Heb jij al ge-pint op Pinterest

 

Update: Pinterest heeft aangekondigd dat je je nu kunt inschrijven zonder uitnodiging! Mocht je nog niet deelnemen aan Pinterest betekent dit dat je je kunt inschrijven zonder op een uitnodiging te wachten of om een uitnodiging hoeft te vragen 🙂

Ga naar Pinterest.com om te starten! Je hebt eveneens de mogelijkheid om je in te schrijven met je e-mail adres.

Happy pinning! 😉

Wat is Pinterest?

Pinterest is een foto sharing website oftewel een online prikboord. Je ‘pint” allemaal mooie, inspirerende afbeeldingen die je online tegenkomt. De ‘pins’ worden automatisch gedeeld met de mensen die jouw pins volgen. Zij kunnen jouw pins ‘likken’ of ‘repinnen’, waarbij het op het prikboard van iemand anders verschijnt. .

Op pinterest kun je verschillende (mood)boards (prikborden) maken met een bepaald thema. Ik heb bijvoorbeeld: Quotes, My Style, Things I Love, Inspiratie. Je kunt afbeeldingen bij anderen van hun prikbord op jouw board ‘pinnen’.

Pinterst focus zich op beelden.

Is het interessant?

Het schijnt dat Pinterest één van de snelst groeiende websites is met doorverwijzend webverkeer.

Door de keuze die je gemaakt hebt stelt printerest interessante boards voor die je eventueel kan volgen.

Waarvoor gebruik ik het?

Ik ben sinds een paar dagen aangemeld en ik gebruik het voornamelijk als inspiratie.

Elke afbeelding die je ergens op het web tegenkomt kun je ‘pinnen’. Er is natuurlijk ook al een (goedwerkende) app van en met je smartphone kan je ook direct foto’s uploaden naar een pinboard.

De kracht ervan is visualisatie. Denken in beelden.

“Een beeld zegt meer dan woorden” komt hier van pas. Als je een foto op Facebook deelt dan is deze na een tijdje ergens onderaan verdwenen maar bij Pinterest blijft alles mooi verdeeld op de boards staan.

Pinterest voor je business

Het leuke is dat de bron van de afbeelding te allen tijde zichtbaar blijft en klikbaar. Dit is een reden waarom het heel goed kan werken om verkeer naar je website te krijgen.

Indien er mooie afbeeldingen staan op je website maak je zelf een prikboard waar je deze afbeelding op ‘pint’. Een ander kan deze afbeelding “repinnen’ en er zullen zeker mensen doorklikken en op je site terecht komen. Ik denk dat dit vooral voor onder andere fotografen een mooie kans is.

Hoe creëer je een Pinterest account?

Je moet een uitnodiging ontvangen of een uitnodiging aanvragen. Een uitnodiging aanvragen kan je doen op de website. Je moet je inloggen met je Facebook en/of twitter account. Er is helaas nog geen andere manier. 

Je mag ook je email achter laten, onderstaand bij de reacties. En dan zorg ik voor een uitnodiging. Dit is over het algemeen sneller ;-).

Nadat je je gebruikersnaam hebt gekozen moet je aangeven wat je interesses zijn bijvoorbeeld; kids, huisdieren, interieur, kleding vrouwen en/of mannen, kunst etc.

Update: Pinterest heeft aangekondigd dat je je nu kunt inschrijven zonder uitnodiging! Mocht je nog niet deelnemen aan Pinterest betekent dit dat je je kunt inschrijven zonder op een uitnodiging te wachten of om een uitnodiging hoeft te vragen 🙂 Je hebt eveneens de mogelijkheid om je in te schrijven met je e-mail adres.

Mijn board.

http://www.pinterest/justbey

Ben jij al aan het pinnen?

Plaats je link naar je Pinterest account hieronder bij reacties. Maak gebruik van deze mogelijkheid om je zichtbaar te maken en meer volgers te krijgen. Ik ga je in ieder geval volgen ;-).

Ik hoor graag of jij al aan het pinnen bent. Happy pinning! 😉Tags

inspirerende afbeeldingen, pinnen, pinterest


Misschien vind je dit ook leuk:

Heb jij al ge-pint op Pinterest

Heb jij al ge-pint op Pinterest
 • Natalie schreef:

  Lijkt e super. Graag een uitnodiging

 • Marjon schreef:

  Heel leuk dat je hier aandacht aan besteedt. Ik heb t al eens geprobeerd, maar kwam er niet echt door. Zou fijn zijn als ik via jou op Printerest kan komen.
  Heel inspirerend.
  Dank en groet!

 • Wauw, ziet er tof uit.
  Zou je mij ook een uitnodiging willen sturen?

  Dank!

 • Ben ook al hooked on Pinterest. Heerlijk om zo creatief te kunnen zijn achter je computer. Heb al een paar moodboards gecreeerd en het is perfecte reclame voor mijn foto’s en mijn foto-website. En inspiratievol! Thanks Marian! xx

 • willeke schreef:

  Ik vind het helemaal geweldig en ben er al uren mee bezig geweest. Er is zoveel te zien dat je bijna niet kunt stoppen. Ik ben er ook achter gekomen dat je ook op zoeknaam kunt zoeken, bv. twins. Dan kom je allerlei dingen over tweeelingen tegen. Wat ik wel verwarrend vind is dat je steeds nieuwe afbeeldingen krijgt als je opnieuw opstart. Dan weet ik vaak niet wat ik al gehad heb en ben ik bang dat ik mooie afbeeldingen mis :).

 • Ik zou echt supergraag een invite willen, aangezien ik verder geen vrienden heb die er ook aan doen (zover ik weet), haha.

  emma.thies@hotmail.nl 🙂

  Groetjes

  Leuke site trouwens!

  • marian schreef:

   Hoi nieuwe “pinners” ;-), als het goed is hebben jullie uitnodiging van me gehad. Zo niet, laat het mij dan even weten!

   Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

   Warme groet, Marian

 • Michel schreef:

  Graag een invite! Ben erg benieuwd.

 • willeke schreef:

  Beste Marian,

  De site ziet er prachtig uit. Echt iets voor mij :). ik heb me zojuist aangemeld op facebook zodat ik ook lid kan worden. Kun je mij een uitnodiging sturen?

 • Brenda schreef:

  Heb het een beetje zitten bekijken, ziet er best leuk uit… Ik zou wel een uitnodiging van je willen ontvangen 🙂

 • elsbeth schreef:

  ik ga het ook maar is uitvogelen …leuk weer 😉 groetjes

 • Ik hou het bij FB en Twitter, Hyves al opgezegd… je kunt het niet allemaal doen vind ik

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >