Inspirerend verhaal: Het obstakel op onze weg

Het obstakel op onze weg

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirerend verhaal dan ook graag met je delen.

Het obstakel op onze weg

In oudere tijden, had een koning een kei op een rijweg laten plaatsen. Daarop verborg hij zich in de struiken en keek wie de reusachtige rots zou verwijderen.

Er kwamen de rijkste handelaren en hovelingen van de koning voorbij en deze liepen er eenvoudig omheen. Velen beschuldigden de koning openlijk van het niet onderhouden van de weg, maar deden verder niets om de steen te verwijderen.

Toen kwam er een boer langs met een lading groenten. Bij het naderen van de kei, legde de boer zijn last neer en probeerde de steen naar de kant van de weg te verplaatsen. Na veel duwen en het trekken, slaagde hij er uiteindelijk in. Nadat de boer zijn lading groenten weer wilde oprapen, merkte hij een buidel die kennelijk onder de kei had gelegen.

De beurs bevatte vele goudstukken en een brief van de koning die aangaf dat het goud voor de persoon was die de kei van de rijweg had verwijderd.

De boer leerde wat velen van ons nooit begrijpen:

" Elke hindernis biedt een kans om je situatie te verbeteren."

Vind je het een inspirerend verhaal? Ik vind het leuk als je op de "vind ik leuk" button van Facebook klikt of dit bericht tweet om het weer met anderen te delen.

Heb je zelf een inspirerend verhaal. Mail mij gerust zodat ik het op de website kan plaatsen!

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

hindernis, inspirerend verhaal


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
 • Marjan van Ommeren schreef:

  Hallo Marian,
  Wat mij na lezing van dit leuke en typerende verhaal te binnen schoot, is dat ik wel eens mensen tegenkom die praten praten praten, maar niet echt tot actie overgaan, waardoor de klus nog niet geklaard wordt. Het lijkt erop dat het dan wel gaat gebeuren, maar in wezen gebeurt er helemaal niks. Er zijn mensen die weinig zeggen en de zaken wel aanpakken en ervoor zorgen dat het werk wordt gedaan. Fijn dat in dit verhaal de boer hiervoor wordt beloond, dit mis ik wel eens in de werkelijkheid.
  Met liefs en ga zo door met deze verhalen, ze leveren veel herkenning en inspiratie op!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >