Ik wil meer zelfvertrouwen…

meer zelfvertrouwenHeb je op het gebied van zelfvertrouwen alles al geprobeerd? Hoeveel boeken heb je erover gelezen?

Je hebt al nieuwe vaardigheden ontwikkeld en toch heb je nog het gevoel dat je best nog ‘wat zelfverzekerheid’ kunt gebruiken?

Misschien ben je iets heel belangrijks vergeten?

En met dat belangrijks bedoel ik: “Ben je overtuigd dat je waardevol bent?”

Het belangrijkste om je zelfvertrouwen op te bouwen is jezelf ervan te overtuigen dat je waardevol bent. Jij bent het belangrijkste! Als je probeert een ander te overtuigen dat je waardevol bent, ben je dan zelf overtuigd?

Als je gelooft dat je niet goed genoeg bent dan zal je (onder)bewustzijn naar alle redenen zoeken die overeenkomen met je overtuigingen. Niet goed genoeg zijn. Bijvoorbeeld: Iemand geeft je een compliment dan vraag je je af of dit gemeend is en dat die persoon gewoon aardig probeert te zijn.

Ik zeg altijd: waar je je op richt dat groeit. Als je denkt dat je niet goed genoeg bent dan zal je alleen maar mensen onthouden die je slecht hebben behandeld, mensen die je genegeerd hebben etc.

Je zult zelf moeten gaan geloven dat je waardevol bent anders zal je geen zelfvertrouwen opbouwen.

Richt je op jezelf in plaats van op andere mensen! Ik ben bezig met een programma over  zelfvertrouwen te schrijven en daarin heb ik ook beschreven dat veel mensen op de verkeerde manier proberen zelfvertrouwen op te bouwen. Wil je meer informatie ontvangen over dit programma? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Zelfvertrouwen is bouwen aan je eigenwaarde, weten dat je het waard bent. Je niet druk maken wat andere mensen van je denken.

Vind je dit een waardevol blog bericht? Leuk als je het wilt delen door de “vind ik leuk” knop van facebook aan te klikken en of te tweeten.
Tags

goed genoeg zijn, jezelf, waardevol, zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>