Hoe vind je meer tijd voor jezelf? Vijf tips!

Hoe vind je meer tijd voor jezelf? Vijf tips!

Dat tijd voor jezelf belangrijk is dat ben je vast met mij eens.

Als je gaat vliegen wordt er in het vliegtuig altijd verteld dat je het zuurstofmasker altijd als eerste zelf op moet zetten voordat je anderen kunt helpen. Mijn inziens geldt dit ook voor tijd voor jezelf. Dit zie ik als mijn zuurstofmasker want anders ben ik niet in staat om anderen te helpen. Dat tijd belangrijk is,  dat is wel bekend. Alleen hoe maak je nu deze tijd vrij?

Hieronder 5 tips om tijd voor jezelf vrij te maken:

 • Plan de vrije tijd in je agenda.
  Altijd maar druk, druk, druk? Een drukke agenda zorgt er vanzelf voor dat je je ook druk gaat voelen en druk gaat gedragen. Lucht brengen in je schema is een manier om lucht te brengen in je leven en dus in je hoofd. Je hebt daar zelf invloed op. Je wordt echt niet productiever door nog meer in een dag te proppen. Je wordt productiever als je creatiever kunt zijn.
  En je creativiteit heeft lucht en ruimte nodig.
 • Blijf niet eindeloos achter mensen aan lopen
  Blijf niet eindeloos achter mensen ‘aanlopen’. Jij doet er toe, daarvoor hoef je jezelf niet steeds in de kijker te spelen.
  Je hoeft je niet te bewijzen. Mensen die in jouw leven thuishoren zullen daar als vanzelfsprekend voor jou zijn. Geef aandacht aan diegenen die jouw aandacht verdienen en die aandacht hebben voor jou.. Blijf niet eindeloos achter mensen 'aanlopen'.Blijf niet eindeloos achter mensen 'aanlopen'.Blijf niet eindeloos achter mensen 'aanlopen'.
 • Kijk hoe je je tijd het beste kunt indelen.
  Meestal deel je de dag standaard in. Opstaan en dan meteen rennen en vliegen en kom je niet aan het huishouden toe. Misschien vind je het lekker om eerst een uurtje wat aan het huishouden te doen voordat je andere dingen gaat doen. Of wellicht vind je het wel fijn om in de ochtend te mediteren in plaats van in de avond. Speel met je tijd en kijk wat voor jou fijner voelt..
 • Zeg wat je wilt.
  Zeg rustig tegen mensen dat je er niet bent. Een afspraak met jezelf is tenslotte ook een afspraak. Als je een afspraak niet nakomt, ook al is dit met jezelf, brokkelt er toch een stukje zelfvertrouwen af. Vertel ook thuis dat je wat tijd voor jezelf nodig hebt. Je gaat er misschien vanuit dat je huisgenoot/huisgenoten het wel aan je kunnen zien maar dat is niet zo. Geef het aan. Je kunt ze gewoon vertellen dat je graag een uurtje ongestoord wilt lezen. Probeer het maar eens..
 • Wisselen met vrienden.
  Als je kinderen hebt kijk dan eens of je met een vriendin een weekend kunt wisselen. Dan passen jullie een keer een weekend op elkaars kinderen en kun je even een heel weekend plannen om bij te tanken.
 • Wat verstoort jouw innerlijke rust?
  Alles wat jouw innerlijke rust verstoort is een te hoge prijs. Dus bepaal altijd voor jezelf of het je die prijs waard is, als je ergens mee instemt wat niet goed voor jou is.

Heb jij nog aanvullende tips voor het krijgen van voldoende tijd voor jezelf? Ik zal het leuk vinden als je ze met me wilt delen door hieronder een reactie achter te laten.geduld-hebben-betekent-dat-je-weet-dat-het-gaat-gebeuren-en-het-de-tijd-geeft-om-te-manifesteren

geduld-hebben-betekent-dat-je-weet-dat-het-gaat-gebeuren-en-het-de-tijd-geeft-om-te-manifesteren

iedereen-heeft-wel-eens-een-mindere-dag

geduld-hebben-betekent-dat-je-weet-dat-het-gaat-gebeuren-en-het-de-tijd-geeft-om-te-manifesteren

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

jezelf, meer tijd voor jezelf, tijd, vijf tips


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>