Vraag van Jolanda: Hoe kom ik over mijn verbroken relatie heen?

Vaak hoor je het advies: “houd jezelf bezig zodat er geen tijd meer is om aan hem/haar te denken.’
In mijn ogen moet je dit advies vergeten.

9 manieren om over je verbroken relatie heen te komen.

♥ Mensen die een geliefde verliezen door de dood die weten dat het onomkeerbaar is en hebben geen hoop meer dat de geliefde terugkomt. Dat is anders als je een relatie hebt die verbroken wordt. Om sneller over de breuk heen te komen is eerst zeker ervan te zijn of er nog hoop is. Je geest zal in beweging blijven zolang jij denkt dat er nog hoop is.

♥ Als jij leeft op hoop dan zal je altijd dromen dat hij/zij ineens weer voor je deur staat. Je zal wachten op zijn/haar telefoontje en/of wensen dat je diegene onverwachts tegenkomt. Over een breuk heen komen betekent ook dat je deze dromen/verwachtingen op moet geven. Sommige mensen zitten jaren in deze fase.

♥ Hou jezelf niet bezig. Als je honger hebt en je eet niet maar je gaat maar door, denk je dat je honger dan verdwijnt? Ik denk dat je alleen maar meer honger zult hebben. Je kan geen probleem oplossen door te doen alsof het niet heeft plaatsgevonden of door het bewust proberen doen of het er niet is. Zie het onder ogen en wees er bewust van dat de relatie over is.

♥ Maak jezelf niet depressief. Zodra de relatie over is wordt er ineens geluisterd naar droevige muziek of wordt internet afgezocht naar meer trieste verhalen over een beëindigde relatie.

♥ Bouw aan je sociale leven. Veel mensen denken niet meer aan hun omgeving of te wel aan hun vrienden/familie etc en zetten de persoon in het middelpunt van hun leven. Dit heeft het gevoel dat je alleen op de wereld bent als de relatie wordt verbroken. Als de contacten met je vrienden zijn verloren door de relatie, probeer deze te herstellen. Hou het bij jezelf en vertel deze vrienden je gevoel.

 Huilen is goed. Als je je emoties onderdrukt kan dit weer andere problemen geven. Huilen is goed maar vergeet niet dat huilen een uitdrukking is van je verdriet maar niet betekent dat je je pijn aan het verwerken bent. Huilen is de wasmachine van de ziel. In mijn kickstart vergroot je zelfvertrouwen leer ik je een techniek voor het verwerken van je emoties.

Vermijd de persoon met wie de relatie is verbroken. Vermijd een bezoek aan zijn/haar facebook, hyvesprofiel. Als je dat wel doet dan denkt je onderbewuste dat er hoop is. De snelste manier om over een beëindiging van een relatie heen te komen is zorgen dat je geen hoop meer krijgt.

♥ Zorg dat de tastbare herinneringen niet meer zichtbaar zijn. Je hoeft foto’s niet te verbranden maar ruim ze in ieder geval op. Geef de cadeautjes die je gehad hebt weg of ruim deze ook op en zet alles op een niet zichtbare plek. Dit alles weer om er voor te zorgen dat je geen hoop meer krijgt. Door op te ruimen lijkt het om onomkeerbaar.

Hou van jezelf. Wees niet afhankelijk van de liefde van iemand anders maar geef jezelf die liefde die je van een ander nodig hebt. Los je (levens) problemen op maar stop er mee om afhankelijk te zijn van iemand anders.

Ga niet de gehele dag op de bank en/of in je bed doorbrengen, jezelf maar bezig houden, alcohol en/of drugs gebruiken. Je problemen zullen hier alleen maar groter door worden en zal niet bijdragen om sneller over je breuk heen te komen.

Heb geen hoop, verwachtingen en ontdoe je van beperkende overtuigingen (zoals hij/zij was de liefde van mijn leven, zo’n liefde maak je maar een keer mee, ik vind nooit meer iemand anders, mijn leven is voorbij etc) en je zult sneller kunnen loslaten.
Tags

verbroken relatie


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Een verbroken relatie blijft ontzettend moeilijk. Ook als je erover praat blijft het erg lastig, maar uiteindelijk kom je er wel overheen!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >