Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan jouw leven?

Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan jouw leven?

Jij bent de schrijver van je eigen boek
Jij bent de maker van je eigen verhaal
Jij bent de regisseur van je eigen film 

Op het moment dat je de overtuiging aanhangt, dat het leven iets is wat  je overkomt, geef je de regie en alle verantwoordelijkheid letterlijk uit handen. 

Ik vertel het ook in mijn Gratis Online Workshop: Reset je Energie maar stel dat je op de fiets zit en je kijkt niet naar waar je naar toe wilt fietsen maar je kijkt naar links dan stuur je automatisch naar links. Als je dit blijft doen dan kom je uit op het punt waar je begonnen bent. 

Als jij ervan overtuigd bent dat het leven is wat jij ervan maakt, ben jijzelf de regisseur van je eigen leven. Jij bepaalt zelf de titel, de set, de acteurs, het verhaal en vanuit welk perspectief er gefilmd wordt.

Voordat ik nu alle dm’s en reacties over mee heen krijg… zie het alsjeblieft in perfectief. Niet alle gebeurtenissen in je leven kun je zelf regisseren natuurlijk, maar de manier waarop je ermee omgaat bepaal je zelf.

Jaren geleden zag ik het niet zitten. Opgevoed met twee aan alchohol verslaafde ouders, vechtend voor liefde. Eerst wilde ik het zo wanhopig van mijn ouders krijgen en later probeerde ik het te krijgen van anderen. Ik wilde er zo graag erbij horen. Ik wilde zo wanhopig er toe doen.

Totdat mijn moeder overleed in mijn armen. Zo jong… Als ik zo jong moest doodgaan wilde ik dan niet mijn dromen doelen hebben waargemaakt, me druk maken wat een ander van me denkt, verslaafd aan alcohol en sigaretten, Nee! Dat wilde ik zeker niet en toen besefte ik dat ik zelf verantwoordelijk ben.

Mijn eerste stap is geweest het leren positief denken, de tweede het houden van mezelf en toen kwam ik aanraking kwam met de Wet van Aantrekking en ik dit ben gaan beoefenen.

Als jij je leven laat inrichten door anderen, door hun wensen, behoeften, ideeën en/of plannen, ben je als het ware een figurant in het leven van een ander. Je bent echt geen egoïst als je ervoor kiest zelf je leven in te richten. Dat is wat heel veel vrouwen denken.. Het getuigt van moed, kracht en zelfbewustzijn als je duidelijk weet wat je wilt met je leven en daar vervolgens naar leeft. 

Natuurlijk snap ik dat je niet één, twee, drie je leven drastisch kunt omgooien. Maar het start met bewustwording zodat je kan accepteren en/ over veranderen. Een hele goede start is een verandering van je mindset, dat doet heel je energie te veranderen.

  • Erken dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Dat is mijn besef geweest met het overlijden van mijn moeder in mijn armen.
  • Eis de hoofdrol in je eigen leven op als je deze nog hebt.. Je hebt maar één leven. Heb aan het einde van je leven geen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Je zal aan het einde van je leven echt niet zeggen had ik nog maar een extra wasje gedaan. 
  • Stop met jezelf slachtoffer te voelen van de situatie. Dat heb ik zelf zolang gedaan. Ik ben er mede ook door in een burn-out terecht gekomen. Kom in actie en doe wat je kunt om je situatie te verbeteren
  • Vraag hulp aan anderen als dat nodig is, dat is geen zwakte, 
  • Doe wat je leuk vind. Je goed voelen, waarderen van wat er nu is, is zo belangrijk. Het gaat om de energie die je daardoor uitstraalt. Energie van gelijk niveau trekt elkaar aan. 
  • Kijk wat je kunt doen om de situatie te veranderen. Kun je de situatie niet veranderen? Verander dan de manier waarop je naar de situatie kijkt.
  • Stel prioriteiten. Voorkom dat veel tijd verloren gaat aan zaken die er voor jou niet toe doen. Dit heb ik staan in mijn boek 5 stappen per dag en mensen vinden dit zo lastig om in te vullen. Het gaat niet altijd om de grote dingen maar wat voor kleine stap zou je kunnen zetten om zo meteen je droom leven te creëren. Je prioriteit is niet de was want aan het einde van je leven zeg je echt niet zeggen: 'had ik nog maar een wasje gedaan'. 
  • Wees selectief met wie je omgaat. Van wie krijg je energie, wie kost alleen maar energie? Energie is tenslotte zo belangrijk. Zonder energie doe je niets, kom je niet vooruit.
  • Leer te waarderen en te genieten van alles wat al aanwezig is in je leven. Wees dankbaar. Dankbaarheid heeft zo’n grote energie frequentie. Hoe dankbaarder je bent hoe meer je zult aantrekken om dankbaar voor te zijn.
  • Laat het verleden rusten en richt je op de toekomst. Als je altijd in je achteruit kijk spiegel blijft kijken dan zie je niet wat er voor je gebeurt. 

Leestip: Een intentie zetten, zo doe je dat

Deel gerust wat deze video / podcast / blog naar boven brengt! ↓ ↓ ↓ Laat het mij gerust weten. 

Je kunt dit ook zien op IGTV + laat gerust een reactie achter: Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan jouw leven?

Bekijk de video via YouTube + laat gerust een reactie achter:
Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan je leven?

Luister via iTunes + laat gerust een reactie achter: 
Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan jouw leven?

Je bent geweldig! Niet vergeten en laat mij gerust weten wat je ervan denkt via oa bovenstaande link of laat gerust hieronder een reactie achter. 

Vind je dit leuk? Ik deel ook veel meer via SocialMedia

IG: instagram.com/justbeyounl

FB: facebook.com/justbeyounl

Podcast: Just Be You Podcast


Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

burnout, energie, mindset, zelfacceptatie, zelfliefde, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>