Dag 2: Vriendelijke daden, aardig zijn

Ik ben het geweldige boek 29 geschenken, Cami Walker, aan het lezen en het past geweldig in deze uitdaging.

Waar gaat het boek 29 geschenken over:

“Op vijfendertigjarige leeftijd worstelt Cami Walker met multiple sclerose, een chronische neurologische aandoening die het haar moeilijk maakt te lopen, te werken en van het leven te genieten. Op zoek naar een remedie tegen haar depressie na een ziekenhuisopname ontvangt ze een ongebruikelijk recept van een Afrikaanse medicijnvrouw: geef gedurende een periode van 29 dagen onvoorwaardelijk aan anderen. 29 geschenken is het levensveranderende verhaal van de auteur terwijl ze het proces van geven versus onderzoekt en omarmt. Veel van de geschenken zijn bescheiden (een telefoontje, wisselgeld, een zakdoekje), maar het gaat dan ook om de daad van het geven. Op de 29ste dag blijkt Walkers gezondheid aanmerkelijk verbeterd…”

Dag 2:

Ik fietste vandaag naar huis en een moeder met een tweeling van een paar jaar oud fietste voor mij. De moeder duwde het meisje voort maar het jongetje was erg aan het huilen want wilde ook geduwd worden want zijn beentjes waren zo moe.

Ik ben naast hem gaan fietsen en gevraagd of ik hem misschien mocht duwen omdat zijn moeder al zijn zusje aan het duwen was. Hij keek me met grote ogen en moest er even over nadenken maar vond het kennelijk toch wel een aantrekkelijk idee. Ik heb het jongetje geduwd en ben nog door hem gewezen op de pasgeboren eendjes. Ik heb ervan genoten en het jongetje heeft me weer even bewust gemaakt van de natuur waar ik doorheen fiets.

Welke ervaring heb jij vandaag gehad?

Ik vind het leuk als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten en op de “vind ik leuk” knop te klikken om het met anderen te delen. Dank je wel, alvast. Aardig van je![social_warfare]


Tags

29 geschenken, aardig zijn, Cami Walker, Energie management, vriendelijke daden


Misschien vind je dit ook leuk:

Alles komt goed van Louise Hay

Alles komt goed van Louise Hay
 • Janneke schreef:

  Ja fijn een korte stoelmassage, een cadeautje, alleen zou mijn lijf nog meer, uitgebreide massages willen en floaten. Wie weet komt dat nog.
  Ook een leuke: bij een gezelschap, waarvan één persoon een foto van de anderen maakt, aanbieden om een foto van hen allen te maken.

 • Janneke schreef:

  Heb het boek maar moet het nog lezen.
  Geef mijn treindagkaart na afloop van m’n reis aan iemand anders, die er nog een paar uur mee kan reizen. Had wel de engeltjes gevraagd om het aan iemand te geven die hem echt nodig had dus ik kwam uit bij een vrouw die helemaal ondersteboven was van mijn gebaar. Ze had al een eind gereisd en ze moest nog ergens heen en het kostte toch al zoveel geld.

  • WoW Janneke dat is een mooi gebaar en mensen staan dan verbaasd he? Hoe voelt dat voor jou?

   Keep up the good work!

   Warme groet, Marian

   • Janneke schreef:

    Dan zit je in een bepaalde flow en dan gaan dingen ineens lichter, dan voel je je niet meer alleen, doet de omgeving er niet meer toe. Dan ben je op het juiste moment op de juiste plaats. Komen ook wel dingen op m’n pad, zoals gisteren een gratis stoelmassage gehad.

    • Thanx voor je reactie, Janneke. Het is idd zo lekker om in een flow te zitten en wat gaaf dat je een gratis stoelmassage hebt gehad. Hoe vond je het?

     Warme groet, Marian

 • Marian Palsgraaf schreef:

  Dat zijn nog eens leuke acties en reacties! Dank je wel voor het delen.

  Ga nu mijn blog schrijven.

 • In een café 2 mensen getrakteerd die ik totaal niet kende…en toch verscheen er een glimlach op hun gezicht 🙂

 • Sarrah schreef:

  Ìk heb vandaag iemand geleend geld teruggegeven, waarvan hij dacht dat ik het vergeten zou zijn. Hij was blij verrast.

 • Bianka schreef:

  Even kort en bondig mijn dag 2:
  Ik heb vandaag een vriendin uit de brand geholpen door op haar kindje te passen omdat ze weg moest.

 • Marlou schreef:

  Hoi Marian, bedankt voor het delen. Ik vind het super inspirerend en ik heb vandaag alleen maar complimenten gegeven. Deze waren gemeend hoor! Ik vond dit leuk om te doen. Tot morgen

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >