10 manieren om calorieën te verbranden terwijl je aan het werk bent.

Elke beweging kost energie, zelfs de kleinste bewegingen. Je staat hier misschien veel minder bij stil en je denkt misschien alleen bij afvallen aan bewegingen in de sportschool of minimaal van een half uur.

10 tips om calorieën te verbranden

1. Mail minder en loop naar een collega toe. 

Wen je aan om minder mailtjes te sturen en gewoon langs te lopen bij je collega. Heb je een bevestiging nodig van wat je van haar hebt gehoord, vraag haar dat dan op de mail te zetten. Zo heb je twee vliegen in één klap.

2. Haal koffie/thee voor je collega’s.

Ben jij iemand die altijd koffie en/of thee krijgt? Vanaf nu ben jij degene die zorgt voor anderen? Een reden om van je bureau op te staan en voor iedereen een lekker bakje mee te nemen. Weer twee vliegen in één klap want je loopt niet alleen om koffie en/of thee te halen maar waarschijnlijk ook meer naar het toilet.

3. Til je been op. 

Je zal ongetwijfeld vaak achter je bureau zitten en een manier om calorieën te verbranden is door je benen op te tillen. Doe dit om en om. Eerst je ene been en dan het andere. Je voelt hierbij ook je buikspieren.

4. Neem een omweg. 

Meestal kiezen we voor de kortste weg. Voor het verbranden van  calorieën kun je beter de langere weg nemen. Elke keer als je een koffiepauze hebt, langs loopt bij een collega, naar het toilet gaat, neem dan een langere weg en natuurlijk neem je dan ook nog de trap in plaats van de lift.

5. Drink water. 

Neem geen frisdrank maar leer jezelf aan om water te drinken. Water drinken helpt het proces te versnellen om calorieën te verbranden en eerder een voldaan gevoel te hebben. Zorg dat je een kan water op je bureau hebt staan.

6. Ga vaker staan. 

Eén van de snelste manieren om calorieën te verbranden is door zo vaak mogelijk te gaan staan als je de kans krijgt. Of sta gewoon een paar keer op en ga weer zitten. Spaar je printjes niet op maar ga elke keer dat je print het halen bij de printer. Je hebt dan weer een reden om op te staan.

7. Eet niet achter je bureau. 

Heb jij jezelf aangeleerd om te eten achter je bureau? Dan associeer je je bureau met eten. Eet niet meer achter je bureau. Neem je broodje even mee naar buiten. Zo doorbreek je de gewoonte om achter je bureau te eten.

8. Zorg voor inspiratie. 

Dit bevordert je motivatie en zorgt ervoor dat je eraan herinnerd wordt waarom je graag meer calorieën wilt verbranden. Hang bijvoorbeeld een foto bij je bureau. Je kan ook post-it ophangen met teksten waarom je graag calorieën wilt verbranden.

9. Neem een tandenborstel mee. 

Bij trek helpt het vaak als je even wegloopt om je tanden te poetsen. Trek duurt altijd maar even.

10. Train je bilspieren. 

Dit kan ook in de rij van de kassa maar zeker ook op je werkplek. Trek je bilspieren aan. Je kan dit doen met korte tussenpozen gedurende een aantal seconden. Inademen wanneer je intrekt en weer uitademen wanneer je loslaat. Dit is goed voor je bilspieren en je ademhaling is weer goed voor de stress en frisse lucht in je lijf.

 

Ik hoop dat deze tips je geïnspireerd hebben om uit te proberen actiever te zijn op je werk. Heb jij nog aanvullende tips? Leuk als je dit wilt delen door onderstaand een reactie achter te laten.Tags

afvallen, bewegingen, energie


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>