Valentijn, Just For You: Winactie

Valentijn Van Jezelf HoudenBinnenkort is het weer zover: Valentijn.

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten.

Als je op zoek gaat naar de historische achtergrond van Valentijnsdag, stuit je op verschillende verhalen en legendes. Daar wordt je dus niet zo heel veel wijzer van.

In de V.S. is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar de liefde in het algemeen. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: voor de detailhandel een gelegenheid die ze ook zeker maximaal uitbuiten. Voor die tijd was het niet iets wat echt leefde op ons continent. En midden jaren negentig zat ik al heel lang in een mijn huidige relatie, dus heimelijke liefdes- toestanden m.b.t. Valentijnsdag was aan ons niet besteed!

Af en toe krijg ik er ook wel spontaan jeuk van hoor, van die over- commercialisering van dit soort ‘speciale’ data waar niemand uiteindelijk de oorsprong nog van kent. Alles lijkt tegenwoordig in de overtreffende trap van leuk en geweldig uitgevoerd te worden.

Dus, bij justbeyou doen we het dit jaar anders!

Wij stellen de liefde voor jezelf centraal deze Valentijnsdag! Jij hebt niemand nodig om jou te overtuigen dat je het waard bent om van gehouden te worden.

Natuurlijk is het heerlijk als er iemand helemaal gek op jou is, die jou speciaal vindt, die van jou houdt en er voor je is. Maar uiteindelijk is het belangrijkste toch dat jij jezelf leuk vindt, dat jij jezelf speciaal genoeg vindt, dat jij genoeg van jezelf houdt om ook een gelijkwaardige partner te kunnen zijn in een relatie.

Win de online cursus “Van Jezelf Houden”

Just Be You geeft vijf cursussen weg!

Ik heb een kleine uitdaging voor je. Beantwoord de volgende vragen:

 • Kan jij oprecht: ’ik hou van mij’ zeggen tegen je eigen spiegelbeeld?
 • Praat jij liefdevol tegen jezelf?
 • Koop jij wel eens, zomaar, iets leuks voor jezelf?
 • Durf jij af en toe te zeggen dat je ergens trots op bent; op wat je kan, doet of bent bijvoorbeeld?
 • Durf jij ‘nee’ te zeggen op een verzoek van een ander, zonder je daar schuldig over te voelen, of bang te zijn dat je niet meer aardig gevonden wordt?
 • Kan jij hartelijk lachen om je blunders en vergeef jij jezelf je fouten?
 • Ben jij gewoon gelukkig met jezelf zoals het nu is, of stel je het uit tot je: 10 kg bent afgevallen, eindelijk die baan te pakken hebt; een partner hebt; een marathon kunt lopen; die botox-behandeling gehad hebt; een perfect kind hebt afgeleverd; of, tja verzin het maar…….

Als jij op al die vragen oprecht en vol overtuiging ‘ja’ geantwoord hebt, maak ik bij deze een diepe buiging voor je. Respect. Zo zie ik mensen graag. Je bent een voorbeeld voor velen.

Daarom wil ik je ook vragen om jouw verhaal met ons te delen, om anderen te inspireren en motiveren. Dat kan door een klein berichtje onderaan deze blog te schrijven, maar ook door een mooie gastblog in te sturen bijvoorbeeld.

Voor iedereen die met samengeknepen billen de vragen heeft gelezen en misschien bij zichzelf dacht; ’was het maar waar’, heb ik goed nieuws: Van jezelf houden kun je leren!

Om je vast op weg te helpen wil ik je vragen hieronder een berichtje achter te laten waarom jij vindt dat jij het waard bent om van je zelf te houden. En misschien win jij wel een online cursus ’van jezelf houden’.

Hoe doe je mee?

 • Schrijf in een paar regels iets moois over jezelf en waarom jij denkt dat het nodig is dat je meer van jezelf gaat houden.
 • Het moet wel iets meer zijn dan ’omdat ik het waard ben’, of ‘omdat ik eigenlijke heel lief ben’. Het hoeft geen complete liefdebrief te worden, maar het helpt jou ook om er goed over na te denken.
 • Meedoen kan tot 14 februari, want op 14 februari om 10.00 uur worden de cursussen verloot en bekend gemaakt.
 • Let op: de blog reacties zijn openbaar, dus schrijf geen dingen die je absoluut privé wilt houden.

Ik ben heel benieuwd naar jullie persoonlijke motivatie om meer van jezelf te gaan houden,

Maar zeker ook naar alle succesverhalen, want die zijn er gelukkig ook.

Wil je elke dag even herinnerd en geinspireerd worden? Volg dan ook de facebookpagina VanJezelfHouden:

https://www.facebook.com/VanJezelfHouden

Succes met schrijven!


Tags

inspireren, jezelf, motiveren, valentijn, van jezelf houden


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Ik zou heel graag de cursus willen winnen omdat ik sinds een tijdje druk bezig ben met persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me zelfs een nieuwe baan opgeleverd! Een laatste mooie stap zou zijn om nu wat meer vertrouwen in mezelf te krijgen en van mezelf te houden, zodat ik vol energie en kracht een nieuwe start kan maken

 • Op heldere momenten weet ik dat ik een goed en bijzonder mens ben en ik trots ben op de persoon die ik ben. Wanneer mensen mijn kwetsen zie ik dit juist als een valkuil en zou ik willen dat ik wat harder was. Ik zit steeds tussen de twee uitersten en laat me meegaan met emoties en kan geen volle week zeggen dat ik tevreden ben met mezelf. Terwijl ik dat wel verdien, maar het blijft lastig. Ik vergelijk me veel met anderen en het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Ik moet mezelf leren accepteren en realiseren dat het niet uitmaakt hoe groen het gras is bij anderen, maar zolang je tevreden bent met je eigen kleur.

 • Nathalie schreef:

  Het heeft veel tranen gekost (en soms nog), maar de donkere kant van jezelf durven zien en ook deze te omarmen en te accepteren dat mag zijn wie je bent is wel mijn mooiste liefdesinzicht naar mezelf. Dat je echt naar jezelf durft te kijken en mag zijn wie je bent. Bevrijdend!

 • Yasmina schreef:

  Leuke actie!
  Ik doe graag mee.

  Begin januari ben ik begonnen met een cursus om erachter te komen wat ik wil in het leven, welke richting ik op wil qua baan/studie.
  Tijdens deze cursus (ben er nog mee bezig) is mij door de trainsters duidelijk gemaakt dat het belangrijk is dat ik ga richten op positiever worden, lekkerder in m’n vel zitten en een beter zelfbeeld krijgen.
  Ik had dit niet verwacht mee te krijgen tijdens deze cursus, maar ik merk wel dat ik het echt nodig heb en het me wel goed doet.
  Ik schrijf nu bijvoorbeeld elke avond op wat mijn geluksmomentjes waren van die dag en ook lees ik een lijst op met maar liefst 35 positieve punten van mezelf.
  Maar ik merk dat het nu wel eentonig begint te worden, deze opdrachten.
  Ik hoop dat ik de online cursus ‘Van jezelf leren houden’ win zodat ik er 21 dagen lang elke dag mee bezig kan zijn en verder kan groeien en bloeien.
  Mijn zelfbeeld is namelijk niet super goed en dat wil ik graag veranderen.
  Keep it positive :).

 • Anoniem schreef:

  Moeilijk om op te schrijven wat ik denk en/of voel. Bang wat zelfs nu nog (anoniem) een ander van mij zal denken. Dat is mijn grootste struikelblok. Ik wil graag in de spiegel kijken en zeggen “ik hou van jouw’ en dat hoop ik te bereiken met je cursus.

 • Ik wil wel graag een liefdesbrief naar mezelf kunnen schrijven. Weet je, op dit moment kan ik niet eens beginnen met schrijven. Ik weet niet wat te schrijven! Ik kan niet eens beginnen met lieve Erika, want ik vind me niet lief. Het wordt tijd dat ik dat wel ga doen en dat is de reden dat ik heel graag deze cursus wil winnen. Zodat ik de liefdesbrief naar mezelf kan sturen en wie weet ooit… een liefdesbrief naar iemand anders.

 • Marlies schreef:

  Ik wil graag meer van mezelf houden zodat ik niet meer druk hoef te maken wat anderen mensen van mij denken. Ik wil mij vrij voelen, ik wil graag de liefde die ik voor mezelf voel dan ook delen met een ander. Ik wil geen energie kwijt zijn doordat ik me constant maar druk maak. Ik wil voor mezelf leven en de dingen doen die ik leuk vind en dat durf ik nu totaal nog niet.

 • Serina schreef:

  Ik zie altijd het goede in anderen mensen en ik ben graag bezig met persoonlijke ontwikkeling.
  Ik weet hoe belangrijk het is om van jezelf te houden en dat je jezelf op nummer 1 moet zetten, maar het echt doen, dat lukt me nog niet. Ik zit nog vast aan bepaalde gewoontes en patronen die voor mij moeilijk te doorbreken zijn. Vaak voel ik die interne onrust en ben dan heel erg gefocust op de buitenwereld. Af en toe voel ik die onvoorwaardelijke liefde voor mezelf, diep van binnen door al die lagen van angst en onzekerheid heen, en die stemmetjes in je hoofd die je dan weer laten twijfelen aan jezelf. Ik wil daar doorheen en stapje voor stapje leren om het gevoel van zelfliefde vast te houden.

  Ik denk dus dat het nodig is om nog zoveel meer van mezelf te gaan houden, dat je dan helemaal jezelf kan zijn altijd, en de liefde weer door kan geven aan je omgeving en mensen die belangrijk voor je zijn. Love is always the answer <3

 • rebecca schreef:

  Ja ik hou van mezelf ! Nou, dat doe ik mezelf graag geloven. Ik neem me regelmatig voor om meer tijd voor mezelf vrij te maken, af en te mijn behoeften op de eerste plaats te zetten, even wat voor mezelf doen, iets voor mij alleen kopen, een keer eten op tafel wat ik echt lekker vind, enz enz. Helaas gun ik mezelf dit al jaren en met vlagen lukt het. Meer niet dan wel.
  Ik ben opgevoed met de “opdracht”alles te delen. Dat moest toen ook, we woonden met z’n vijven in een kleine 3 kamer woning ! Dus ruimte, speelgoed, eten, kleding, alles moest gedeeld worden. Ook was er geen ruimte voor je eigen ik ! En wanneer je die ruimte vroeg dan werd er gezegd niet egoïstisch te zijn. En ja, ik vind het een heel logisch gevolg, ik heb erg veel moeite om mezelf iets te gunnen. Ik ben dus een kanjer in liefde geven, geniet daar ook erg van !, maar een dummie in houden van mezelf ! Ook heb ik een negatief liedje in m’n hoofd. Dom, lelijk, stom, niet goed gedaan, niet goed genoeg, ik kan het niet, zijn een selectie van mijn interne CD. Ik zou dolgraag willen leren een ander CDtje op te zetten ! Sinds 5 maanden ben ik mama ! Ik hoop dat ik mijn zoon kan meegeven hoe hij van zichzelf kan/moet houden en dat hij perfect is zoals hij is !
  Dus ook bij deze taak is alle hulp welkom !

 • Annemarie schreef:

  Houden van mezelf, ja, dat doe ik soms, en soms ook niet
  Ik heb jaren achter de rug waarin ik moest overleven, en dan ben je daar echt niet mee bezig.
  Sinds ik in 2003 een burn-out heb gehad ben ik dichter bij mezelf gekomen, heb ik mijn creatieve kant ontdekt, weet ik dat ik anderen kan motiveren, en dat is gewoon heel mooi.
  Momenteel ben ik herstellende, en al een heel eind op weg, van mijn 2e burn-out, achteraf gezien heb ik die eerste nooit goed verwerkt blijkbaar.
  Door de 2e burn-out heb ik besef gekregen dat het roer nu echt om moet, en ben ik in therapie gegaan, en heb ik nog veel meer over mezelf geleerd.
  Leven op zich is niet moeilijk, alleen wij mensen maken er soms een zooitje van. 😉

  Moeten heb ik geschrapt uit mijn woordenboek, ik heb het zelf liever over mogen, ik beloon mezelf door bijvoorbeeld een pompoenbroodje te kopen, te gaan wandelen, en dit wil ik jullie wel even meegeven, ik heb in januari op het strand een groot hart getekend met een stok, met de woorden i love me (ik heb er een foto van, dus als ik een gastlog mag, ga schrijven, zou dat er bij kunnen).
  Ik heb zowiezo veel met schrijven, dat houdt me “sane”.

  Op de meeste vragen kan ik ja beantwoorden, maar niet op allemaal, dus daarom lijkt het me mooi om die cursus te winnen. Het zou een duwtje in de rug kunnen betekenen omdat ik grootste plannen heb, wil verhuizen, wat zoveel betekent als huis verkopen, verkoopklaar maken, ander huis zien te vinden, werk vinden, en ja, in mijn 1tje!

 • Wat een mooi gebaar om jezelf met Valentijnsdag een beetje extra liefde en aandacht te geven! Ik zou mezelf graag de “van jezelf houden” cursus cadeau willen geven. Van nature ben ik een meid die veel liefde heeft om te geven. Desondanks heb ik tijdens mijn jeugd/opvoeding geleerd om juist alleen maar te geven. Graag zou ik willen leren om beter voor mezelf te zorgen en dus meer van de liefde die ik in me heb zitten aan mezelf te geven. Zodat ik met deze liefde voor mezelf vervolgens vanuit kracht ook liefde aan een ander kan geven.

 • Dineke schreef:

  Van mezelf houden? het begint wat te komen. de laatste 16 jaar toch redelijk in een dip geleefd. na het overlijden van mijn moeder heb ik het best moeilijk gehad. 8 jaar geleden toch toegegeven dat ik een burn out had. hierdoor werd mijn zelfvertrouwen niet beter. ik kwam zonder werk te zitten, wat ik niet erg vond want nu kon ik mijn aandacht richten op mijn zoon en het huishouden. vooral dat laatste vond ik moeilijk. om regelmaat te krijgen in het netjes houden van mijn huis.

  het ging me zo tussen de oren zitten, dat ik steeds meer op de bank ging zitten, ja ik verzorgde mijn mannen goed, maar mezelf minder. ik kocht wel nieuwe kleren voor mezelf, maar vaak veel te veel, om een leegte te vullen.

  begin vorig jaar kreeg ik het heel erg in mijn rug, ik kon bijna niets. fysio hielp niet echt, en dus ging ik zoeken. ik kwam iemand tegen die aan accupressuur doet, en dat heeft zowel lichaamelijk als geestelijk erg geholpen. hij hield me een spiegel voor.

  ik wilde mijn huis te perfect, dat was nergens voor nodig. ik ging op zoek naar mezelf.

  sinds september heb ik een hulp in de huishouding, waar ik me eerst wel voor schaamde hoor, een huisvrouw met een hulp ha.
  eerst elke week en na anderhalve maand 1 x in de 2 weken. heerlijk vind ik het, ze is in 3 uurtjes door mijn hele huis.

  en ik heb nu tijd voor de extra dingen, alle kasten zijn opgeruimd. hoezo tijd?? nou, ik heb die druk van het afstoffen en stofzuigen niet meer.

  een kennis van me wees me op NLP, daar heb ik over gelezen en dankzij het programma altijd jong, kon ik gratis een dagworkshop NLP in delft doen.

  daar heb ik enorm veel geleerd in 1 dag, en ik ging op zoek naar meer. toen kwam just be you op mijn pad. geweldig!! zo blij dat ik me heb opgegeven voor 365 dagen positief!! ik sta al heel anders in het leven, ik heb nu echt iets voor mezelf gekocht omdat ik er gevoel bij had. een paar mooie chakra hangers. ik draag ze met trots. en ik weet dat ik nog veel moet leren. maar ik ben de moeite waard!!

  en daarom zou ik zo graag 1 van de cursussen winnen

  • Dineke schreef:

   Nu ik mijn verhaal nog eens door lees, mis ik nog heel veel. Bv, dat ik me ellendig voelde omdat mijn taak alleen maar bestond uit het opvoeden van onze zoon en het huishouden. En had het gevoel dat ik geen hulp mocht vragen. Nu niet meer, praten met elkaar is de sleutel! En zo is er wel meer, maar dit moet eerst maar genoeg zijn

  • Ramona schreef:

   Hai Dineke,

   Ik vind het geweldig dat je een huishoudster genomen hebt.. Volgens mij is dit een mooi voorbeeld van van jezelf houden 😀 .. Dus schaam je er idd alsjeblieft niet voor..!! Ook al ben je helemaal perfect, er zullen altijd mensen zijn die vinden dat je het niet goed doet.. Dus kies lekker voor jezelf.. Nu voel het misschien raar, tot je mensen tegen komt die zeggen: Ik heb nu ook een huishoudster.. Ik vind ook dat ik mezelf mag verwennen, dankzij jouw..
   Je mag jezelf een schouderklopje geven..!!! Dat je zo goed voor jezelf zorgt..
   Geniet er lekker van en doe lekker de dingen die je leuk vind..
   Dat helpt heel erg tegen burnout/depressiviteit..
   Heel veel succes..!!!!!!

 • Ramona schreef:

  Ik ben al jaren bezig om van mezelf te houden..
  Jaren van therapie zijn eraan vooraf gegaan tot ik besloten had dat ik mezelf zou accepteren dat ik NIET van mezelf kon houden.. En dat dat NIET zou betekenen dat er niet iemand mag zijn die wel van me houd ondanks dat ik zelf niet van mij houd. En dat ik dus gewoon een respectvolle, liefdevolle relatie zou moeten kunnen hebben..
  Ik ben nu al weer een jaar of 4 verder en heb net weer een relatie achter de rug..
  Ik denk niet dat het fout is gegaan omdat ik niet van mezelf hield, maar snap nu wel wat het resultaat kan zijn.. In mijn geval was het omdat ik mezelf niet accepteer ik van mening was dat de ander altijd gelijk had en ik nooit goed genoeg was.. Ik paste me dus steeds meer en meer aan aan hem en deed alleen nog dingen die HIJ van mij verwachte.. Ik zei wel tegen hem dit is niet wie ik ben en er komt een dag dat ik het zat ben.. Daarmee vond ik dan dat hij het moest veranderen.. Nu vind ik nog steeds wel dat de verantwoordelijkheid zeker ook bij hem lag, want ik vind dat je je partner moet stimuleren het beste uit zichzelf te halen en moet stimuleren geluk te zoeken.. Maar ik heb het zelf ook zover laten komen, door mezelf niet genoeg te accepteren en duidelijke grenzen aan te geven. En als HIJ daar niet mee eens was daar TOCH bij te blijven.. “Zo werkt het voor mij”.. Hij zei steeds: nee we moeten compromissen sluiten.. Niet handig weet ik nu, want compromissen sluiten betekend niet meer dan dat je allebei niet krijgt wat je nodig hebt.. Ik denk dat je geen compromis kan sluiten zonder een gedeelte van je zijn, je identiteit, daarvoor in te leveren.. Als je dat te vaak doet raak je jezelf kwijt.. Je word depressief en wilt de hele dag door er niet meer zijn.. Want eigenlijk ben je ook dood, geestelijk.. Alles waar jij passie, geluksgevoelens, kracht, enz van kreeg gebeurt niet meer omdat je je compromis hebt gesloten.. Stukje bij beetje kwijn je weg..
  Dat is voor mij op dit moment dus het stukje waarvan IK zeg: en DAAROM moet je van jezelf houden, jezelf accepteren en serieus nemen.. En kan je dus geen relatie aangaan als je niet van jezelf houd. “Een ander kan niet van je houden als je niet van jezelf houd”.. En ik baal van deze uitspraak hoor, want ik vind dat het wel zou moeten kunnen.. Ik vond het geweldig van mezelf dat ik mezelf had geaccepteerd dat ik NIET van mezelf houd.. Dat had genoeg moeten zijn.. Maar jammer genoeg of misschien wel gelukkig, had mijn ex-vriend moeite met veranderingen, waardoor ik maar steeds bleef veranderen en ik mezelf ben kwijt geraakt..
  Ik heb de cursus “houden van jezelf” daarna gedaan..
  Ik dacht ik moet het doen. Weer een keer van iemand horen waarom het zo belangrijk is dat je van jezelf moet houden, bleh :P. Ik had er geen positief gevoel bij dat het ook daadwerkelijk zou helpen.. En bij les 1, jezelf accepteren liep ik al helemaal vast.. Maar in plaats om maar gewoon door te gaan en te denken dat komt later wel een keer goed, ben ik er bij stil blijven staan.. Dit is punt 1.. En ik moet dit ECHT kunnen voor ik naar 2 kan anders is het weer gewoon een boekje wat je in de kast zet.. (Denken dat je iets kan omdat je het boek gekocht hebt 🙂 )
  Nu ben ik nog steeds bij les 1 en we zijn bijna een maand verder :).. Ik ben heel geconcentreerd bezig geweest in alle situaties waar ik in heb gezeten om mezelf niet weg te cijferen en me te schamen voor wie ik was, maar de positieve kant in elke situatie van mezelf te belichten.. En ik begin mezelf echt leuk te vinden en te waarderen.. Ja ik ben een persoon die anders is dan de gemiddelde mens, maar daardoor heb ik ook andere oplossingen, omgangs- en gedragsregels, enz.. En dat is wat bv de maatschappij weer in beweging houd, te zoeken naar andere betere oplossingen voor problemen en maken we een betere wereld voor morgen.. Ik zie nu hoe actief mijn deel daar nu in is ipv dat ik dacht niks waard te zijn voor de maatschappij omdat ik geen normale baan kan volhouden en langzamer ben dan een slak.. 🙂
  Ik zie ook eventueel een carrière verandering aankomen, waar mijn eigenschappen helemaal thuis horen, die ik eerst niet als een mogelijkheid zag.. Wat precies kan ik nog niet zeggen, maar ik heb wel een vaag beeld.. Dus met kleine stappen ga ik die kant verkennen..
  En daarom hoop ik dat als mijn verhaal als 1 van de winnende verhalen word gezien/gekozen dat ik de online cursus “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’ mag doen.. Ik zie het als een vervolg op de online cursus “Van Jezelf Houden” en ik denk dat het perfect in het stukje past die ik nu op ga.. Ik hoop dat ik heb laten zien met het verhaal hierboven, dat ik het echt allemaal onder de knie wil krijgen en er super serieus mee bezig ben.. 😀
  Ik ben het waard omdat ik zoveel tijd ,geld en energie erin steek. Met alle tegenslagen ik positief en gemotiveerd blijf om mezelf te veranderen en het beste uit m’n leven te halen. En ondanks dat jaren van therapie, boeken, affirmaties, cd’s, dvd’s, niet is gelukt meer van mezelf te houden ik toch deze cursus ben gaan doen tegen al mijn gevoel van slagen in..
  En nu ik na al die jaren toch verandering zie zou ik deze graag willen versterken en voortzetten.
  Jezus, ik hoop wel dat dit bericht niet TE lang is.. Anders bij deze meteen: Sorry.. 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.