EveryBODY is beautiful

Everybody is beautifulFeit: slechts 3% van alle vrouwen op de wereld is helemaal tevreden met zichzelf. Misschien had je dit verwacht, misschien schrik je ervan. Wat zeker is, is dat dit aantal onwijs laag is.

Maar hoe komt dit? Waarom zijn vrouwen niet tevreden met het lichaam dat ze hebben?

Het meest voor de hand liggende antwoord is een kwestie waar al jaren over gediscussieerd wordt: de modellen in de bladen, advertenties etc. Uit verscheidene studies is gebleken dat door de magere, veel te perfecte lichamen die getoond worden om producten te verkopen, voornamelijk jonge meiden worden beïnvloedt. Zij zien dit beeld als een ideaal, terwijl zelfs de modellen die getoond worden niet zo knap zijn als ze er daar uit zien.

Net zoals die 97% hield ook Taryn Brumfitt niet van haar lichaam. Op een dag keek ze naar haar dochter en dacht: ‘als ik niet van mezelf kan houden, hoe kan ik haar dan leren van zichzelf te houden?’

Ze besloot dat het genoeg was en ging net zolang trainen totdat ze er goed genoeg uit zag om mee te doen aan een bodybuild-wedstrijd. Dit kreeg ze ook voor elkaar. Maar, Taryn voelde zich nog steeds niet gelukkig. Nu ze het perfecte lichaam had en dan nog niet van zichzelf kon houden, wat moest ze dan doen? Er veranderde niks aan haar geluk, dus na die ene wedstrijd is ze dan ook met bodybuilden gestopt.

EveryBODY is beautiful

Recentelijk besloot ze een ‘Before and After’ foto op Facebook te plaatsen. En nee niet een foto waarbij je ziet hoeveel ze is afgevallen, maar een foto waarbij ze eerst het ‘perfecte’ lichaam had, en nu weer het ‘dikke’ lichaam, het lichaam wat door de maatschappij wordt bestempeld als dik. De reacties die ze ontving liepen erg uiteen: mensen die haar moedig vonden, maar ook mensen die zeiden dat ze een slecht rolmodel is, omdat ze overgewicht promoot. Hierdoor Besefte Taryn hoe slecht het met de maatschappij gesteld is. Hoe verdorven mensen zijn door het ideaalbeeld, wat niet bestaat.

Daarom besloot ze een documentaire te maken over haar eigen verhaal, met als naam: EveryBODY is beautiful. Ze begon hiermee met een promotievideo, waarin ze vrouwen op straat te vraagt wat ze van hun lichaam vinden. De meeste antwoordden niet positief. Met deze promotievideo wil ze geld inzamelen voor haar documentaire, en zo de wereld laten zien wat echt schoonheid is.

Ben jij blij met je lichaam?


Tags

before after, everybody is beautiful, geluk, taryn brumfitt, tevreden lichaam, van jezelf houden


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe blijf je gemotiveerd?

Zelfliefde

Zelfliefde
 • yolanda schreef:

  Deze video gaat als een speer over het internet! Topvrouw! Mijn zegen heeft ze. ♡
  Liefs, Yolanda

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >