Hoe leef je een zelf goedgekeurd leven?

Ik denk dat één van de grootste belemmeringen in het leven andere mensen zijn.

Je afvragen wat andere mensen denken, proberen goedkeuring te krijgen van anderen, je uiterste best doen zodat andere mensen niet boos worden of voor de wensen van omstanders gaan in plaats van wat jezelf wilt. Neem als voorbeeld: je wordt advocaat omdat je ouders ook advocaat zijn en dat dus van jou ook verwachten.

Abraham Maslow zegt een zelfverzekerd persoon moet onafhankelijk zijn van de mening (goed advies) van andere mensen.

Wat betekent dat?

In principe zou het je niet uit moeten maken wat andere mensen denken, ongeacht wie de mensen ook zijn. Of dit nu je ouders, familie, vrienden, echtgenoot etc… is, je moet je eigen weg gaan.

Persoonlijk heb ik veel ervaringen met mij druk maken wat andere mensen van mij denken en ik heb mijn kracht aan hen weggeven. Ik dacht eigenlijk dat het zo hoorde en ik heb nooit geleerd om naar mezelf te luisteren. Ik dacht dat ik een slechte dochter zou zijn als ik niet naar mijn moeder zou luisteren. De stem van andere mensen klonk voor mij altijd luider dan de stem van mezelf, als ik die al hoorde.

Om een zelfverzekerd leven te leiden, ga leren Nee zeggen. Omring je met mensen die een positieve geest hebben en je niet willen weerhouden van de dingen die je wilt doen.

Laat jezelf niet vormen door de mening van anderen!

Het is echt niet egoïstisch om te kiezen voor jezelf en je dromen te volgen. Je wordt er een gelukkiger persoon door en dat straal je weer uit.

Laat je niet tegenhouden door iemand die tegen je gezegd hebt dat je er niet goed genoeg voor bent of dat je het niet kan.

Maak je geloof sterker dan je angst en je zal zien dat je start zal gaan maken met je dromen. Just Be You.

Vind je dit een goed artikel? Deel het gerust met andere op facebook en/of twitter. Schrijf gerust een reactie onderaan dit blog artikel.
Wil je ook mijn nieuwsbrieven ontvangen? Schrijf je hier in.Tags

goedkeuring van anderen, mening anderen, nee zeggen, zelfverzekerd, zelfverzekerd persoon


Misschien vind je dit ook leuk:

Grenzen aangeven

Grenzen aangeven

In 11 stappen leren Nee zeggen

In 11 stappen leren Nee zeggen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.