Dag 7 vriendelijke daden, aardig zijn.

Vandaag ga ik onverwachts langs bij mijn vriendin, die me nodig heeft. Zij heeft weinig tot geen contact meer met haar moeder en mijn vriendin heeft nu gehoord dat haar moeder ernstig ziek is. Ik ben langs gekomen om even naar haar verhaal te luisteren en er gewoon te zijn. Ze stuurde me vandaag nog een sms dat ze het super vond dat ik even langs was geweest. Fijn, missie geslaagd ;-).

Daarna was het aandacht voor mezelf. Even rust in de hectisch tijden. Ik heb heerlijk een uurtje in de zon gezeten,  met een boek.

De komende dagen ben ik niet in staat om te bloggen maar ik hou het voor mezelf bij en zal over een paar dagen een update maken!

Een vraag die ik kreeg: “merk je iets van het van het geven en/of aardig zijn?”. Ik kan met oprecht zeggen dat ik er echt gelukkig gevoel van krijg.  Wat ik ook merk is dat ik gericht ben op geven en dat voelt erg goed. Mijn aandacht gaat uit naar het positieve.

Ik ben altijd van het geven en aardig zijn maar merk toch met deze uitdaging, een echte focus.

Welke ervaring heb jij vandaag gehad?

Ik vind het leuk als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten en/of op de “vind ik leuk” knop te klikken om het met anderen te delen. Alvast, dank je wel. Aardig van je!


Tags

aardig zijn, gelukkig, vriendelijke daden


Misschien vind je dit ook leuk:

Je hoeft je niet te verontschuldigen

Je hoeft je niet te verontschuldigen

Accepteren

Accepteren
 • Hey Marian,

  Mooi dat je ondanks het overlijden tijd maakt om hier op de postings te antwoorden. Veel sterkte gewenst!

 • Dank jullie wel voor de aanvullingen. Zelf heb ik een overlijden in de familie maar er komt zo spoedig mogelijk een update.

  @Gaetano, dit is een 21 dagen uitdaging en een gewoonte (in dit geval aardig zijn) wordt het best gevormd in 21 dagen. Je toevoeging snap ik alleen niet :-).

  Warme groet, Marian

 • Gaetano schreef:

  Een cynische toevoeging. Coaches en boekenschrijvers profiteren ervan …

 • Gaetano schreef:

  De site bevat veel tips. Mijn ervaring is dat het internaliseren van een tip maanden kost en daarom vaak mislukt. Wat is het nut om een dag een tip vol te houden?

 • Niet echt mee bewust bezig geweest. Gisteren een vriend die het wat moeilijk ging op zakelijk gebied geholpen met contacten.

 • Vandaag was een mooie dag, heerlijk weer en een vriendin geholpen. Heeft onlangs tijdens haar zwangerschap haar tweeling verloren. Vanmiddag haar kindjes opgevangen na school. Hebben hier lekker een boterhammetje gegeten en lekker kunnen spelen zodat mijn vriendin eventjes kon slapen. Eenmaal bij haar, haar was afgehaald en haar dochtertje weggebracht om te spelen bij een vriendinnetje! Kortom een vriendelijk dagje!

 • Hallo Marian en alle andere gevers,

  De eerste week van geven is voorbij. Het is erg leuk om de reacties te lezen, de manieren van geven, maar ook wat het met je doet als gever. Ik wil jullie graag nog wat inspiratie geven, tips uit het boek van Cami Walker die mij enorm geholpen hebben om te blijven geven. Doe er mee wat je past, wat goed voelt.

  Alles wat je bewust geeft, telt! Iets dat groot is, iets dat klein is. Je kunt iets creatiefs geven, iets goeds doen voor moeder aarde, een kaarsje opsteken voor een dierbare of een overledene, iemand vergeven. Maar je kunt ook jezelf iets geven. Bijvoorbeeld dat je jezelf mag zijn in een situatie of dat je even niets hoeft (ook als dit om geven gaat, geniet er bewust van, wees er bewust dankbaar voor).

  Gaat het even niet, is het bijna het einde van de dag en heb je nog niets gegeven, bedenk dan wat je allemaal gedaan hebt en wat je onbewust aan de ander hebt gegeven. Maak een lijstje wat anderen voor je hebben gedaan en wees dankbaar. Bedank ze voor deze geschenken.

  Tot slot nog een tip voor degene met het boek ’29 geschenken’ of degene die het wint 🙂 . Voorin staat een code die je naar de uitgever kunt mailen. Je krijgt dan een geschenk. Ik zal niet verklappen wat, maar het is ook om te geven.

  Veel plezier met de komende week geven.

  Met vriendelijke groeten,
  Marieke

 • Ik heb mijn goeie daad van vandaag er al op zitten. Heb een aantal dierbare vriendinnen een lief gedicht gemaild. Mijn zus extra bedankt voor het lenen van haar auto (en haar auto maar meteen volgetankt 😉 ). Ik merk al heel veel verschil. Het is vooral de uitstraling die ik hiermee uitstraal (huh…gekke zin??), denk ik. Doordat ik “vriendelijk” door het leven ga, krijg ik elke dag meerdere complimentjes!!! Echt, het lijkt wel of dat iedereen die ik tegen kom ook mee doet met deze uitdaging en mij kiezen als “het vriendelijke gebaar van de dag”. Gisteren 2 x van niet echt bekende mensen een compliment gekregen over mijn haar. Terwijl het naar mijn mening niet heel veel anders zit dan normaal. Vanochtend een super gemeend compliment van iemand (die ik wel ken), dat ik een sterk persoon ben, en dat ik alles zo goed weet te verwerken.

  En ik merk wat voor energie je krijgt van deze kleine gebaren, dus waarom zou ik deze energie ook niet aan anderen kunnen geven? Voor mij een kleine moeite, maar voor hen een groot verschil.

  Ik wens iedereen een hele fijne, zonnige, vrolijke en vriendelijke dag, vol energie en positiviteit.
  Liefs, Heleen

  (zo, merk je dat ik er energie van gekregen heb?)

 • Bianka schreef:

  Heb vandaag eindelijk na lange tijd mijn donorformulier daadwerkelijk ingevuld en ( niet onbelangrijk) op de post gedaan.
  Dat ik dat formulier telkens weer tegen kom is geen toeval en het heeft zelfs twee verhuizingen overleefd.
  In direct valt het nog niet onder de categorie “aardig” maar wie weet ooit nog eens. Ik hoop overigens wel dat ik dan al heel erg oud ben 🙂

 • Daar ik nog niet zo mobiel ben (in verband met operatieve ingreep)kom ik nog niet veel “buitenshuis” maar tijdens, het al strompelend, uitlaten van de hond kwam ik iemand tegen die haar kat aan het zoeken was in het park. Ik heb aangeboden om even mee te zoeken. Helaas kat niet gevonden :-(.

  Klein gebaar, maar ze was er zo blij mee!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >