Hoe zorg je voor een blijvende positieve verandering?

Hoe zorg je voor een blijvende positieve verandering?Word je ’s morgens weleens wakker met het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven? Het gevoel van: “Is dit nu wat ik wil?” Het gevoel alsof je geleefd wordt.  Je wil wel, maar weet niet hoe je hier verandering in krijgt.

Weet dan dat je echt niet de enige bent! Veel vrouwen durven hun dromen niet na te jagen of weten niet precies waar hun hart van gaat gloeien. Ze nemen genoegen met hun huidige situatie ook al voelen ze zich niet gelukkig. Hierdoor daalt je energie tot een dieptepunt, je zit niet lekker in je vel, je wordt onzeker, hebtweinig vertrouwen in de toekomst en alles lijkt tegen te zitten…

Ook ik herken dit gevoel en heb op zowel zakelijk als persoonlijk vlak coaches ingeschakeld die mij daarbij helpen en het beste in mij naar boven halen. Toch bekroop onlangs weer datzelfde gevoel, maar dan op gebied van mijn eetgewoonte.

Ik ben echt een snoeper en ga het liefst van kastje naar kastje en begin dan weer van voor af aan. Ik haal veel energie uit alles wat ik doe, maar wist dat ik een grote kans onbenut liet als ik niks aan mijn eetgewoonte veranderde. Want daar viel qua energie en gezondheid nog veel winst te behalen.

Hoe zorg je voor een blijvende positieve verandering?

Dus het roer moest om. Ik had al diverse dingen op eigen houtje geprobeerd, maar niks hielp, ik ging nog meer snoepen en kwam juist kilo’s aan. Dus om dit patroon te doorbreken en te zorgen voor een blijvende positieve verandering ben ik op zoek gegaan naar een coach.

Een (voedings)coach die mij handvatten geeft op gebied van voeding, mij uitdaagt en met name mijn stok achter de deur is om het vol te houden. De resultaten zijn nu na 10 weken echt geweldig. Ik ben van mijn zoetverslaving af, heb mijn streefgericht bereikt, heb veel meer energie en nog veel belangrijker; ik weet nu hoe ik het vol kan houden!

Helaas bestaat er geen lijstje van voorwaarden waaraan een goede coach moet voldoen. Toch zijn er een aantal criteria waarvan ik vind dat een goede coach aan moet voldoen.

Een goede coach:

  • Daar heb je een ‘klik’ mee, het gevoel dat jullie in een sfeer van respect en vertrouwen kunnen communiceren. Dit bepaalt 2/3 van het uiteindelijke resultaat en jouw succes!
  • Heeft een frisse blik; ‘helikopter view’. Stelt kritische vragen en confronteert je met je uitspraken, zodat je geprikkeld wordt en weet waaraan je moet gaan werken. Wanneer je zelf tot inzicht komt, neem je het sneller aan.
  •  Houdt je een spiegel voor. Ben eerlijk tegen jezelf, dan bereik je de beste resultaten
  •  Stimuleert jou om in actie te komen en je doelen te verwezenlijken
  • (Onder)steunt jou om de blijvende positieve verandering vol te houden, is jouw stok achter de deur!
  • Misschien denk je dat je wel je eigen boontjes kan doppen en heb je op dit moment geen concrete vragen. Dat kan, iedereen kan zijn eigen problemen oplossen als je maar voldoende tijd, geld en middelen hebt. En dat is meestal niet zo. Met een goede coach los je problemen veel sneller op en dat scheelt je uiteindelijk heel veel geld en tijd!

Jij wil toch ook zakelijk groeien en je gezin laten bloeien? Heb jij hiervoor weleens een coach ingeschakeld of doe jij alles zelf? Je reactie is zeer welkom onder deze blog

Succes!


Tags

positieve verandering, problemen oplossen, vertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.