Eet je huid stralend

Een stralende huid met een gezonde glow en een egaal gezicht willen we allemaal! Maar hoe bereik je dat? Wat je eet heeft invloed op je lichaam en dus ook op je huid. Wij hebben voor jou een aantal producten onder elkaar gezet die er voor zorgen dat je huid weer gaat stralen!

  • Tomaten

Je huid beschermen tegen veroudering en de schadelijke effecten van de zon doe je door jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar wist je dat er ook voedingsproducten bestaan die een beetje kunnen helpen? Namelijk; tomaten! Daarin zit het stofje lycopeen. Dit stofje zorgt voor de rode kleur van tomaten en is een antioxidant die de huid behoedt voor verbranding en veroudering als gevolg van zonlicht.

  1. Donkergroene bladgroenten

Eet regelmatig gerechten met spinazie of boerenkool. Naast dat het gezond is, zorgt het dat je huid niet uitdroogt dankzij de vitamine A. Gooi bijvoorbeeld een handje door je ontbijt-smoothie. Zo heb je direct in de ochtend al een portie binnen!

  1. Aardbeien laten je stralen

Anti-oxidanten en nog meer anti-oxidanten. Je huid kan er geen genoeg van krijgen. Aardbeien zorgen dat je huid van die doffe gloed afkomt en een mooie glow krijgt. Doe wat aardbeien in de yoghurt of neem wat aardbeien als tussendoortje.

  1. Zoete aardappel, pompoen en wortel

Zowel zoete aardappels als pompoenen en wortels zijn oranje, dit komt door carotenoïden. Dit zorgt voor een mooie tint op je huid –mits je in de zon komt. Je hebt vast wel eens zonnebrand-creme met wortel extracten gezien, nu weet je dus waarom!

  1. Noten

Sommige noten, zoals paranoten, zijn rijk aan het stofje selenium. Het is voor je huid enorm belangrijk dat het elastisch is. Anders krijg je schilfers en een erg droge huid. Selenium kan er voor zorgen om de elasticiteit van je huid te optimaliseren en te verbeteren. Tevens is het ook nog goed voor zowel je haar als je nagels. Win-win situatie dus!

Al met al zijn dit makkelijke en bruikbare dingen die jij kunt doen om je huid te verbeteren. Wondermiddelen zijn het natuurlijk niet, maar alle beetjes helpen toch? 

 


Tags

afvallen, huid, jezelf, mooi, stralend, tips


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>