Laat je hart winnen

Volg je hart en doe wat goed voelt. Hoe vaak kom je deze uitspraak niet tegen? Ook bij Just Be You is dit een centraal thema. Maar hoeveel mensen doen dat echt? Het is iets wat ik heb moeten leren en wat ik nog steeds niet helemaal onder de knie heb.

Op dit moment ben ik weer aardig op de goede weg. Na jaren van twijfelen, oefenen, ervaring opdoen, nog meer twijfelen, met mensen erover praten, twijfelen en voors en tegens tegen elkaar wegstrepen heeft mijn hart het gewonnen. Sinds vorige maand kan ik namelijk zeggen dat ik officieel zelfstandig ondernemer ben.

Rollercoaster

Ik voelde me een hele vrouw toen ik bij de Kamer van Koophandel kon melden dat ik mijn eigen tekstbureau ging beginnen. De desbetreffende persoon die alles in behandeling nam, tikte verder op zijn toetsenbord en dronk nog eens van zijn koffie terwijl ik daar om me heen keek of mensen het konden horen en ik bijna van mijn stoel knalde van trots.

Maar met een KvK-nummer ben je er nog niet. Dan begint pas het echte werk. Een naam voor mijn bedrijf, een website, contacten leggen en natuurlijk werk zien binnen te halen. ’s Nachts schrik ik wakker met een idee of er plopt een lijstje op met dingen die ik nog moet doen. Overdag zit ik regelmatig in een achtbaan van emoties. Euforisch kan ik rondlopen, niets of niemand kan mij van mijn stuk brengen, want ik ben voor mezelf begonnen. Een half uur later loop ik net zo goed met mijn ziel onder mijn arm, me suf piekerend en me afvragend of ik er wel goed aan doe. Maar ik weet dat dit erbij hoort en dat stelt me dan snel gerust. Mijn hart laat me weten dat het goed is en dus komt het goed.

Voor mij is op dit moment mijn hart volgen door mijn eigen bedrijf te starten. Ik houd me op werkgebied bezig met iets wat ik het allerliefst doe en dat is schrijven. Mijn andere grote passie is reizen. Ook hierin volg ik mijn hart. Met mijn tekstbureau ga ik mij specialiseren in reizen, toerisme en recreatie. En vriendlief en ik heb van het een op het andere moment onze vakantieplannen omgegooid. We hadden in januari al besloten dat we zouden gaan kamperen in Frankrijk (is ook leuk hoor), maar die verre reis naar Sri Lanka bleef maar in onze achterhoofden ronddolen. En toen bleek dat de vliegtickets goedkoop waren, besloten we het gewoon te doen. En wat voelt dat goed.

Je hart volgen heeft voor ieder een andere invulling. Misschien is het voor jou het stichten van een gezin, voor een ander die wereldreis maken van een jaar en voor weer een ander het veranderen van baan. Het kan ook juist iets heel kleins zijn. Belt je vriendin je op om spontaan een borreltje te doen in de stad terwijl je eigenlijk je administratie bij moet werken, maar dat kan morgen ook.

Ga gewoon als je voelt dat het goed is.

Of koop dat leuke jurkje als het al heel lang in je digitale winkelmandje zit, omdat je het maar niet uit je gedachten kan zetten.

Wat is voor jou je hart volgen?

Leef jouw leven volgens de wetten van je hart en je zult altijd succesvol zijn.  Als niets vast staat is alles mogelijk! Dat is ook zo met je gedachten en overtuigingen. Hoe minder jij je laat beperken door vaststaande ideeën en verwachtingen, hoe meer je je kunt laten verrassen door het leven. Laat los en leef jouw leven!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

goede weg, hart volgen, trots


Misschien vind je dit ook leuk:

Trots wilt zijn op jezelf

Trots wilt zijn op jezelf

Laat je hart winnen

Laat je hart winnen

Trots

Trots
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>