De pure jij!

De pure jij!
Bron onbekend

Geschreven door een gastblogger:

Een ambitie had ik niet. Sterker nog, ik dacht dat het niet nodig was. Het moederschap was voor mij de leidraad en daar was mijn toekomst op gebaseerd. Ik zou gewoon lekker huismoeder zijn en daarnaast parttime werken op kantoor. Het leek mij een perfect plaatje!

Rond mijn 26e begon het te kriebelen en tot op de dag van vandaag ben ik inderdaad werkzaam op kantoor, maar het moederschap is uitgebleven. Dus…. Change of plans!

Nu moet ik wel over mijn toekomst, mijn ambitie nadenken. En ik denk nu dat het zo heeft moeten zijn. Waarom? Ik leefde niet voor mezelf dus niet voluit happy. Ik leefde voor een kind, het moederschap, voor het huishouden. Want waar was ik anders goed in?

Mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste heb ik niet afgerond en op mijn 18 verdiende ik al mijn eigen centen. Ik zou een jaartje werken en ondertussen erachter komen wat dan wel echt bij mij zou passen. Daar kwam ik niet achter en praatte mezelf aan dat ik vast nergens goed in zou zijn.

Maar nu ben ik 34 jaar en ik wil eruit halen wat erin zit! Want er zit namelijk meer in jou dan je denkt of dat je zelf wilt toegeven. Ik ga niet meer wachten tot het mij overkomt. Nee, ik neem zelf de touwtjes in handen.

Moet je dan maar leven volgens de norm van een ander?
Is het dan maar zo dat je al jouw kwaliteiten overboord gooit, omdat er geen plaats zou zijn voor jouw wensen, voor jouw geluk?

De pure JIJ

Dat is namelijk lariekoek en iedereen heeft recht op 100% geluk. Als ik terug ga naar de kern, naar mijn pure ik en ik laat alles los wat mij ooit heeft beschadigd, verdriet heeft gedaan of gekwetst dan zie ik wat ik echt wil en wie ik ben. Zie het als een sinaasappelschil. Die is hard en daar komt niets doorheen. Jouw muur. Totdat je gaat pellen en bij de vrucht komt. Daar waar het om gaat en je wilt ontdekken hoe die smaakt! Ga ontdekken wat je echt wilt en misschien weet je het allang, maar durf je niet!

Ik zou zeggen, pak een groot vel papier en schrijf daar al jouw kwaliteiten op, jouw interesses, jouw hobby’s, jouw sterrenbeeld, kortom alles wie jij bent in je PURE IK! En laat al jouw bagage los, want dat is ballast en HET STEMMETJE die tegen jou zegt dat jij iets niet kan.

Bedenk welk compliment de mensen jou hebben gegeven hebt de loop der tijd. Vraag anders een collega, je partner of een vriendin of zij een kwaliteit van jou kunnen benoemen. En? Je kan meer dan je denkt, hѐ? En GELOOF nou maar wat jij net op papier hebt gezet, want dit ben jij. En volg nu je hart. Dat is spannend, ik geef het toe. Doodeng en je hoort de stemmetjes nu al “Zie je nou wel, ik kan er niks van! Wat een flater!” Of “Waar haal ik het geld vandaan om die studie te gaan volgen die ik zo graag wil doen?”

Praat met jouw omgeving, want zij hebben ook het beste met jou voor en steunen jou daar waar het kan. Je hoeft dit niet alleen te doen. Oh, ik weet het, het klinkt zo simpel en je denkt misschien wel, “ja ja, makkelijk praten, Petra!” Flauw, maar inderdaad, eigenlijk is het zo simpel!

Eindelijk weet ik wat ik echt leuk vind en eindelijk durf ik een opleiding te volgen doordat ik terug ben gegaan naar de kern! En ja, er is een kans dat ik een flater sla, maar er is ook een kans dat het een succes wordt. Nu voel ik eindelijk een innerlijke rust. En ik weet maar nooit waar dat al niet goed voor is, want mijn allereerste genoemde ambitie bestaat nog steeds. Maar ik geef het nu een andere vorm die niet ten koste gaat van mijn kwaliteiten.

Ik accepteer en probeer minder of niet te oordelen (mindfulness). Te lang heb ik naar antwoorden gezocht op zoveel verschillende manieren terwijl al die tijd het antwoord al binnen handbereik lag. Word bewust van jezelf….wordt de pure jij!

[social_warfare]


Tags

antwoorden, jezelf, moederschap, opleiding, pure jij, zoeken naar jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>