Wanneer heb jij het voor het laatst gehad, dat je helemaal ergens in op ging?

Artikel geschreven door: Otteline Asselbergh van Youngpeoplecoaching.

Misschien heb jij dat heel vaak, maar het kan ook zomaar zo zijn dat, dat alweer heel lang geleden is of nog maar zelden voorkomt.

Misschien heeft dat mede te maken met het feit dat je niet werkzaam bent in de baan die écht bij je past. Namelijk de baan, die je past als een jas, waar je je energie, kennis en creativiteit in kwijt kunt. De baan waar je vol verve over kunt vertellen, met werkzaamheden die aansluiten op jouw kwaliteiten en competenties, met leuke, inspirerende collega’s. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Zouden we niet allemaal zo’n baan willen hebben, ja toch? Waarom zijn er dan maar zo weinig onder ons die een dergelijke baan ook echt hebben?

Veelgehoorde opmerkingen zijn:

–       Ik heb het dan wel niet naar mijn zin in mijn werk, maar ik verdien er in ieder geval wel aardig mee;

–       Ik moet de hypotheek kunnen betalen, dus ik kan niet van baan veranderen;

–       In een dergelijke markt kan ik maar het beste maar blijven zitten waar ik zit;

–       De droombaan; ik geloof niet dat die bestaat en als deze al bestaat dan vast niet voor mij;

Als je graag een droombaan wilt, die mijns inziens dus wel degelijk bestaat, dan zijn vijf sleutelfactoren van wezenlijk belang:

Weet van jezelf waar je goed in bent

wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en waarvan juist niet, of je een teamplayer bent, bij voorkeur solistisch werkt of een combinatie van beiden, met wat voor soort mensen je graag samenwerkt, hoeveel dagen, onder wat voor voorwaarde etc.
Dit van jezelf weten, is de eerste basisstap, zonder deze kennis is de kans dat je de droombaan vindt klein.

Wees je bewust van je mindset

Jouw mindset, de bril waarmee je de wereld om je heen bekijkt, maakt dat jij wel of niet die droombaan zult vinden. Als jij tegen jezelf zegt: ‘Ik moet de hypotheek kunnen betalen, dus ik kan niet van baan veranderen’, dan wordt het inderdaad knap lastig om een droombaan te vinden.
Als jij bij voorbaat er al niet in gelooft dat deze droombaan bestaat of in ieder geval niet voor jou, dan is de kans dat je die baan zult vinden inderdaad vrij klein.

Als je daarentegen gelooft dat jij ondanks het feit dat jouw hypotheek doorloopt een baan kunt vinden die echt bij je past. Dan is de eerste stap al gezet, van hieruit kun je dan actie ondernemen om die baan ook daadwerkelijk te vinden.

Realiseer je dat een baan vinden alleen al maanden kost, laat staan een droombaan

Stel jezelf hierbij reële doelstellingen en verwacht niet dat deze baan binnen 3 maanden gevonden is.
Ga bij de  zoektocht naar een baan die echt bij je past niet uit van bestaande vacatures, maar maak gebruik van je netwerk.
Zet LinkedIn Twitter en Facebook in, maak gebruik van de contacten die je hebt. Drie van de vier vacatures worden via via vervuld.
Besteed je tijd dan ook nuttig, in plaats van vacaturebanken af te struinen kun je beter energie steken in het onderhouden en verder uitbouwen van jouw netwerk.

Als je je droombaan eenmaal in het vizier hebt, neem dan geen overhaaste beslissingen. Ik hoor maar al te vaak dat cliënten zeggen: ik ga me denk ik veel met onderwerp X bezighouden en zal waarschijnlijk met team Y samenwerken. Als ik dan echter doorvraag dan blijken ze dat eigenlijk helemaal niet zeker te weten, het zijn slechts assumpties en verwachtingen. Onderzoek dan ook eerst goed of de verwachtingen die je van deze baan hebt ook stroken met de werkelijkheid.
Als je deze 5 sleutelfactoren in je achterhoofd houdt en hier mee aan de slag gaat, dan zul je zien dat de droombaan ook voor jou is weggelegd!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en vind het leuk als je reageert op dit bericht.

Wil jij ook leren hoe je je eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt vergroten?

Mijn ervaring is dat investeren in jezelf de kortste weg is naar zelfvertrouwen. Gewoon, omdat als je je sterker voelt, meer energie hebt en je assertiever gedraagt steeds meer dingen gaan lukken in je leven. Zorg beter voor jezelf zodat je helemaal tot bloei komt. Kijk eens op deze krachtige 52 weken e-cursus…


Tags

droombaan, energie, jezelf, mindset, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >

    Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.