Heb je hulp nodig? Een inspirerend verhaal.

Heb je hulp nodigIk parkeerde mijn auto bij het winkelcentrum. Ik had net mijn auto gewassen en stond te wachten op mijn vrouw die klaar was met werken. Er kwam een zwerver mijn kant op gelopen. Zo op het eerste gezicht had hij geen huis, geen schone kleren en geen geld.

Soms zijn er momenten waarop ik heel genereus ben. Dit was zo’n moment dat ik liever niet gestoord wilde worden. “Ik hoop dat hij me niet om geld komt vragen”, bedacht ik me. Dat deed hij niet.

Hij ging op de stoeprand van de bushalte zitten. Hij zag er uit alsof hij niet genoeg geld had voor de bus. Na een paar minuten zei de man tegen me: “U heeft een mooie auto.”

Hij zag er onverzorgd uit, maar ergens had de beste man toch een bepaalde waardigheid. Zijn wit-grijze stoppelbaard hield zijn gezicht meer dan warm.

Ik zei, “Bedankt,” en keek wat op mijn telefoon.

Hij zat daar stil. De te verwachten smeekbede voor geld kwam niet.

En hoe langer het stil was, hoe meer er iets in me zei: “Vraag hem of hij hulp nodig heeft.” Ik was er van overtuigd dat hij “ja” zou zeggen.

“Heb je hulp nodig?”, vroeg ik.

De beste man antwoordde met vijf simpele woorden die ik nooit meer zal vergeten. We kijken en luisteren vaak naar de wijsheid van grootse denkers en doeners. We verwachten van deze personen te leren, omdat ze zelf zo veel bereikt hebben, omdat ze zelf zo goed over het leven nagedacht hebben.

Van deze man verwachtte ik eigenlijk niets, niets anders dan een smekende hand. Hij zei echter vijf woorden die me diep raakten:

“Hebben we dat niet allemaal?”

Ik voelde me rijk en machtig, succesvol en belangrijk ten opzichte van de zwerver totdat hij deze woorden sprak. Ze kwamen vol binnen. “Hebben we niet allemaal hulp nodig?”

Ik had zelf hulp nodig. Misschien niet voor een buskaartje of een plek om te slapen, maar andere hulp. Ik pakte geld voor de beste man, meer dan genoeg voor een buskaartje, een warme maaltijd en een plek om te overnachten. Zijn vijf woorden bleven hangen. Ongeacht hoeveel je hebt, ongeacht hoeveel je hebt bereikt, je kunt hulp goed gebruiken. Ongeacht hoe weinig je hebt, ongeacht hoeveel problemen je kent, zels zonder geld en een fatsoenlijke slaapplek, je kunt helpen.

Zelfs al is het een oprecht compliment. Je kunt dit geven. Je weet nooit waar mensen behoefte aan hebben, zelfs als ze alles al lijken te hebben. Ze wachten op jouw bijdrage voor wat ze nog niet hebben. Een verruimend perspectief op het leven, een glimp van iets moois, een ontsnapping aan de dagelijkse chaos.

Misschien was de man alleen een zwerver die de straten afstruint. Misschien was hij meer dan dat. Zijn boodschap aan mij was prachtig. “Hebben we niet allemaal hulp nodig?”

Bron: voorpositiviteit.nl

Film van jouw Leven 

[social_warfare]


Tags

behoefte, heb je hulp nodig, inspirerend verhaal, zwerver


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>