Hoe kom je zo snel mogelijk van je koortslip af?

Hoe kom je zo snel mogelijk van je koortslip af?Vorige week donderdag was het weer zo ver: een koortslip.

Niet zomaar één, nee eentje waarbij mijn lippen ongekende vormen had aangenomen. De vraag wat heb jij aan je lippen kon ik met gemak beantwoorden en zeggen: botox. Menigeen trapte er nog in ook.

Eerste pinksterdag hadden we een mooie dag en ik heb heerlijk even in de tuin gelegen en ik ben in slaap gevallen. En oh nee…een paar dagen later een brandend en jeukend gevoel om mijn lippen.

Juist door verbranding kan ook een koortslip onstaan en ik had me niet ingesmeerd. Stom! Je imuunsysteem kan ook verzwakt zijn en dit geeft het herpes virus de kans om door te breken.

Let dus op bij mooi weer om een goede bescherming te gebruiken, zowel voor je gezicht als voor je lippen.

Wat kan dat vervelend zijn zeg maar ik moet je zeggen dat ik er ongekend snel van af ben.

Ik denk dat ik gevonden hebt wat voor mij werkt en dat wilde ik natuurlijk graag met je delen.

Wat te doen bij een koortslip?

Ik heb bij de eerste tintelingen een koortslip crème erop gesmeerd maar de volgende ochtend zag ik meteen dat dit niet heeft had geholpen. Ik had meteen behandeld bij de eerste signalen maar bij jammer genoeg zonder resultaat.

Ik heb meteen een koortslip patch erop geplakt en ik ben op onderzoek uitgegaan. Ik vind een koortslip patch niet echt een uitkomst maar volgens mij kan het wel verdere besmetting tegenhouden.

L-Lysine 1000mg

L-Lysine is een essentieel aminozuur, dat wil zeggen dat het menselijk lichaam het zelf niet aan kan maken en voor opname er van afhankelijk is van voedsel.

Verreweg het beste resultaat heb ik behaald door het gebruik van een hoge dosering L-Lysine, een aminozuur dat met name in dierlijke eiwitten voorkomt. L-Lysine remt de ontwikkeling van de virusdeeltjes van het HSV-1 (Herpes Simplex Virus Type 1).

De dosering is van persoon tot persoon verschillend. Normaal ligt de dosering rond de 500 mg. Bij een herpes uitbraak heb ik de eerste paar dagen 3000 mg genomen.

Adviseer altijd even je (huis)arts!

Lysine zit in

roodvlees
eieren
vis
zuivelproducten

IJsklontjes

Regelmatig heb ik een ijsklontje in een plastic boterhamzakje gedaan en op mijn lip gelegd. Een heerlijke verkoeling en volgens mij heeft dit ook geholpen tegen het sneller slinken van mijn lip.

Vitamine C

Vitamine C staat bekend om de weerstand verhogende werking.

Zinkzalf

Als de koortslip met blaasjes zichtbaar zijn dan smeer je hier zinkzalf op. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes razendsnel uitdrogen door de werking van zinkoxide. Zeker een aanrader.

Let op! Goed je handen wassen wat een koortslip is zeer besmettelijk.

Een koortslip is zeker niet iets waar je op zit te wachten. Het is vervelend, pijnlijk en het duurt even voordat je hiervan weer hersteld bent. Het is beter om het te voorkomen dan te behandelen.

Koortslip voorkomen

Het is natuurlijk mooi een behandelplan wat je het beste kan doen maar het mooiste is natuurlijk om je koortslip te voorkomen.

Voorkom stress

Stress geeft echt een aanslag op je immuunsysteem. Zorg dus dat je zoveel mogelijk stress voorkomt.

L-lysine

Je kunt een onderhoud dosering nemen. Ik heb hier nog geen ervaringen mee maar de ervaringen zijn wel op internet te vinden. Veel mensen die vaak een koortslip krijgen, hebben baat bij onderhoud van L-lysine.

Krijg je het alleen in de vakantie? Dan zal ik een paar weken voordat je op vakantie gaat beginnen met onderhoud van L-Lysine tot een paar weken na je vakantie.

Zonnebrand

Smeer je goed in tijdens de mooie dagen in het land. Het zijn er nog niet zoveel geweest maar toch. Dit was voor mij de oorzaak van de uitbraak van de koortslip. Koop een lippenbalsum met zonnefactor erin.

Gezonder eten

Dit heeft eigenlijk allemaal met je weerstand te maken en om deze te verhogen. Kijk eens naar je eetpatroon. Eet je veel suiker? Suiker is vergif voor je lichaam. Heb je veel last van een koortslip? Dan zal ik eens stoppen met het eten van toegevoegde suiker en kijk eens wat dit met je lichaam doet.

Wondjes

Ik heb ook wel eens aan een wondje gezeten op mijn lip wat uiteindelijk mondde in een koortslip. Spijt dat ik hiervan had. De les: kom niet aan plekjes en/of wondjes en smeer je lippen goed in om deze gehydrateerd te houden.

Denk om jezelf

Maak tijd vrij voor jezelf. Neem je rust. Het leven kan zo kort zijn. Just Be You

Heb jij wel eens een koortslip? Wat doe jij eraan? Ik vind het super als je dit wilt delen want zo kunnen we weer van elkaar leren.  Je kan onder het blog bericht een reactie achter laten.

Van jezelf houden

 


Tags

koortslip, koortslip behandelen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Sophie schreef:

  Herkenbaar. Als ik kom aan een wondje dat onder mijn onderlip zit, heb ik paar dagen later daar op mijn onderlip ook opeens een koortslip. En toch trap ik er eens ik de zoveel jaar weer in….

 • Ik heb al heel wat jaren last van koortslippen en ik merk dat het vaak in bepaalde periodes is, vaak smeer ik er gelijk zinkzalf op zodat het uitdroogd maar dan merk ik al gauw dat ik er weer aan begin te zitten.

 • Het virus dat verantwoordelijk is voor koortslippen is genesteld in zenuwcellen in het achterhoofd (zie wiki).
  Het de virus kan geactiveerd worden door o.a. zonlicht en spanning.
  Wenselijk is de productie van het virusvocht dat de koortslip-blaasjes veroorzaakt te stoppen.
  Gevonden is dat o.a. valeriaan dat inwerkt op de hersenen dit effect heeft.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.