Discussie over voedingssupplementen: aan jou de keuze!

“Ik neem geen supplementen. Als je gezond eet is dat goed genoeg en ik eet harstikke gezond.”

Een hele discussie kan het zijn.

Wel of geen voedingssupplementen:

“Dat is misschien wel zo maar dat was vroeger zo. Toen was het voedsel nog van goede kwaliteit. Groente zoals die nu geteeld worden is geen volwaardige voeding mee. De meeste groenten en fruit zijn een groot deel van hun vitamines en mineralen kwijtgeraakt. Laten we het dan maar niet over de dieren hebben die wij eten. Zij hebben slechte planten etc. als voer gekregen dus zuivel en vlees zijn ook niet meer van goede kwaliteit.”

“Er worden toch aan veel producten vitamines toegevoegd? Dan krijg je weer meer binnen!”.

“Er worden vitamines toegevoegd die eigenlijk helemaal niet thuishoren in zo’n product. Ze verkopen dan dat product weer met “bewuste keuze” of om te kunnen zeggen dat het product gezond is. Maar kan die vitamines wel goed samen met het product? Hoe reageert je lichaam daar dan eigenlijk op?”

“Wel hebben het nu wel over vitamines maar wat dacht je van mineralen? We komen voor mineralen tekort omdat ons voedsel komt van een bodem waar totaal geen voedingsstoffen meer in voorkomt. Mineralen toevoegen is duur en daarom wordt je maar “gebombardeerd” met toegevoegde vitamines.”

“Supplementen zijn niet volwaardig. Sommige stoffen zijn chemisch.”

“Er zijn voedingssupplementen die je voedingsstoffen bieden in een vorm die je beter kan opnemen dan uit gewone voeding.”

“Dat zijn echt niet de supplementen die je voor een koopje bij de supermarkt koopt. Die supplementen zijn juist niet te betalen.”

“Ik heb veel geld over voor een goed supplement: ik voel me daar goed bij.”

“Ik zou liever willen dat we meer biologisch gaan eten. Dat we met zijn allen ervoor zorgen dat de voeding weer van een volwaardige grond komt.”

“In de tussentijd kies ik dan voor een goed supplement.”

Maak je niet druk wat een ander denkt. Jij hebt altijd zelf een keuze.

Aan jou de keuze wat je wilt doen!

Hoe denk jij erover? Leuk als je dit wilt delen. Bedankt in ieder geval.Tags

keuze maken, vitamines, voedings supplementen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf

5 x Droge huid? Eet je mooi!

5 x Droge huid? Eet je mooi!
 • Margreet schreef:

  Ik eet nooit supplementen, wel vaak noten ook omdat we geen vlees eten. Variatie in voedsel, kort koken of wokken in de juiste olie, verschillende kleuren groenten. Tegenwoordig wok ik in cocosvet,anders in olijfolie. Alles met mate is een prima slogan, denk ik.Groet, Margreet.

 • Wat betreft bovenstaande opmerkingen over aspartaam, mensen moeten echt ophouden met daar paranoia over te doen, er zijn 10 slechte vooringenomen onderzoeken die beweren dat het slecht is tegen honderden onafhankelijke onderzoeken die aangeven dat dat niet zo is)

  Ik geloof wel in die supplementen. Simpelweg omdat het bijna onmogelijk is zo te eten dat je alle benodigde vitamines binnenkrijgt.

  Natuurlijk hebben supplementen ook nadelen maar ik denk dat vitaminegebrek nog veel slechter voor je is.

  Wij willen nu eenmaal lekker en gevarieerd eten en daardoor zullen we niet iedere dag een 100% gebalanceerde maaltijd hebben.

  Wat dat betreft worden onze huisdieren veel beter gevoed. Die krijgen wel iedere dag precies wat ze nodig hebben.

  Een vitamine pil is nooit een vervanging van een goede maaltijd. Maar zeker een goede toevoeging (het woord supplement zegt het al).

 • Goed bezig! Zelf ben ik er ook van overtuigd dat wat jij zegt waar is, en dat staat los van het feit dat ik zelf een vitamine webshop heb 😉

  Waar ik me soms vooral over verbaas zijn producten als vitamine c bruistabletten, waar ze dan suiker en zelfs aspartaam (zeer schadelijk zoetstof) in doen. Dit is volledig overbodig, en met een klein pilletje die je kan slikken krijg je een veel zuivere dosis binnen die effectiever werkt.

  Ik wil je niet bang maken over wat je slikt, maar ik zou zeggen kijk op de ingrediëntenlijst van bijvoorbeeld Omnibionta 3:

  Vulmiddel: Microkristallijne cellulose. Calciumtrifosfaat. Vulmiddel: Inuline. Magnesiumoxyde. Calcium-L-ascorbaat. Glansmiddel: Hypromellose. Vulmiddel: Glucose. Antiklontermiddel: Glycerolpalmitostearaat. Vulmiddel: Povidone. Nicotinamide. Vulmiddelen: Dextrine, Hypromellose, Maïszetmeel. Glansmiddel: Hydroxypropylcellulose. DL-a-tocoferolacetaat. Antiklontermiddel: Crospovidone. Vulmiddel: Sucrose. Kaliumchloride. Antiklontermiddel: Magnesiumstearaat. Calciumcarbonaat. Calciumpantothenaat. Antiklontermiddel: Natriumcroscarmellose. Plantaardige oliën. Mangaansulfaatmonohydraat. Natriumselenaat. Pyridoxinehydrochloride. Antiklontermiddel: Colloïdaal siliciumdioxyde. Luteïnebereiding. Vulmiddel: Fructose. Ijzeroxyde. Retinolacetaat. Kleurstof: Briljantblauw. Chroomchloridehexahydraat. Kaliumjodide. Natriummolybdaatdihydraat. Cholecalciferol. Cyanocobalamine.

  Dit zijn dus alleen de vulmiddelen en antiklontermiddelen.. totaal overbodig want je hebt meestal maar 1 en hooguit 2 vul/antiklontermiddelen nodig voor een supplement. Een aantal van de ingredienten zijn ook nog eens zeer onnatuurlijk voor je lichaam. Nogmaals niet om bang te maken, maar om bewust te maken dat er ook meer natuurlijke oplossingen zijn

 • Hoi Marian,

  Ik haal het bij de apotheker en de vitaminekuur is : Omnibionta 3, Activate.

  Lieve groetjes,
  Marijke

 • Feit is dat sinds ik in het voorjaar en de herfst een vitaminekuur volg ik geen last meer heb van voorjaars- of herfstmoeheid en me hier heel goed bij voel. Of het nou psychologisch is of niet voor mij werkt het en dat is waar het om draait toch ?

  • marian schreef:

   Hoi Marijke,

   Bedankt voor je reactie en mag ik vragen wat voor vitaminekuur je volgt?

   Ik zelf ben wel een gebruiker van vitamines en geloof hier ook in ;-).

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >