. Dat zou ik graag van hen willen leren!

 • Danielle schreef:

  Ha, ha, zo’n goede morgen berichtje van just be you op de maandag morgen geeft een “sparkel-end” begin van de week…..fijne dag Danielle

 • Gretha schreef:

  Weer zo’n inspirerend boek, ik doe mee!
  Win ik niet, koop ik het, net wat voor me.
  Gr. Gretha

 • Marloes schreef:

  Ik voel mijn sparkel wanneer ik helemaal niets hoef en ik de tijd kan nemen voor mezelf.

  Gr. Marloes

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >