Inspirerend verhaal: Diamant

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirerend verhaal dan ook graag met je delen.

Diamant

De meester zat onder een boom, toen plotseling een dorpeling kwam aanlopen. “De steen, geef mij de kostbare steen!” riep hij.
“Welke steen?” vroeg de meester.

“Gisternacht”, zei de dorpeling, “zag ik in mijn droom een engel. Die vertelde mij dat ik hier een man zou aantreffen. Deze man zou mij een kostbare steen geven die mij rijk zou maken.”

De meester rommelde in zijn reiszak en zei: “Waarschijnlijk bedoelde de engel deze. Alsjeblieft. Je mag deze steen best hebben.”

Met open mond keek de dorpeling naar een vuistgrote diamant van onschatbare waarde. Voorzichtig pakte hij hem en nam hem mee naar huis. Die nacht kon hij de slaap niet vatten.

En de volgende morgen ging hij al vroeg naar de meester. Hij gaf hem de diamant terug en zei: “Meester, liever dan deze steen wil ik van u leren… wat u in staat stelt zo moeiteloos een kostbare steen weg te geven. Dan pas zal ik echt rijk zijn.”Tags

inspirerend verhaal


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
  • jacqueline schreef:

    Ja, weer een bevestiging waar het werkelijk om gaat.!! Het leven zien als passie!!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >