Je bent al perfect!

Veel mensen lezen mijn blog (of andere blogs over persoonlijke ontwikkeling, tijdschriften of boeken) omdat ze graag iets bij zichzelf willen veranderen.

Er is iets wat maakt dat je het graag anders zou willen dan je nu hebt of bent.

Het kan zijn dat je je leven anders wilt, dat je gelukkig wilt zijn met je lichaam of dat je graag het gevoel wilt hebben goed genoeg te zijn. Er zijn veel dingen die mensen anders willen dan er is.

Ik weet het want ik was er ook zo één. De verandering die ik wilde, het verbeteren van mijn leven, mijn zelfvertrouwen opbouwen die hebben uiteindelijk geleid tot het maken van deze website Just Be You en Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.
Ik voelde mij nooit goed genoeg en wilde altijd op iemand anders lijken. In mijn ogen beter, mooier etc…

Als er één besef is aangekomen dan is het dat ik goed genoeg ben. Ik ben perfect!

Zeg jij dat ook eens tegen jezelf, voor de spiegel als je durft.
Vertrouw erop dat er heel veel verandert als je gewoon jezelf kunt zijn. Als je leert tevreden te zijn met wie je bent.

Stop met ontevreden zijn over jezelf en/of over je leven.
Het is onnodig om je druk te maken om wat andere mensen van je denken.
Jezelf vergelijken met anderen is onnodig geworden.
Je bent gewoon happy in het hier en nu.
Je hoeft niet meer jezelf constant te verbeteren en de drang te hebben om te veranderen. Het moeten kost ook heel veel energie.
Je hebt meer zelfvertrouwen.

Wat is er allemaal al om gelukkig te zijn? Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? Zijn het externe dingen?

Heb je een dak boven je hoofd? Heb je ogen die zien? (kijk ook eens op de mooie inspirerende blog van Robert van der Wolk die bijna niets meer kan zien) Heb je oren die horen? Kan je ruiken? etc…
Dit is al een wonder. Mooi dat we dat kunnen beleven. En toch is het soms lastig om te beseffen wat we al hebben, omdat we streven naar meer dan wat er nu is. In feite is het ook beoefenen van dankbaarheid.

Al wat je nodig hebt is jezelf. Je bent goed zoals je bent.

Streef je naar perfectie? Wat is perfectie in jouw ogen? Bestaat het? Kom je daar? En als je daar bent, leg je de lat dan weer hoger?
Accepteer jezelf en je kunt nu dingen gaan doen die jij leuk vindt. Niet omdat je het moet doen om beter te zijn en/of te worden maar omdat je het leuk vindt.

Just Be You en ik vind je geweldig!

.Tags

dankbaarheid, jezelf, perfect, perfectie, persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Zelfvertrouwen is de basis die nodig is om te groeien denk ik, en ik zou meer van dat groeipotentieel (en dus zelfvertrouwen) willen hebben. Ik ben perfectionist, en dat breekt me vaak op… Just be You en ik vind je geweldig, die neem ik de dag mee in!!! Dank je!!!

  • marian schreef:

   Hoi Chantal,

   Wat leuk om een reactie van je te ontvangen op een blog bericht. Dank je wel hiervoor.

   Als je een perfectionist bent dan leg je vaak de lat te hoog en ben je bijna bij die lat…..dan gaat de lat verder omhoog… Wanneer is het goed genoeg? Mooi dat je al wel beseft dat je een perfectionist bent, dan heb je de eerst stap al gezet en dat is bewust wording!

   Jij bedankt!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.