Hoge toppen, diepe dalen….

Oh wat herken ik mij hierin. Had ik dit jaren geleden maar geweten dat dit hoort bij hooggevoelig zijn;-). Ik weet nu dat ik hoge toppen en diepe dalen ben en heel verschil met mijn man die altijd constant is. Wat een inzicht en bewustwording. Alleen de bewustwording geeft al rust.

Hoge toppen, diepe dalen.
Het hoort bij hooggevoelig zijn.
Het is je onmacht en je kracht.

Gevoelens kunnen heel intens zijn.
Je kan erdoor meegesleept worden.
En het kan snel wisselen.

Ieder van ons heeft wel eens iemand tegenover
zich gehad, die de wenkbrauwen optrok bij
een heftige emotionele reactie.

Het zal niet veranderen, dat is wie je bent.
Alles komt binnen op het gevoel.
En sommige zaken komen heel hard binnen.
In het negatieve maar ook in het positieve.

Begrijp van jezelf dat je zo in elkaar zit.
Dat het je onmacht en je kracht is.
Verstop het niet, maar leer jezelf en de ander
ermee omgaan.

Maak je omgeving duidelijk hoe iets bij je binnenkomt.
En onthoud dat er mensen zijn bij wie dat niet zo werkt.
Omarm dit van jezelf, laat het er zijn,
en wees er open over.

Je hebt altijd het recht om te zijn wie je bent.
En als je omgeving het maar lastig vindt,
vraag jezelf dan oprecht af of je wel in de juiste
omgeving zit.

Het is nou eenmaal zo dat hooggevoelige mensen
het beste tot hun recht komen met een
beetje begrip en veiligheid.

Als je je constant bevindt in een storm van emoties
kom je niet tot bloei.

Uit het boek: Lichtflits, Bewust Hooggevoelig

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.