4 praktische tips voor persoonlijke ontwikkeling

Maak bewuste keuzes

Een gelukkig leven krijg je als je duidelijke keuzes maakt. Het is het een of het ander. Meestal kan het niet allebei. De meeste mensen durven niet te kiezen en vinden het moeilijk belangrijke beslissingen te nemen, omdat ze bang zijn de verkeerde keuze te maken. Bij een keuze uit twee kies je degene die het beste voelt (niet bij nadenken, op je gevoel). Krijg je na die beslissing een slecht gevoel, dan is het andere de juiste keuze. Kies en blijf daar vervolgens bij, geen ge-ja-maar…

Stel de juiste vragen

Zoek niet naar antwoorden, stel jezelf de juiste vragen. Die leiden tot oplossingen en dat is wat je wilt. Dus niet: maar wat nou als het niet lukt. (en jezelf vervolgens gek maken met de meest ellendige consequenties) Vraag: wat zou er kunnen gebeuren waardoor het mis kan gaan wat moet ik doen om dat te voorkomen? Dus niet: waarom moet mij dit nu overkomen? (en vervolgens oneindig naar een reden zoeken) Vraag: wat kan ik leren uit deze situatie? En vooral: wat kan ik doen om deze situatie zo snel mogelijk te veranderen? Als je gestructureerd op deze manier vragen aan jezelf stelt en blijft doorvragen totdat dit een concreet antwoord oplevert, kun je de meeste problemen en dilemma’s oplossen.

Tijd is kostbaar

Verspil geen tijd met praten en denken over anderen. Oordeel niet en hou je mening over anderen voor jezelf. Alle tijd die je bezig bent met anderen, ben je niet bezig met jezelf. Hierdoor kom je zelf niet verder en gaat kostbare tijd zinloos verloren. Deze tijd kun je nuttig besteden aan jezelf, de leuke dingen die je wilt doen en natuurlijk om jouw persoonlijke doelstellingen te bereiken.

Positief zijn vs Positief denken

Ik hoor mensen geregeld zeggen: “Ik blijf positief denken en ik hoop…” Positief denken is niet voldoende. Je levenshouding moet positief Zijn. Positief denken is hopen dat iets vanzelf goed komt, positief zijn is actie ondernemen enzorgen dat het goed komt.

Ik wens je veel geluk en wijsheid, Bonne Santé, Michael Pilarczyk.
________________

Woensdagavond 14 januari 20.00 uur webinar met Michael Pilarczyk
Aanmelden kan via deze link:

http://webinarjam.net/webinar/go/4225/e5af99d01d

Voor meer interviews, online workshops of webinars: www.justbeyou.nl/agenda


Tags

keuzes, persoonlijke ontwikkeling, positief denken, positief zijn, tijd is kostbaar, tips, vragen stellen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>