Droom jij groot?

Droom jij groot?

Veel mensen hebben wel een droom, maar zij geloven niet echt dat zij die droom kunnen bereiken en doen er dus ook niet (meer) hun best voor om die droom te bereiken.

Ik ben een aantal jaar gelelden de Wet van Aantrekking gaan beoefenen en sindsdien geloof ik echt

In onze opvoeding of op weg naar het volwassen worden is er zo vaak gezegd of hebben wij vaak gehoord ‘Dat kan niet.’ of doe maar gewoon.’,

Geef jezelf toestemming om groot te dromen

Click to Tweet

Geef jezelf toestemming om groot te dromen.

Als je magie wil in je leven, dan moet je vooral er in durven te geloven.

Als je er niet in gelooft zal dat ook waarheid gaan worden en zal je ook allemaal dingen zien waarom het niet zal lukken.

Waarom niet? De droom is misschien te groot, of te ver weg en lijkt volkomen onbereikbaar.

Je vertelt jezelf misschien allerlei redenen waarom jij jouw droom niet zou kunnen bereiken. Je hebt er geen tijd voor, geen geld, je bent niet goed genoeg, je maakt je druk wat anderen van je denken, je bent te oud… of te jong… enz.

Ik ben opgevoed met een ras negatieveling als moeder en dat heb ik mee gekregen. Ik was dan ook altijd heel erg goed in het opsommen van redenen waarom iets niet zou kunnen.

Vandaar dat ik het positief denken ook zo promoot en dat mijn eerste stap is geweest naar persoonlijke ontwikkelen en ik het boek Gedachten en Mooie Momenten ook heb gemaakt. Ook een droom van mij die is uitgekomen.

Wanneer je gelooft in de magie van de wereld, het universum, in de magie van je dromen, in de magie van het leven dan zal je zien dat je er heel veel mooie dingen op je pad komen en gebeuren.

Het vertrouwen hebben heeft mij zoveel geholpen ook als ondernemer. Ik heb zoveel gedroomd maar zeker ook zoveel gewerkt om helemaal mijn droom te gaan leven en ik heb na 27 1/2 jaar mijn baan opgezegd om dit helemaal waar te gaan maken.

Mijn dromen, doelen de wereld (het universum) ingegooid en dat punt bereikt en dat is natuurlijk geweldig.

En natuurlijk is dit niet zonder slag of stoot gegaan. Heb ik er heel veel tijd en energie in gestopt. Maar het is iets wat ik onwijs leuk vind dus kost het mij geen energie. 

Vaak hebben we ook zoveel overtuigingen en bouwen we een muur om ons heen maar wanneer je blijft vertrouwen, geloven in jezelf en naar je doelen toewerkt dan komen deze uit.

Waar je je aandacht op richt, groeit

Durf te geloven in je droom

Vaak is de reden dat je niet meer gelooft in je droom is dat wij als volwassenen geleerd hebben niet meer te durven geloven in onze wensen.

Daarmee lever je elke keer een stuk in en gaan wij doen zoals iedereen en doet en wat als normaal wordt gevonden.

Laatst hoorde ik het nog een gesprek tussen moeder en zoon. Zoon wilde (zoals zoveel jongens) piloot worden. En toen kwam de riedel… Er zijn al zoveel piloten, daar kom je niet meer tussen en weet je ook wat die opleiding kost. Dat kunnen wij en jij zeker niet betalen….

Verder hoorde ik het gesprek niet…

Ik heb hiervoor ook party’s gedaan in sieraden en accessoires en dat liep heel goed alleen ik wilde niet meer elke avond op pad en adressen opzoeken e.d.

Toen het zo goed draaide vertelde mensen mij; Ja je bent in de juiste tijd begonnen. Sieraden zijn hip. Je hebt geluk gehad doordat je meteen boekingen had bij een vriendin.

Ik had er zoveel tijd, aandacht en moeite in gestoken maar dat zien anderen vaak niet.

Toch blijft ‘een droom’ iets dat telkens weer aan de orde komt als we het hebben over het bereiken van een doel. We moeten een droom hebben om vooruit te kunnen komen. Zeker als het moeilijk wordt komen we zonder droom waar wij in geloven niet verder.

Heb de moed om actie te ondernemen.

Echt waar het klinkt stom maar wanneer je gelooft, gewoon met elke vezel in je lichaam dat je het gaat bereiken dan zal je zien dat het onderweg naar je is.

Geef jezelf toestemming om groot te dromen en vertrouw erop dat je het zal bereiken. Het zal je leven veranderen.

Mijn vraag aan jou is:

  • Wanneer was het de laatste keer dat je groot gedroomd hebt?
  • Wanneer was het de laatste keer dat je je voorstelling vermogen hebt aangesproken?
  • Droom je dagelijks? 

Doe het en creëer je leven. Weest niet de toeschouwer van de film van jouw leven als je ook de schrijven, speler en regisseur kunt zijn.

En natuurlijk is het bereiken van je droom geen garantie voor geluk. Ik weet wel dat het streven naar een droom, een doel wat je wilt bereiken je wel gelukkig kan maken.

Al kom je niet op je eindbestemming, het er naar toe werken zal je een goed gevoel geven en je weet nooit op welk pad je dan weer terecht komt.

Vergeet niet om te genieten tijdens je reis, daar gaat het om.

Ik heb een download voor je gemaakt, een soort checklist voor je grote dromen.

Hierin staan punten die je kan helpen je droom spieren te versterken. Ik zeg altijd schrijven is blijven en schrijf alles zo gedetailleerd mogelijk op. Ga daarbij ook eens voelen hoe het zal voelen als je je doel al bereikt hebt. 

Maak bijvoorbeeld ook een eigen vision- of moodboard.

Doe wat goed voelt voor jou als je maar groot droomt en erin gelooft.

Deel gerust je gedachten onderaan deze blog post!Tags

doelen, dromen, universum, wet van aantrekking


Dit vind je misschien ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

optimisme en geloof in jezelf

>