Hoe begin je een liefdesrelatie met jezelf?

Juist de mensen waar we het meest van houden nemen we vaak voor 'lief' aan daar het is zo vanzelfsprekend dat ze in ons leven zijn, dat we er meestal niet bij stil staan hoe belangrijk ze voor ons zijn. Neem jij jezelf ook voor lief? Besef jij wel hoe belangrijk jij bent? Je bent namelijk niet voor niets op deze wereld. 

Het is mijn tweede stap geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn eerste stap is geweest het leren positief denken en toen het leren houden van mezelf. Een liefdevolle relatie aangaan met mezelf. Vaak behandelen we een andere relatie nog veel beter dan de belangrijkste relatie: die met jezelf. 

Blijf jij maar investeren in een relatie als iemand jou niet op waarde weet te schatten?

Wat is het geheim van een lange, gezonde relatie? 

Ik heb er deze week een podcast van gemaakt en hoe je een liefdevolle relatie kunt aangaan met jezelf, hoe het mijn leven heeft verandert en wat voor stappen je hierin kunt zetten om verliefd te worden op jezelf.

Boeken zijn er over vol geschreven, terwijl het antwoord eigenlijk heel simpel is. Aandacht. Weet jij nog hoe een relatie begon? Dat je alleen maar bij degene wilde zijn en dat je aandacht had voor elkaar, dat je naar elkaar luisterde? Misschien is dat de sleutel. Wat vind je leuk aan jezelf? Wat deed je vroeger het liefst? Welke toekomstplannen maakte je? Welke verlangens heb je nu? Wat wil jij graag? Als je dat weer levend kan maken is er alweer een start gemaakt voor een lange, liefdevolle relatie met jezelf. Geef aandacht aan jezelf en jouw behoeftes en verlangens.

Jij bent altijd de regisseur van je eigen leven, geluk en welzijn! Als je niet gelukkig bent op dit moment, is dat het startsein om daar veranderingen in te brengen. Dat start met het luisteren naar wat jij nodig hebt in he leven en jij alleen bent degene die een verandering in werking kan stellen. Er is geen quickfix maar heb vertrouwen, het proces start toch echt bij jezelf.

Van jezelf houden is het begin van een levenslange romance
- Oscar Wilde

In deze aflevering:

 • Waarom de relatie met jezelf het belangrijkste is
 • Mijn start met het houden van mezelf
 • Welke stappen je kunt gaan zetten om hiermee te gaan starten
 • Waarom stoppen met zeggen dat het niet makkelijk is, dat het moeilijk is...

Besproken in de podcast:

Geniet je van de Podcast

 • Mis geen aflevering, abonneer je via iTunes, SoundCloud of Spotify
 • Laat een recensie achter op iTunes
 • Laat hieronder een review achter en inspireer hiermee weer anderen
Hoe begin je een liefdesrelatie met jezelf?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

gedachten, liefde, liefde voor jezelf, liefdesrelatie, van jezelf houden, wet van aantrekking, zelfliefde


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Wat ben ik blij dat ik de podcast heb kunnen beluisteren. Geen “zweef”verhalen maar lekker duidelijk én liefdevol!

  Ik ben al langer bezig om van mezelf te houden. Toevallig vanmorgen dacht ik nog: “wat ben je een lieverd. Ik ga graag met je om”

  En weet je wat nou zo raar is, terwijl ik dit typ krijg ik een soort géne-gevoel.
  Nogmaals hartelijk bedankt en ik kijk uit naar je volgende verhaal!!

  met een dikke knuffel,

 • Anke Schalkx schreef:

  Ik weet niet hoe ik dit kan beluisteren
  Hoe open ik eea?

  • Marian schreef:

   Ik heb je al een e-mail gestuurd. Klik op het pijltje in de Just Be You Podcast ‘afbeelding’ ❤️ of zie http://www.justbeyou.nl/podcast daar kun je op verschillende manieren beluisteren. Het is aflevering 58

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >