Egoïsme versus Van Jezelf Houden

Egoïsme versus Van Jezelf Houden

Een vraag die ik vaak krijg is of houden van jezelf niet een vorm is van egoïsme? Egoïsme is niet hetzelfde als je leven leiden zoals jij dat wenst. Egoïsme is van anderen vragen om hun leven te leiden zoals jij dat wenst.

Verwar egoïsme dus nooit met gezond zelfrespect en eigenliefde. Jij mag jouw leven leiden zoals dat voor jou bedoeld is.
Daar is niets egoïstisch aan, het is misschien wel je plicht.

Egoïsme versus Van Jezelf Houden

Laten we dit voor eens en altijd naar het land der fabelen verwijzen. Het zijn twee uitersten die niets met elkaar te maken hebben.

De basis

Van jezelf houden is de basis om ook van een ander te kunnen houden. Het is de basis van de Liefde in het algemeen en de Liefde is de rode draad van het leven.

Jezelf liefde geven maakt je zacht, maakt je blij en geeft je de ruimte om ook van een ander te houden. Het is een eerste levensbehoefte die jij waard bent net als ieder ander. En boven alles geeft het je kracht en positieve energie die jij weer de wereld in kan dragen!

Egoïsme

Egoïsme daarentegen is een vorm van zelfverheerlijking die geen rekening houdt met de medemens.

Het is je eigenbelang telkens weer boven die van een ander tillen. Daar komt de liefde voor jezelf of voor een ander niet eens aan te pas.

  •  Eigenliefde daar komt het woord liefde in voor:

“Ik heb mezelf onvoorwaardelijk lief, precies zoals ik ben met al mijn pluspunten en mijn gebreken.”

Liefde is alles. Liefde begint bij jezelf, met liefde voor jezelf. Iets wat je niet bezit kun je niet weggeven. Zelfliefde is niet hetzelfde als egoïsme. Liefde voor jezelf is uitdragen dat jij evenveel waarde toevoegt aan deze wereld als een ander.

  •  Egoïsme daar komt het woord Ego in voor:

“Ik stel mijn eigen Ego boven die van een ander ook als dit ten koste van een ander moet gaan.”


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

Tegenstelling

Egoïsme wordt gevoed door een negatieve energie terwijl eigenliefde gevoed wordt door positieve energie.

Iemand die egoïstisch door het leven gaat is niet geliefd, is eenzaam en zal zelden een geliefd persoon zijn. Zie je de tegenstelling? Iemand die zichzelf lief heeft zal dus nooit egoïstisch kunnen zijn!

Zolang je de liefde voorop in je leven zal laten gaan, zolang de liefde de rode draad in je leven is zal egoïsme geen kans krijgen. Het zijn twee vormen die niet met elkaar matchen, niet met elkaar in harmonie kunnen leven.

Op het moment dat jij 'ja' zegt tegen geluk, er voor kiest om je geluk in eigen beheer te nemen, betekent dat dat je 'nee' leert zeggen tegen mensen en situaties waar jij gestrest door raakt.
Dat heeft alles te maken met grenzen stellen en jezelf prioriteit maken in je eigen leven. Het uitgangspunt is dat jij je goed voelt. Dat is ook geen egoïsme maar dat heet voor jezelf zorgen.

Gelukkig maar en weer een hele geruststelling voor veel mensen. Weer een obstakel minder om onvoorwaardelijk van jezelf te houden!

Hoop, geloof, vertrouwen en liefde is alles wat je nodig hebt voor een mooi(er) leven

Hoe je dat doet? Begin met onvoorwaardelijk van jezelf te houden, vertrouw op jezelf en je talenten en kracht. Het leven is niet langer iets wat je overkomt, maar creëer een leven waar jij van droomt. Steuntje nodig? Bekijk eens deze 21 stappen...

Egoïsme is niet hetzelfde als je leven leiden zoals jij dat wenst

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

acceptatie, egoisme, jezelf, van jezelf houden, zelfliefde, zelfwaardering


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>