Hooggevoelig oftewel HSP, mijn ontdekking

Ben jij gevoelig voor de mening van anderen? Ben jij snel vermoeid in grote gezelschappen? Word jij diep geraakt door beelden, muziek, woorden, een herinnering of wat dan ook? Word jij akelig van harde geluiden of fel licht? Kortom, reageer jij gevoeliger dan de meeste mensen? Dan ben je waarschijnlijk een hooggevoelig mens, niet te verwarren met overgevoelig trouwens.

Jaren geleden zei iemand tegen mij: ‘ik ben een hsp’er?’ Ik weet nog dat ik dacht, ‘dat zal wel. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Weer een verzonnen term en een stempel die je op gedrukt krijgt. Zo was mijn 'vooroordeel'.

Mijn ontdekking met Hooggevoelig zijn heb ik even gedeeld met jou in mijn podcast.

Ik zet hieronder nog even linken neer zoals ik deze heb besproken in de Podcast en de volgende keer zal ik een aflevering delen van hooggevoelig en burn-out. Dit is namelijk een heel erg gevoeilige combinatie. 

Je kunt je ook abonneren en luisteren op iTunes of maak gebruik van de Gratis Castbox FM App 


Besproken in de Podcast 'Hooggevoelig oftewel HSP, mijn ontdekking':

Eén van de grootste zegeningen van hoogsensitief zijn, is toch wel het vermogen om overal schoonheid te kunnen zien. Door je eigenschap om details waar te nemen, ben je in staat altijd ergens iets moois te zien.

Dat is een gave die je moet koesteren, je bent niet naïef, het zorgt voor balans in je waarneming en zorgt ervoor dat je een gelukkiger mens kunt zijn.

Hooggevoelig - Voel jij je wel eens 'niet normaal'?

Ik heb zo vaak het gevoel gehad ik ik er niet bij hoorde. Laat je in geen geval verleiden om 'gewoon' mee te doen om maar 'normaal' gevonden te worden. Dat kost je veel te veel energie. 

Geef aandacht aan dat stemmetje in jou, geef ruimte aan jezelf om jezelf te laten zien. Je bent niet voor niets hier op de wereld. Geef jezelf de ruimte om te worden wie je bent.
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf en doe jezelf niet tekort!

https://www.justbeyou.nl/mediteren-kun-je-leren/

Tags

high sensitive person, hooggevoelig, hooggevoeligheid, hoogsensitief, hsp


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>