Vriendschap is maar een woord, mijn vriendinnen geven er betekenis aan.

Geschreven door: Marije van Vredendaal

Op de dag van de liefde, die vaak in het teken staat van de romantische liefde, wil ik een ode brengen aan mijn vriendinnen en de liefde die ik voor hen voel. Dit jaar heb ik deze dag dan ook omgedoopt in Vriendinnenliefdedag!

Liefde is het cement dat de wereld bij elkaar houdt, en liefde komt in zoveel verschillende vormen. Van jezelf houden is daarbij de belangrijkste regel, want alleen dan kun je echt van anderen houden.

Dan heb je de onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor jouw familie en als je gezegend bent met kinderen, voor jouw kinderen.

Vriendschap is ook een vorm van liefde

een hele mooie vorm. Een die oppervlakkiger kan zijn en een die heel diep kan gaan. Misschien wel dieper dan romantisch liefde kan zijn. Romantische liefde komt en gaat, maar vriendinnenliefde kan voor het leven zijn. Misschien komt dat omdat er minder verwachtingen zijn en de liefde minder egoïstisch is, met meer ruimte voor de ander om zijn/haar leven te leiden zoals hij/zij dat wil. Het is in ieder geval een verbondenheid met de ander en liefde voor de ander omwille van de ander. Immers, je gunt jouw vriendinnen alle geluk van de wereld, zoals zij dat ook jou gunnen.

Met vriendinnen kun je uren kletsen over de leuke dingen in het leven, van de leuke paar hakjes die je laatst hebt gekocht tot de knipoog die je van die leuke collega kreeg. De minder leuke en zelfs zware dingen in het leven kun je ook met hen bespreken, en daarbij jouw gevoel analyseren. Hoe zou jij dat doen en wat vind jij daarvan. Een klankbord over alles. En samen lachen is ook heerlijk, gieren over de meest uiteenlopende dingen. En samen een taaltje ontwikkelen en een blik die 1000 woorden vervangt. Ik zou niet zonder mijn vriendinnen kunnen, ik zeg altijd dat zij ook een levensbehoefte voor me zijn. Ze maken mijn leven mooier, blijer en fijner.

Op deze dag neem ik daarom de tijd om mijn vriendinnen, mede door dit blogbericht, te bedanken voor hun vriendschap en de liefde die zij mij geven. Door te zijn wie ze zijn en door gelukkig met zichzelf en het leven te zijn. Vandaag even extra, want eigenlijk neem ik daar de rest van het jaar ook de tijd voor. Dat doe ik ten eerste door een vriendin te zijn, voor hen. En dan krijg ik daar een vriendin voor terug. En dat doe ik door hen af en toe te vertellen dat ik van ze hou, aan ze denk of ze mis. Even een moment van gevoel uitwisselen, al is het maar via een berichtje via een appje of smsje.

Lieve meisjes, ik hou van jullie. Jullie maken mijn leven zoveel mooier en jullie zitten in mijn hartje!Tags

liefde, van jezelf houden, vriendinnen, vriendschap


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Saskia schreef:

  Marije, ontzettend warm, liefdevol en mooi! Thnx!!!
  Je weet het, absoluut helemaal wederzijds, liefs!

 • Brenda, wat ontzettend leuk! Blij dat ik een inspiratie kon zijn en dat jij de tijd hebt genomen om jouw vriendin te laten weten dat je van haar houdt! 🙂

 • Brenda schreef:

  Ik heb dit doorgestuurd naar mijn vriendin. Bijna 25 jaar vriendinnen… het voelt zo eigen en vertrouwd 🙂 Je had het zo mooi verwoord!

 • Dankjewel Chantal. Ik voel me ook gezegend door mijn vriendinnen!

 • Vriendschap is zoveel meer dan alleen het woord, en ieder kan het zelf invulling geven, dat is het mooie ervan, jouw invulling is prachtig

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >