5 tips voor suikervrij eten en een suikervrij scones recept

Ik let veel op mijn eten maar ik merk dat ik, vooral in deze tijd, teveel suiker eet. Ik voel me daar niet goed bij. Onderstaand tip voor suikervrij eten.

Ik heb een schommelende bloedsuiker spiegel dus suiker eten is voor mij niet verstandig. Suiker word niet voor niets het witte vergif genoemd.

Onderstaand heb ik 5 tips geschreven om suikervrij te eten en een heerlijk recept (suikervrij) voor rozijnenscones uit het geweldige nieuwe Feestdagen Kookboek. Lekker bij een high tea.

5 tips om suikervrij te eten

Gebruik geen suiker meer in koffie en/of thee. 

Als ik nu suiker neem dan vind ik dat vies! Ik heb het afgebouwd door steeds de suiker te verminderen. In plaats van 2 klontjes suiker, 1 klontje en later een halve en daarna ook het halve klontje weggelaten.

Voeg geen suiker toe aan aardbeien, yoghurt etc.

Eet regelmatige kleine maaltijden. 

Regelmatig kleine maaltijden eten op een dag (ongeveer 5 a 6 keer) is beter om je bloedsuikerspiegel in tact te houden. Zodat je niet snel naar zoetigheid grijpt.

Besef wat suiker met je doet. 

Suiker geeft je geen energie maar is lege energie wat wordt omgezet in lichaamsvet. Indien je suiker eet zal je dat tijdelijk een goed gevoel geven maar je zal al snel weer suiker willen en dan zit je in een visuele cirkel.

Gebruik geen suikervervangers. 

Veel mensen stoppen met suiker in hun koffie of thee maar wennen daarom aan bijvoorbeeld een “zoetje”. Je blijft dan gewend aan de smaak van suiker en blijf je verlangen naar zoet. Dan heb ik het nog niet over dat alle kunstmatige zoetstoffen slecht voor je zijn.

Drink niet te veel vruchtensap en/of frisdrank. 

Vruchtensappen en frisdrank bevatten heel veel suiker. Drink lekker water. Hou je niet van water? Hier kan je ook aan wennen door bijvoorbeeld eerst je vruchtensap te lengen met water en steeds meer water te gaan gebruiken.

Doe iets. 

Voel je dat je trek krijgt in suiker of zoetigheid, ga dan iets doen! Bel een vriend(in), ga een stukje wandelen, neem een kauwgom etc. Verzet je gedachten.

Recept voor rozijnenscones

 

 

 

Ingrediënten (voor 6 stuks):

260 gram volkoren speltmeel, 50 gram plantaardige boter (in blokjes), 2 tl oerzoet / palmsuiker / kokosbloesemsuiker, 1/4 tl stevia, 1 biologisch ei, 2,5 tl bakpoeder, 100 ml sojamelk, 75 gram rozijnen, 1 ei om de bovenkant te bestrijken

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 220 graden
 • Meng het speltmeel en de boter in een kom met je handen
 • Voeg de helft van de sojamelk toe en kneed goed, voeg vervolgens de andere helft toe
 • Voeg de overige ingrediënten toe (behalve het ei) en meng goed door tot een stevig deeg
 • Verdeel het deeg in 6 delen en maak platte rondjes uit het deeg
 • Kluts het ei en bestrijk de bovenkant van de rondjes ermee
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Leg de rondjes op de bakplaat
 • Zet ze voor 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn
 • Serveer met plantaardige boter of jam zonder toegevoegde suiker

Lekker genieten van suikervrije én zuivelvrije lekkernijen


Tags

recept scones, recepten suikervrij, suiker, suikervrij, tips suikervrij eten


Misschien vind je dit ook leuk:

Guilt-free brownies

Guilt-free brownies
 • Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een goeie suikerjunk ben. Al bedenk ik me tegelijkertijd dat het tyepen van zo’n zin niet bepaald bijdraagd aan het afkicken ervan…..

  Iedere ochtend is het bij ons flink haasten. Om kwart over 6 ga ik uit bed en om half 8 moeten er 2 kids aangekleed en gevoed zijn en moeten mijn vriendin en ik natuurlijk ook gedouched en gegeten hebben. Dus het ontbijt gaat gewoon snel. En dus grijp ik om tijd te besparen heel makkelijk naar een kommetje brinta met melk en suiker.

  De rest van de dag kom ik dan meestal wel goed door. Ik heb vrijwel dagelijks een groene smoothie bij me (die ik de avond ervoor heb gemaakt) en ik kan me over het algemeen erg goed inhouden als er getrakteert wordt of als ik voor het vak met chocoladerepen sta bij het tankstation.
  Ook met boodschappen doen hou ik me netjes aan het lijstje en haal ik geen chocola of snoep of frisdrank.

  Maar als ik dan ‘savonds op de bank zit….meestal na een uurtje of 9/half 10……dan moet ik echt gaan eten. Het liefst iets met suiker en ook iets wat goed vult. Ik kan me de laatste tijd steeds vaker beheersen maar er zijn ook dagen dat het echt niet lukt.
  Daar moet ik echt nog iets op gaan verzinnen…….Misschien moet ik ‘savonds maar wat meer groene smoothie maken ofzo en dat dan gaan drinken.

  Iemand nog andere tips?

 • ik hoef gelukkig niet te minderen met suiker, gebruik eigenlijk ook al heel mijn leven erg weinig suiker(s)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.