Een uitdaging! 3 weken lang aardig zijn.

We weten dat vriendelijkheid goed voor ons in. Het is ook goed voor anderen. Een eenvoudige daad kan de hele dag een glimlach op iemands gezicht toveren. Het kan juist dat ene wondermiddel voor hen zijn.

We weten nooit hoe groot de uitwerking van een vriendelijke daad is. Het kan iemand gedrag veranderen waardoor hij de rest van de dag zachter of vriendelijker is.

Heb je de film pay it forward wel eens gezien? *

Uit vriendelijkheid komt vriendelijkheid voort.

” Het blijft nooit bij één enkele vriendelijke daad. De ene vriendelijke daad leidt tot de andere. Goed voorbeeld doet goed volgen. Een eenvoudige vriendelijke daad laat wortels in alle richtingen groeien en die wortels maken weer nieuwe  bomen. Het mooiste wat vriendelijkheid mat anderen doet, is dat het hen zelf ook vriendelijk maakt.”

Uitdaging: drie weken aardig zijn

De uitdaging is drie weken lang elke dag een vriendelijke daad te verrichten.

Hoe begin je daarmee?

Koop ten eerste een heel mooi dagboek. Als je vervolgens gedurende drie weken je vriendelijke daden verricht, schrijf je op wat je hebt gedaan en wat voor gevoel je dat heeft gegeven. Vermeld hoe het de persoon, of personen, voor wie je aardig was heeft beïnvloed – als je dat tenminste weet, natuurlijk. En probeer je daden te variëren zodat je niet elke dag hetzelfde doet. Bedankbriefjes schrijven is bijvoorbeeld prima, maar je hebt er meer aan als je ook anderen dingen doet.

Verricht eens anoniem enkele vriendelijke daden en schrijf op welk gevoel je daarvan krijgt. De regel is dat niemand mag weten dat jij degene was die aardig was. Je zult zien hoe goed het je doet!

Doe je mee?

Doe je mee met de uitdaging? Geef dan aan in een onderstaande reactie, dat je meedoet. Ik zal elke dag (uitdaging!) een blog bericht plaatsen met mijn uitdagingen van die dag en wat ik heb gedaan om aardig te zijn. Het zal dan leuk zijn als je jou ervaringen ook wilt delen zodat we elkaar allemaal stimuleren om aardig te zijn en als gevolg daarvan positiever gaan worden.

Geef je hieronder op!

Misschien prettig om een week voorbereiding te hebben dus ik stel voor dat we donderdag 14 april gaan starten met de uitdaging!

Van de week zal ik nog een blog bericht plaatsen met voorbeelden van vriendelijke daden.

Ik ben geïnspireerd door het boek van David Hamilton: Aardig zijn, het beste medicijn.

.

 

 

* Pay it forward

De film gaat over  een klein jongetje (Trevor) die de opdracht krijgt in maatschappijleer om de wereld beter te maken. Hij vind het keten systeem uit waarbij hij 3 mensen met iets help. Dit moet wel iets moeilijk zijn waarbij je jezelf of de omgeving veranderd. Deze drie mensen moeten op hun beurt de keten verderzetten en ook 3 mensen helpen.
Prachtig idee, prachtig gefilmd en ook prachtige muziek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JvbgetKzrmA&feature=related[/youtube]

” We kunnen op deze aarde geen grote dingen doen, alleen kleine met grote liefde.”
Moeder Teresa


Tags

aardig zijn, challange, pay it forward, uitdaging, vriendelijkheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Vriendelijkheid loont

Vriendelijkheid loont

Wat is jouw grootste uitdaging?

Wat is jouw grootste uitdaging?
 • Werner schreef:

  dat is een geweldig idee, het is een hele uitdaging. niet omdat ik een negatief persoon ben, maar stel dat iemand je in een wacht rij voor kruipt, of als iemand je spullen bijna op de grond gooit zodat zodat ze kunnen gaan zitten zonder even te vragen of je de spullen even weg kunt halen. ik weet dat die mensen je energie niet verdienen omdat je je er niet verder mee komt op je weg naar je gewenst leven. ik heb zelf het boek : je wordt wat je denkt van Inge Rock gelezen. het is zeer inspirerend en heel leerrijk. het is ook gemakkelijk om te lezen en staat vol met oefeningen om het beter te leren gebruiken in je leven. dus bij deze, ik doe mee. het lijkt me een heel positieve uitdaging.

  • marian schreef:

   Hoi Werner,

   Bedankt voor je mooie reactie. Ik ga eens naar het boek opzoek want deze ken ik nog niet. Altijd weer leuk nieuwe tips. Bedankt voor het delen.

   Laat je me het nog even weten wat je hebt ervaren?

   Succes!

   Warme groet, Marian

 • marian schreef:

  De eerste blog is online en ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen! Het hoeft niet groot te zijn, iets kleins kan ook heel groot zijn ;-).

  Warme groet, Marian

  ps. Heb ik al gezegd dat ik jullie aardig vind en dat ik het top vind dat jullie meedoen?

 • Hallo allemaal, wat een leuke reacties! Dank jullie wel.

  @Tineke we hebben het wel van nature maar onderweg ook wat kwijt geraakt. Leuk om er weer bewust van te zijn en/of te worden. Professioneel is het natuurlijk lastig, dat kan ik me voorstellen.

  @Jack er zijn echt geen regels. Ik vind dat je een mooi voorbeeld hebt gesteld!
  Alles is toch liefde?

  @Evola, bedankt voor je reactie. Vind je het misschien leuk om anderen te inspireren met wat je zoals doet en/of hebt gedaan. Inspiratie is altijd fijn.

  @Mark. Je website is daar al een goed voorbeeld van.

  @Tineke, mooi geschreven. Het idd even iets om bij stil te staan en wat je voor een ander (jezelf) kan betekenen. Vaak krijg je al veel moois maar kan je het ook verleerd zijn om het te zien.

  Warme groet, Marian

 • Tineke schreef:

  @ Jack, dank je voor je comment.

 • @ Tine Pien, juist door er op deze wijze mee bezig te zijn ontstaat er bewustwording, mindfulness. Dank je voor het zo openhartig delen van je gedachtes.

 • Tineke schreef:

  Als we kijken naar de maatschappij dan leven we in een harde en onvriendelijke wereld,kijk naar de recente gebeurtenissen in zowel binnenland als buitenland. En wat doet een vriendelijk woord op het juiste moment gesproken voor wonderen. In de commentaren zie ik zelfs blijheid,een vorm van zelfbewustzijn stel ik me zo voor. Iets doen voor een ander,hoe groot of klein het ook moge zijn,de blijde verassing op iemands gezicht doet mij persoonlijk heel goed en daar leef ik voor want ik zit tensloote niet op een onbewoond eilandje. Daar schiet me door dit te schrijven nog iets te binnen,We hebben tenslotte toch die “ander” nodig.Een ieder kan zelf invulling geven aan wie die “ander” is.
  Ik spreek even voor mezelf, dit is voor mij ook een bewustwording over wie ik zelf ben,

 • Mensen ik kijk zo uit naar alle voorbeelden, ze zullen me danig inspireren. Nu al koud begonnen door er alleen maar al mee bezig te zijn ben ik een blijer mens geworden.

 • Hoi Marian,
  Natuurlijk doe ik mee. Ik zal dat zelf doen en ik zal regelmatig aandacht besteden aan aardig zijn op mijn weblog.
  Goed initiatief!
  Vrolijke groet,
  Mark

 • Hallo Marian,
  Super leuk idee! Voor mij is het echter geen uitdaging meer, want ik doe het zonder na te denken al dagelijks. Ik zie het als een win-win situatie.
  Voor degenen die deze uitdaging aangaan veel succes!
  Love always,
  Evola Vlaun

 • Al vast een vinger oefening om goed voorbereid aan de start te staan. alles op alles, nou ja alles op alles, gewoon prioriteiten gesteld en wat verschuivingen in mijn agenda en een ander ingezet om toch maar vooral er voor te kunnen zorgen dat de vossenjacht voor de groep van mijn zoon kan doorgaan er waren nl nog te weinig ouders die beschikbaar waren. Is dit ’n voorbeeld, ik weet dat hij naar de vossenjacht uitkijkt en het een enorme teleurstelling zou zijn als het niet door zou gaan, dat beweegt me om als nog te kunnen deelnemen en ja dit ligt natuurlijk heel dicht aan mijn hart en dat maakt het allemaal wat vanzelfsprekender is misschien ook meer gebaseerd op de liefde voor elkaar en elkaar plezier willen schenken.

 • Tineke schreef:

  Vriendelijkheid kost geen tijd.Moet van nature komen denk ik.Wanneer is wat vriendelijk: gemaakte,professionele.In mijn werk word ik betaald om af en toe zeer beslist niet vriendelijk te zijn,maar doorgaans ben ik vriendelijk jegens een ieder,dus ik ga dat niet in een dagboekje bijhouden.Iedereen succes hiermee.
  Een vriendelijke groet van mij naar jullie allen

 • Leuk idee,Ik doe ook mee !

  gr paola

 • Wat denk je Marieke, ik heb het boek hier liggen en deze heb ik nog niet gelezen!

  Ga ik als eerste doen!

 • @Sabah, super! Welkom.

  @Jack, ik ben benieuwd naar je verhalen.

  @Marieke, wat leuk dat je dit schrijft. Ik ken dit niet en ik ga zo even je ervaringen lezen op je blog want dat vind ik zeer interessant. Vind je het leuk om een paar keer in de 21 dagen, iets te delen. Een inspiratie te zijn voor velen? Dank je wel voor je bijdrage en tip!

  Warme groet, Marian

 • Hallo Marian,
  Ik heb in december 2010 het boek ’29 geschenken: hoe een maand lang geven je leven kan veranderen’ van Cami Walker gelezen. Zij zat absoluut niet lekker in haar vel (letterlijk en figuurlijk met oa. MS) en kreeg van een spiritueel leider de opdracht om 29 dagen lang iedere dag onvoorwaardelijk iets aan een ander te geven. Zonder er iets voor terug te verwachten. Dit kan al iets kleins zijn, een glimlach, iemand met haast voor laten gaan,een boek dat je niet meer leest, ed. Zij kreeg ook de opdracht om minstens 1 keer iets te geven wat pijn doet, wat lastig is om los te laten (kan ook een oud patroon zijn wat niet meer helpend is). Fascinerend om te lezen wat er gebeurde. En wat er nog steeds gebeurt. Inmiddels heeft zij een wereldwijde beweging neergezet. Zie 29gifts.org.

  Uiteraard werd ik nieuwsgierig en heb ik zelf ook 29 dagen gegeven. Het voelde enorm goed en ik kreeg enorm veel terug. (Zie mijn ervaringen 30 dec 2010 op naarbinnen.wordpress.com) En nog. het is verbazingwekkend hoe geven werkt en heelt. Ik wens jullie een hele mooie ervaring!

  Met vriendelijke groeten,
  Marieke

 • Jack Janse schreef:

  Blij met ’n glimlach, doen ehhhh structureel iedere dag en ook nog noteren poeh krabbel ik toch even achter mijn oor…………………………….., mijn intentie is er. Heb ik vandaag eigenlijk al…, hum. In iedere geval wil ik iedereen die mee gaat doen veel succes en plezier wensen.
  Jack

 • suuuuuuuuuuuuper ik doe zeker mee

 • Hoi Marijke,

  Bedankt voor je reactie. Misschien een idee om te delen wat jij zoal doet. Een mens kan nooit genoeg geïnspireerd worden en goed van je dat je al zo goed bezig bent. Top!

 • Superinitiatief! Zelf doe ik het ook al dagelijks en weet dus ook wat een enorme impact het kan hebben op jezelf en de wereld rondom jou. Straf dat je dit nu voorstelt want ik was nog met mijn man dit weekend aan het brainstormen geweest hoe ik dit op termijn aan meerdere mensen zou kunnen aanleren. Dus dit zit helemaal in de juiste lijn!
  Thxxx

 • Hallo zus,
  Natuurlijk doe ik mee! Fantastisch initiatief!
  Leuk om er “bewust” mee bezig te zijn.
  Groetjes, Ria

 • @Ferdy bedankt voor je reactie en je bent goed bezig misschien leuk om je belevingen te delen op de blogberichten en anderen te inspireren?

  @Christine, dank je wel en leuk dat je mee doet.

 • Christine Willems schreef:

  Geweldig idee!!! Ik doe graag mee

 • Yes, ik kan melden dat het al heeel gewoon voor mij is om mi ni maal één goed ding te doen per dag tot en met soms wel 6.

  Gisteren, zaterdagmiddag 9 april, me nog bemoeid met een groepje die bij een scootmobiel stond die zonder batterij was komen te staan. Mensen vinden het altijd weer uitgesproken fijn als iemand de leiding overneemt.

  En, ik werk als koerier, praktisch bij elk pechgeval langs de rijksweg even kijken of ik kan helpen. En als het regenachtg weer is, kàn dat aantal heel vlug oplopen. En een verbazing en dankbaarheid dat je dan kan genieten. Zálig gewoon!

  In een winkelcentrum met een tissue de gemorste mayonaise, cola en koffie van de tegels afvegen en verpakkingen in een plaatselijke vuilnisbak gooien. Wat eigenlijk die andere mensen al hadden moeten doen.

  Maar, ge wel dig initiatief!

 • astrid schreef:

  ik doe mee, en ben benieuwd.

 • Ruth Weidenaar schreef:

  Wat een super aardig idee!
  Ik doe mee.

  Een vrolijke groet,

  Ruth Weidenaar

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >