Rick en Dick Hoyt, een vader en een zoon

Deze moet je gezien hebben! Inspirerend, ontroerend en kippenvel! Hoe bedoel je tegenslagen overwinnen?

Dick en Rick Hoyt zijn vader en zoon, ook wel bekend als Team Hoyt.

Rick werd geboren in 1962 met de navelstreng om zijn nek, door zuurstofgebrek naar zijn hersenen dachten medici dat hij zich niet zou ontwikkelen als een normaal kind, maar zou vegeteren. Hoe anders bleek dit te zijn. Zijn ouders wilde hem opvoedden als een normaal kind en merkte al snel dat hij even intelligent was als zijn broertjes. Hij kon niet praten en daarom dacht men dat hij dingen niet begreep.

Toen een groepje mensen van een universiteit er achter kwam dat Rick erg moest lachen om een grap begreep men dat hij dingen snapte maar niet kon communiceren. Er volgde een geld inzamel actie en ontwierpen zij The communicator. Een computer waarmee hij letters kon aanwijzen en zo kon duidelijk maken wat hij bedoelde. Zijn eerste woorden op de computer waren `Go Bruins` het lokale hockeyteam. Rick bleek een sportfanaat te zijn.

Men kreeg hem met veel moeite op een gewone school en Rick communiceerde via zijn communicator. In 1977 vroeg Rick zijn vader of ze mee konden doen aan een benefit run om voor een verongelukte jongen een rolstoel bijeen te lopen. Zijn vader, Dick, stemde in en ze liepen samen een 5 mijl run, Dick liep en Rick werd geduwd in zijn rolstoel. Dick was geen sporter maar dat veranderde die dag. Rick vertelde het gezin dat hij zich tijdens die wedstrijd voor het eerst niet gehandicapt voelde.

Zo begon een passie en een team, Team Hoyt. Samen liepen ze vele marathons. Dick rende en duwde Rick voor in zijn rolstoel. Na 4 jaar marathons besloten ze zich te wagen aan een triathlon. Een ongelooflijke prestatie, Rick werd in een bootje voort getrokken, met de fiets voortgeduwd en met lopen in de rolstoel voortgeduwd. Samen genieten ze van het sporten en ondertussen hebben ze ongekende prestaties geleverd.

Samen hebben ze bergen beklommen, 3735 mijl door Amerika getrokken, vele marathons en triathlons gelopen en ondertussen touren ze door de USA met motivatie trainingen. Ook hebben ze hun eigen Team Hoyt fonds.

Zo heeft de sport vader en zoon een team gemaakt die de woorden i can`t niet kennen.

Ondertussen zijn ze een bekend team geworden en baandoorbrekend voor vele gehandicapte kinderen en ouders in Amerika.
Ik vroeg me af wat Dick op de marathon kon lopen zonder zijn zoon, hun pr staat nl op 2.40. Die vraag heeft hij zich nog nooit gesteld, het is of niet lopen of met Rick.

Voor het hele verhaal kun je op deze site kijken.


Tags

dick en rick hoyt, Inspiratie voor jezelf, inspirerend verhaal, Rick en Dick hoyt, team hoyt, vader en zoon


Dit vind je misschien ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>