Positieve affirmaties voor een positieve kijk op het leven

Positieve Affirmaties

Je gedachten en woorden zijn krachtig. Maak daarom gebruik van je gedachten door ze positief en liefdevol te gebruiken. Het hebben van vertrouwen, geloof en positieve vooruitzichten zijn één van de belangrijkste dingen in je leven waarmee je de obstakels van het leven makkelijker kunt nemen.

Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan want dit krijg ik heel vaak te ‘horen’. Maar door positieve affirmaties kan je je geest weer even op het recht pad zetten.

Wanneer je herhaaldelijk positieve woorden spreekt dan zal dit toch doorwerken. De meningen zijn hierover verdeeld maar ik wil je uitdagen om het zeker te proberen. Bij mij werkt het zeker! Het heeft mijn wereld een stuk mooier en ‘lichter’ gemaakt door te leren positief denken.

Iedereen praat continue tegen zichzelf waarom dan niet op een positieve manier.

Het helpt je een gelukkiger gedachten te creëren en een positieve kijk. Hier komt de ‘Wet van Aantrekking’ weerbij kijken: dat wat je denkt of gelooft zal in een zekere vorm verschijnen in je leven.

Jong geleerd, oud gedaan….

Maken van een affirmaties

Het woordje ‘niet’ kent het universum niet. Vraag dus precies om datgene wat je wilt!  Als je zegt: ‘ik wil niet meer dik zijn’ dan stuur je eigenlijk je bestelling naar het universum ‘ik wil dik zijn’ omdat het universum het woordje ‘niet’ niet kent. Met het maken van affirmaties is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Maak je affirmaties dus positief en dat je uitspreekt wat je wenst.

Spreek elke dag uit wat je graag wilt in het leven. Zeg het alsof het echt is en ervaar wat er gebeurd.

Aan de slag

De eerste stap die je moet nemen om te beginnen met affirmaties is om een doel op te schrijven die je wilt aantrekken in je leven. Op het moment dat je bewust besluit om dat onderwerp in je leven te veranderen zal je zien dat je je ook gaat bewegen richting je doel.

Word je bewust van wie je wilt zijn in het leven. Het gaat er niet om wat je wilt overwinnen, maar om wat je wilt worden. Hoe groter het verlangen naar dit doel is, hoe meer je affirmeert dan zal je sneller resultaten zien.

Onderstaand een paar krachtige affirmaties waarmee je kunt beginnen

Positieve affirmaties voor een positieve dag

 • Elke dag gaat het beter
 • Ik ben blij
 • Er wordt van mij gehouden
 • Vandaag wordt een mooie dag
 • Ik pak de kansen die op mijn pad komen
 • Ik ben sterk
 • Ik geloof in mijzelf, alles is goed
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik trek positiviteit en vreugde aan
 • Ik ben vol energie
 • Ik ben waardevol
 • Ik geloof dat alles gebeurt met een reden
 • Ik houd van mezelf, zoals ik ben

Specifieke affirmaties

Naast algemene affirmaties kan je ook gebruik maken van specifieke affirmaties bijvoorbeeld relaties:

 • Mijn relaties zijn liefdevol en harmonieus
 • Ik hou van mezelf en accepteer mezelf
 • Mijn partner waardeert me
 • Ik ben zo dankbaar om een liefdevolle relaties te hebben
 • Ik ben lief
 • Ik ben waardevol

Leestip: Zo gebruik je affirmaties als superpower

Louise Hay

De kracht van affirmaties ben ik gaan gebruiken door te lezen in het werk van Louise Hay. Wil je meer lezen of affirmaties dan kan ik je het boek van Louise zeker aanbevelen.

Je kunt Het Louise Hay

Maak jij gebruik van affirmaties? Wil je deze delen? Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Pluk de dag en gebruik positieve affirmaties om je te helpen creëren wat je wilt!

Just Be You Sparkle Collection - Affirmatie kaarten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

affirmatie, affirmaties, positief denken, positiviteit, universum, wet van aantrekking


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Ik heb al meerdere boeken van Louise gelezen en haar affirmaties hebben we heel goed geholpen in de periode vanaf de dood van mijn partner. En vandaag zag ik jou site. Ik hoop dat veel mensen jou site zullen vinden en daardoor een beter of gemakkelijker leven zullen gaan leiden.
  Ik spreek ook affirmaties uit voor andere mensen, zoals: “Inwoners van Oekraïne jullie zijn veilig voor de gevolgen van de daden en de ideologie van Poetin” en “Russen doorzie wat Poetin voor heeft en voorkom het lijden van miljoenen mensen”.
  Succes, Frank

 • Mij is het anders geleerd: Het universum kent wèl ‘niet’.
  Alleen weet het onvoldoende door ‘niet’ te gebruiken bij wat je wilt.
  Als je in een restaurant zegt: ‘Ik wil niet kip’, dan weet de kok dus niet wat je wèl wilt en weet hij dus niet wat hij moet bereiden voor je.
  Dus ipv ‘ik wil niet dik zijn’ zeg je: ‘ik wil slank zijn’.
  Positief formuleren dus!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >