Wat je waardeert, wordt sterker in je leven

Wat je waardeert, wordt sterker in je leven

Eén van de vele waardevolle stappen die ik heb geleerd van het leven is om mijn dankbaarheid, voor zowel de goede en de slechte ervaringen, te uiten. Wat je waardeer, wordt sterker in je leven. Ik heb geleerd vertrouwen te hebben. Vertrouwen dat het bedoeld is om vorm te geven aan mijn leven of mij te helpen. 

Je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn. 

Geluk en dankbaarheid zijn eenzelfde gevoel. Op het moment dat je je realiseert hoe gezegend je bent met alles wat er wel is in je leven, nodig je vreugde uit in je leven. Ieder moment kun je jezelf richten op dat wat er wel is om dankbaar voor te zijn, en zo heb je altijd direct toegang tot vreugde. 

Dankbaarheid is de kortste weg naar meer geluk en je zult zien dat het vaker positiviteit in jouw leven brengt. 

Wat je waardeert, wordt sterker in je leven

Wees dankbaar voor elke dag. Er is iets moois in iedere dag, focus op het goede en dankbaarheid en geluk zijn nooit ver weg.

Wees dankbaar voor de mensen die over je roddelen of menen iets van je te moeten 'vinden’. Het zegt meer over hun eigen tekortkomingen dan over de jouwe. Roddels zijn meestal gebaseerd op pure afgunst, geen bijster mooie eigenschap. Gun zelf iedereen het allerbeste en trek je niets aan van wat anderen allemaal menen te moeten 'vinden' van jou. Leef je eigen leven en geniet van alles wat jou je mooiste zelf maakt.

Wees dankbaar voor de moeilijke tijden want deze tijden lieten je zien hoe sterk je bent. 

Wees dankbaar voor je ‘fouten’ uit het verleden. Jij bent helemaal goed zoals je bent op dit moment. Elke dag word je een betere versie van jezelf, gewoon omdat iedere dag nieuwe ervaringen brengt waar je van leert en die je steeds meer een compleet mens maken. Niemand is perfect of zal dat ooit zijn.

Wees dankbaar voor diegene die je slapeloze nachten bezorgen. Op jouw weg door het leven geeft iedereen jou zijn bijdrage en jij jouw bijdrage aan hun levenspad.

Wees dankbaar voor wat er Nu is en wat je nu hebt.

Wees dankbaar voor degenen die je geen liefde hebben gegeven. Het is omwille van hen dat je hebt geleerd om de liefde en goedkeuring te krijgen van jezelf. 

Wees dankbaar voor de mensen in je leven waarmee het lastig omgaan is. Waar je je aan ergert, waar je steeds conflicten mee hebt of die je steeds verdriet bezorgen. In een dualistisch wereld is dat precies wat je nodig hebt om jezelf te definiëren. Om precies te ervaren hoe jij niet wilt zijn, of juist dan wel wil hebben! Dat is een belangrijk uitgangspunt om zelf vorm te geven aan het leven zoals jij het wilt leven.

De beste vriend die je kunt hebben in moeilijke tijden, zijn je eigen positieve gevoelens!

Geniet van de dag.

Warme groet,
handtekening Marian

PS Dankbaar ben ik voor het feit dat het boek Gedachten en Mooie Momenten is uitverkocht. 

Leestip: Geef jezelf energie met een dankbaarheid dagboek

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag dan jezelf uit en moedig jezelf aan!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dankbaar, dankbaarheid, positiviteit, vertrouwen, waardering


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>