Een keukenmeidenroman.

Een aantal weken geleden ben ik met mijn dochters in de bioscoop naar de film “The Help” geweest. Deze film is gebaseerd om het prachtige boek “Een Keukenmeidenroman“.

Een indrukwekkend verhaal maar zeker ook een indrukwekkende film. Mijn dochters (17 en 14 jaar) vonden het ook een mooie film en ik was blij dat ze deze gezien hebben.

Het verhaal

In het Mississippi van de jaren ’60 wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

De 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit schrijfster te worden. Als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie om in alle blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor zwarte huishoudelijke hulpen, heeft Skeeter een goed onderwerp te pakken. Ze begint de levensverhalen van zwarte hulpen in de huishouding te verzamelen. De hulp die wel de zorg voor de kinderen wordt toevertrouwd, maar die niet het tafelzilver mag poetsen. De eerste is Aibileen, die al zeventien blanke kinderen heeft helpen grootbrengen, maar haar eigen zoon heeft verloren. Ook Minny, de vriendin van Aibileen, doet mee aan het boek van Skeeter. Anderen volgen en doen, ondanks hun angst voor mogelijke represailles, toch hun verhaal. Als het boek dan uiteindelijk verschijnt in het kleine zuidelijke stadje Jackson, barst de bom.

Het boek dat de drie vrouwen schrijven wordt een ontroerend relaas, met schokkende maar ook warme verhalen, met scherpte, humor en hoop. Hoop voor de zwarte gemeenschap, maar ook hoop voor Skeeter, Aibileen en Minny dat hun dromen niet zo onbereikbaar zijn als ze vreesden.

Ook ‘een keukenmeidenroman’ lezen?

Je kunt Een Keukenmeidenroman hier bestellen.

Heb je dit boek gelezen?

Leuk als je hieronder een reactie geeft wat je ervan vond. Dit is ook weer leuk voor andere mensen om te lezen.


Tags

een keukenmeidenroman, the help


Misschien vind je dit ook leuk:

Een keukenmeidenroman.

Een keukenmeidenroman.
  • Ik heb wat reviews gelezen van de film, en was onder de indruk, hoop hem tzt op BluRay te kopen

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >