Stop met jezelf te vergelijken met anderen.

Ik ben gek op inspirerende video’s, quotes en verhalen. Onderstaand verhaal kwam ik tegen op de website van mijn collega Mark Verheel van voorpositiviteit.nl en ik wilde dit verhaal graag met je delen:

Stop met jezelf te vergelijken met anderen.

Een Samoerai-krijger komt bij een Zen-meester. De samoerai is beroemd en trots. Zodra hij de kracht van de Zen-meester ziet, voelt hij zich echter minderwaardig. Hij vraagt aan de Zen-meester: “Waarom voel ik me nu minderwaardig? Ik ken dat gevoel niet. Zo ben ik nog nooit bang geweest als ik de dood in de ogen keek. Ik ben altijd sterk geweest.

De meester zegt: “Wacht tot iedereen weg is en ik zal antwoorden.” De hele dag door komen er mensen op bezoek bij de meester en de samoerai moet blijven wachten.

‘s Avonds is iedereen verdwenen en de Samoerai vraagt om antwoord. “Kom mee naar buiten”, zegt de meester. “Kijk naar deze bomen. De ene boom is groot en de andere is klein. Ze staan er al jaren en er is nooit een probleem geweest. De kleine boom vraagt niet waarom hij zich minderwaardig voelt.”

“Ja,” zegt de Samoerai, “deze bomen kunnen zichzelf niet met elkaar vergelijken.

De Zen-meester zegt vervolgens: “Dan weet je het antwoord.”


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>