’t zijn de kleine dingen die het doen…

Een groot deel van je leven ben je bezig om ‘gelukkig te worden‘. Wat dat geluk precies is, wordt door iedereen anders gezien en ook anders ingevuld. En soms ben je zo druk bezig met ‘gelukkig te worden’ dat je volkomen vergeet gelukkig te zijn.

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd‘.

Bij veel mensen gaat alle plezier in hun leven voorbij, zonder dat ze het in de gaten hebben.

Het hoeft niet in de grote dingen te zitten.

Soms gebeuren er kleine dingen die je dag helemaal goed maken. Je kent het vast wel, van die onverwachtse dingen die een brede grijns op je gezicht toveren of een brede lach van oor tot oor, of je nou al een goede dag had of een complete off dag.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Mijn momenten?

’s Ochtends vroeg met de hond wandelen, de zon zien opkomen en de hond heerlijk zien springen in het weiland. Vanuit mijn bed naar de sterren kunnen kijken, (wij slapen onder een schuin dakraam), een goed boek, een lekker chocolaatje bij de koffie.

Jouw momenten?

Waar streef jij naar? Waar haal jij jouw geluk uit? Wat bepaalt wie jij bent en hoe jij leeft?

Iedereen heeft zulke geluksmomentjes in zijn leven, maar of je ze ook daadwerkelijk wilt zien is een keuze die je maakt. De meesten van ons hebben het te druk met van alles en nog wat. Rennen en vliegen van werk naar huis, van de supermarkt naar een volgende afspraak.

Te druk met kijken naar de buren en streven niet hetzelfde maar naar meer. Loeren constant over hun schouder of ze niet worden ingehaald door collega’s, vrienden en familie. Verlies nooit de kleine zaken uit het oog die bepalend zijn voor het grote geheel. Want hoe truttig het ook klinkt, we weten het allemaal ‘wie het kleine niet eert...’

Kon je die glimlach-momentjes maar in een doosje stoppen en ze opsparen voor sombere dagen. Maar ja, dan zou het spontane er vanaf zijn. Het zit ‘m juist in de specifieke momenten: zoals een compliment krijgen net wanneer je twijfelt, een goed gesprek, dat ene gevoel in je buik dat zegt… je hebt de juiste keuze gemaakt.

Schrijf je kleine geluksmomenten eens op. Als je erop focust dan zal je zien dat je veel meer ‘geluksmomenten’ ervaart.

Wat tovert bij jullie een glimlach tevoorschijn? Ik zie jullie reactie graag tegemoet.


Tags

compliment, gelukkig worden, gelukkig zijn, keuze maken, wie het kleine niet eert


Misschien vind je dit ook leuk:

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Kiezen voor jezelf

Kiezen voor jezelf

Gelukkig, ja wat is gelukkig?

Gelukkig, ja wat is gelukkig?
 • Bianka schreef:

  Mijn kleine meisje werd vannacht wakker en vroeg of ze even bij mama mocht liggen. Ze weet heel goed dat we daar niet aan beginnen maar ze pakt met haar handjes m’n gezicht vast en met haar fluwele kijkers en haar verwarde krullenbos kijkt ze me aan en zegt: “Magge wel hè lieffuh mama”. En dan kun je eigenlijk al geen nee meer zeggen….
  Een klein geluksmomentje midden in de nacht als de hele wereld slaapt.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >