Positief denken

positief denkenMensen luisteren bijna niet tot helemaal niet naar hun eigen gedachten, terwijl je het echt wel eens zou moeten doen! Waarom? Heel eenvoudig! Een mens heeft namelijk op een enkele dag wel tientallen, zo niet nog meer, negatieve gedachten. En, je maakt je er zelf zelfs een beetje gek mee, want door zo te denken, bevestig je je eigen gedrag.

Een enkel voorbeeldje van negatief denken is bijvoorbeeld:

  • Och, had ik dat maar niet gedaan!
  • Gossiemikkie, maak ik alwéér diezelfde fout!
  • Tjeetje nee, dat lukt me nooit!
  • Ach, wat ontzettend stom van mij!
  • Och mijn lieve hemel, dat lukt me nooit meer!

Dus, je bent jezelf gek aan het maken. Sommigen noemen het ook wel: jezelf affirmeren. Met andere woorden, je eigen gedrag bevestigen. En dus, op een negatieve manier, want wat het nog veel erger maakt is dat je het keihard uitspreekt tegen jezelf, tegen anderen waar je mee in gesprek zit, maar ook tegen bijvoorbeeld je kinderen! Denk maar eens aan:

  • Wat ben jij toch vervelend vandaag!
  • Kom maar hier. Laat mij het maar doen want dat is veel te moeilijk voor jou!
  • Nou doe je dat alwéér verkeerd!
  • Tjeemig, ik krijg die spijkerbroek nooit aan!
  • Och och, dat probeer ik nog niet eens!

Positief denken

En, daar zit nou het grote euvel, want besef je wel hoeveel kracht je eigen gedachten hebben? Hoeveel invloed ze hebben op jou en je hele leven? Denken is fataal, maar denken is ook iets wat geheel positief kan zijn. Het is namelijk iets wat jij doet en je hebt er wel degelijk invloed op, want denken, of althans, de manier waarop je denkt, is een gewoonte!

En, wat we allemaal hebben geleerd in dit leven is dat je over elke gewoonte controle moet hebben en kan hebben. Maar, dan moet je er wel aan werken! Jij en niemand anders!

Door simpelweg je hoofd te vullen met positieve gedachten en dat maakt het mogelijk veranderingen in je leven aan te brengen want als je iets maar vaak genoeg herhaalt, ga je er in geloven. Dat werk zo met negatieve gedachten, maar ook met positieve gedachten.

Natuurlijk zou het meer dan ideaal zijn als er elke dag iemand met je meeloopt die niets anders doet dan de hele dag positief is en positieve dingen tegen je zegt, zoals: ‘Wat ben je goed, wat heb je dat geweldig gedaan, wat ben je mooi.’

Maar, we leven niet in een dromenwereldje want zo iemand is niet elke dag bij je. Hoeft ook niet, want jij bent er toch zelf! Dus, wat houdt je tegen? Het leven is veel en veel makkelijker en mooier als je alles positief benoemt en positief denkt!


Tags

invloed op hebt, kracht je eigen gedachten hebben, positief denken, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>