Wie goed doet, goed ontmoet

Wie goed doet, goed ontmoet
Ik help graag andere mensen, zo lang dat ik me kan herinneren probeer ik dit op zo veel mogelijk vlakken te doen. Vroeger leverde ik mijn knuffels in voor kindjes in Afrika, en zamelde geld in met sponsor lopen. Ik troostte mijn vriendjes en vriendinnetjes als ze pijn of verdriet hadden, en zodra ik zag dat iemand geplaagd werd sprong ik er boven op. Ik wilde niet dat iemand ook die pijn zou ervaren, ik wilde ze redden.

Nu ik volwassen ben is dit nog steeds een van mijn doelen, goed zijn voor je mede mens. Afgelopen winter was voor mij een zware winter, de donkere dagen zorgde voor een donkere stemming en ik vond het steeds moeilijker om de mooie dingen in het leven te zien. Een vriendin wees me op een initiatief waarbij je cadeautjes maakt voor anderen. Vreemden, gewoon iemand op straat, je dropt je cadeautje waar jij ze wilt droppen. Dit kan een winkel zijn, maar ook op straat, school, de bibliotheek, noem het maar op. Er zit geen doel aan vast, het is een pure daad uit liefde voor je medemens, een glimlach op iemands gezicht toveren terwijl jij in anonimiteit je goede daden verricht. Dit sprak me meteen aan, “Geweldig! Wat zuiver en leuk!”die avond ben ik driftig aan het haken geslagen. Cadeautjes maken voor vreemden en deze droppen. Heerlijk!

Wie goed doet, goed ontmoet

Het bijzondere is dat de uitspraak ‘wie goed doet, goed ontmoet’ voor mij weer nieuw leven kreeg ingeblazen. Sinds ik me weer richt op het helpen en verblijden van andere mensen komen er via verschillende wegen kleine en grote cadeautjes mijn pad op gewandeld. Mensen die me helpen met mijn boek, een vriendin van wie ik regelmatig een kist fruit krijg, een caravan, lieve woorden, maar vooral heel veel liefde!

Ik kan er intens van genieten dat mijn overtuiging: ‘positiviteit uitdragen, is positiviteit aantrekken’ ook echt werkt. Mijn leven wordt steeds positiever! Vandaag kwam het allermooiste cadeautje van mijn zoon. Toen ik hem in bed legde hield hij me stevig knuffelend vast en zei: “Mama, er zijn hier thuis vaak mensen die jij helpt, je geeft cadeautjes aan vreemden. Je maakt mensen aan het lachen en troost ze. Eigenlijk ben je gewoon een engel! Ik ben erg trots dat jij mijn mama bent!”

Slik…. Ik gaf hem een dikke kus en hield hem stevig vast. Even kon ik niks zeggen….. Even was ik stil….

Miranda

365 dagen positief


Tags

cadeau maken voor anderen, goed doen, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>