Een simpele gids om plezier te hebben.

Ik denk dat plezier maken erg wordt onderschat.

We werken hard, stressen veel om de lat te bereiken die we hoog hebben gelegd, we ondersteunen familie waar nodig is, wij maken ons zorgen over de economie etc. We hebben een to do lijstje zo groot… Als volwassen mens is het leven vaak ingewikkeld en ernstig.

Van de week stond ik met een vriendin te dansen in de woonkamer op een oud nummer van vroeger, je had het gezicht van mijn kinderen moeten zien! De jongste riep:  “mammmmmm, doe normaal!”

Als je geen plezier meer hebt, waar werk je dan zo hard voor? Het leven is veel te kort.

Hier een eenvoudige gids voor het creëren van meer plezier in je leven:

1. Voel je niet schuldig als je plezier hebt. Ik ben echt niet gestopt met dansen omdat mijn dochter zich schaamde.

2. Wees niet altijd op je hoede. Het is leuk om te lachen om Tom&Jerry en zoals ik wel eens zeg “gooi je haar los”.

3. Neem niet alles zo serieus. Volwassen zijn betekent dat je ook plezier mag hebben.

4. Wat vond je het leukst om te doen als kind zijnde? Misschien kan je het nog eens doen: schaatsen, dansen, kaarten, picknicken, fietsen, kanoën, vliegeren, vissen, in plassen stampen, trampoline springen etc.

5. Maak tijd vrij voor vriendschappen. Ik ben een keer ’s avonds met mijn vriendinnen gaan varen op de Reeuwijkse Plassen. Plotseling deed de boot het niet meer en ik heb nog nooit zo gelachen als toen. Als ik er nu weer aan denk, lig ik weer helemaal in een deuk achter mijn laptop. Dat is pas waardevol.

6. Maak plezier met je kinderen. Zij weten wel wat leuk is en laten zij maar beslissen. Met water spelen, een spel, hun hobby of een uitstapje maken.

7. Maak tijd voor je partner. Denk eens terug aan de tijd toen jullie elkaar ontmoetten en het plezier dat jullie gemaakt hebben. Wat vond je toen zo leuk? Wees speels. Maak je wederhelft aan het lachen of doe eens gek.

8. Wees spontaan. Je hoeft echt niet alles te plannen en op je to do lijstje te zetten. Gooi je werkzaamheden gewoon eens aan de kant en ga wat leuks doen. De was kan morgen ook gedaan worden.

9. Zoek naar mogelijkheden om je leven leuker te maken. Maak plezier. Plezier klopt misschien niet vanzelf aan de deur maar je kan het wel uitnodigen om binnen te komen. Waar je je op focust dat groeit, dus richt je op plezier en je zult meer mogelijkheden zien en ontvangen.

Kijk ook eens naar onderstaande blogbericht en vergeet niet te kijken naar de video. Als je dan niet gaat lachen….

Hoe vaak lach jij op een dag?

Ik hoop dat je geniet! Ga nu maar wat plezier hebben en wil jij laten weten wat je doet om plezier te maken door in de comments een reactie achter te laten.


Tags

geniet, lachen, leuker leven, plezier hebben, plezier maken


Misschien vind je dit ook leuk:

De kracht van een lach

De kracht van een lach

Lachtherapie

Lachtherapie
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.