Everything is connected – Keri Smith

everything is connectedEverything is connected

Auteur: Keri Smith

 

In de tijd dat e-mail, sms en whatsapp nog geen gemeengoed was, stuurde ik regelmatig kaartjes via de post (ja, ik ben al héél oud). Zorgvuldig uitgekozen ansichtkaarten, mooie prenten of spreuken. Soms uit mijn uitgebreide voorraad, soms ging ik er speciaal voor op pad om een geschikt exemplaar uit te zoeken.

Geschikt voor die persoon, geschikt voor de boodschap. Een felicitatie, een troostend woord, een uitnodiging, zomaar. Er is altijd wel een reden om iemand een kaartje te sturen. Kaartjes ontvangen is ook heel leuk. Het feit dat iemand aan je gedacht heeft, de moeite heeft genomen een kaartje voor je uit te zoeken en een persoonlijke boodschap te schrijven. Een vorm van aandacht die ik jammer genoeg verloren zie gaan in het snelle digitale tijdperk.

En ik doe er zelf ook aan mee hoor. Een appje is zo gedaan. Eventueel een digitale kaart, ze zijn in de prachtigste variaties te vinden op internet, of iets een beetje van allebei: digitaal besteld en met de post bezorgt. Het mist dan alleen nog het unieke handschrift.

Dat is eigenlijk ook wel jammer. We schrijven steeds minder, minder persoonlijke dingen dus ook. En niets is zo eigen, zo persoonlijk als een handschrift. Het is als een persoonlijke print.

Een handschrift zegt zoveel: man/vrouw, jong/oud, persoonlijkheid en karakter. Handschrift analyse komt meestal akelig dicht bij die kenmerken.

Ik ben dol op de sierlijke handschriften van oudere mensen, klassiek geschoold, met lange halen en krullen. Het handschrift van mijn moeder, man of vriendin vind ik zo herkenbaar en dierbaar.

Het handschrift van mijn kinderen zie ik veel minder en is ook nog een beetje in ontwikkeling. Al vraag ik me af of ze ooit het niveau van vaardigheid en eigenheid halen die wij hebben, ze schrijven nog nauwelijks. Alle teksten en opdrachten gaan via het toetsenbord van de computer.

Daarom vind ik dit ook weer zo’n leuk initiatief.

Everything is connected

Een ‘boekje’ gebundelde ansichtkaarten. En niet zomaar kaarten, maar kaarten die je uitdagen, je creativiteit aanspreken. En ook hier zit voor elke gelegenheid, iedere persoon of boodschap wel een geschikte kaart tussen.

Het geeft jou de gelegenheid weer even na te denken voor wie en wat je wilt versturen. Aandacht. En voor de ontvanger is het een grappig moment van aandacht, onverwacht op de deurmat. Dat is toch heel wat anders dan een vluchtig berichtje op je telefoon. Eenmaal gewist het voorgoed verdwenen.

Deze kaarten nodigen uit om opgeplakt te worden, ingelijst, meegedragen in je agenda of als talisman in je binnenzak.

50 kaarten, Nederlandse teksten, gevarieerde illustraties in zwart/wit en blauw tinten, die je los kunt scheuren en naar believen kunt versturen, inlijsten, als cadeau label gebruiken, als reminder in je agenda plakken, wat je maar wilt.

Het werkt heel aanstekelijk op je creativiteit, dat is zeker!

Stuur elke week een jaar lang een ansichtkaart van Keri Smith!

“Hoe we ook ons best doen, het dagelijks leven blijft altijd voorspelbaar.

Wat gebeurt er als we onze eigen realiteit kunnen creëren door onze dagelijkse dingen anders aan te pakken? Deze ansichtkaarten vormen experimenten die bedoeld zijn om jou en jouw omgeving wakker te schudden.”

Over de auteur:

Keri Smith is een Canadees illustratorschrijfster en guerrilla artieste. Ze schrijft voornamelijk over creativiteit. Haar boek Wreck this Journal kwam uit in een Nederlandse vertaling. Ze krijgt iedereen aan het knippen, gooien, scheuren, plakken en knoeien.


Tags

ansichtkaarten, everything is connected, kaarten, keri smith, wreck this journal


Misschien vind je dit ook leuk:

Geluksmomenten #34

Geluksmomenten #34
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>