Het weer is gewoon het weer.

Terwijl ik dit schrijf regent het buiten pijpenstelen en het is zomer! Als ik naar buiten kijk zie ik omgewaaide leilinden en mijn mooie Annabellen zijn geknakt en hangen met hun kopjes naar beneden, door de vele regen die gevallen is.

Ondanks het weer is het voor toch een hele mooie dag. Ik heb een fijne trainingsdag gehad met inspirerende mensen.
Het is geweldig om hier op de wereld te zijn. En het weer kan goed of slecht zijn, dat is slechts een piepklein onderdeel van het grote geheel.

Ik zou zo graag willen dat iedereen gaat denken ‘het weer is gewoon het weer.’
Daar kan je niets aan veranderen.

Vaak hoor ik mensen klagen over het weer: te warm, te nat, te droog. Toch heeft dit alles een reden. Zo hebben we de regen nu nodig om dingen te laten groeien.

Toen mijn schoonvader nog leefde, vroeg ik hem regelmatig of hij nog met zijn scootmobiel weg was geweest. Eigenlijk was het weer voor hem altijd wel een reden om niet naar buiten te gaan. Het leek erop dat het juiste weer voor hem niet bestond. Hij ging dan ook daadwerkelijk nooit op pad…

Het grappige is dat niemand iets aan het weer kan veranderen.

Een beschrijving van ‘slecht’ weer door een weerman/vrouw kan van invloed zijn op iemands stemming. Vaak hoor je mensen dan ook zeggen “hier word ik niet vrolijk van!”
Bedenk dat er altijd een keuze is. Je kunt kiezen om je zonnig te voelen, ongeacht de externe omstandigheden.

De volgende keer dat je met iemand een gesprek over het weer aangaat, neem dan even een (adem)pauze, kijk eens naar het mooie om je heen en zeg:

Wat een mooie dag!


Tags

het weer, keuze maken, veranderen


Misschien vind je dit ook leuk:

Wensen

Wensen

Het ideale plaatje

Het ideale plaatje

Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.